Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v roce 2007 jsem prodala staré auto a uzavřela s kupujícím kupní smlouvu.Bohužel jsem mu dala i všechny doklady.
Kupující přestal komunikovat a já jsem povinné ručení zrušila a kupní smlouvu poslala do kanceláře povinného ručení
,že auto má nového majitele.Akorát vím,že kupujícímu někdo ukradnul poz.značky a byl to nahlásit na policii.
Ovšem tedˇ jsem díky tomu obdržela exekuci , jelikož na silnici byla nějaká oprava a městská část převezla auto na hlídané parkoviště a já se nezdržovala na trvalé adrese,takže mám smůlu.
Vůbec nevím kde se auto nyní nachází a bojím se dalších násladků! Prosím může někdo poradit?Moc děkuji za pochopení Z.R.
Za prodané vozidlo nemůžete nést odpovědnost a toto jste asi kupní smlouvou doložila čkp. Jiná věc je Vaše bydliště, když se k Vám nedostala pošta, která asi měla řešít onu příhodu s vozidlem, na kterou jste nemohla z tohoto důvodu reagovat. Je-li tato věc již na úrovni exekuce bude obtížné tuto věc řešit. Doporučuji se poradit s právníkem a hlavně s exekutorským úřadem a celou věc se jim snažit vysvětlit. Oni budou chtít dostát svému již schválenému právu ( nároku), proto jednat rychle.
No právě,že oni budou chtít dostát svého a mám dobrého advokáta a jelikož už to nabylo právní moc , tak tvrdil ,že už nemám šanci se bránit.
Kupní smlouva je po třech letech promlčená a tak údajně nemohu ani škodu požadovat po kupujícím a jedná se o vysokou fnanční částku.
já jsem se také divila, jestli auto ještě existuje tak kupující je stále majitelem.
Kupní smlouva je ze dne 15.7.2007 a auto bylo odtaženo v září 2010 na hlídané parkoviště kde bylo 566 dní a s ním bylo dál zatím nevím.Snažím se to zjistit.
aha, buď nemáte správného advokáta, nebo si nerozumíte s jeho slovy.
Nikdo nemůže rušit kupní smlouvu, jedině soud. Když teď prodám svoje auto Vám, vy mi ho zaplatíte, bude od teď Vaše. I když budu v dokladech uveden já. Není možné, aby se za tři roky stav změnil a já si přišel pro "svoje" auto?
Že tomu neuvěříte, že to takto dopadne:
Co se týká exekuce, nelze bez podrobností nic radit. jen snad, že má každý právo naspravedlivý proces...
Doporučil bych jiného právníka...
Já mu rozuměla velmi dobře,hned jsem mu kupní smlouva nesla a on se na ní ani nepodíval.Ptala jsem se ho jasně ,jestli mohu žalovat kupujícího o náhradu škody a právě na moje dotazy stále říkal,že od roku 2007 už je to promlčené.
Možná se mu do toho nechtělo.To znamená ,že já chci exekuci uhradit dobrovolně tak snad to nevadí a potom teprve bude hledat
nějakou obranu?
už se to lepší, on se "zřejmě" vyjádřil k náhradě škody z roku 2007, to je promlčené, ale ne že kupní smlouva je zrušena..
Dále nemůže přesně radit, páč neznám podrobnosti..
nó, asi bych se snažil dohledat tu kupní smlouvu Protože registr vozidel není směrodatný pro určení majitele vozu, toho určuje kupní smlouva. Otázka je, jestli vám to pomůže, pokud je pravomocně rozhodnuto o exekuci,ale určitě bych tím začal
Kupní smlouvu mám,ale je to více jak tři roky a právník tvrdí,že už je moje obrana promlčená a na kupujícím se nemohu hojit.
kupní smlouva být promlčená nemůže, maximálně nějaké rozhodnutí o té exekuci... V tom případě bych zkusil najít jiného právníka, který by vymyslel, jak se bránit. Pro lepší představu radilů sem dejte data, kdy proběhl prodej auta, kdy byl vydán exekuční příkaz. Doteď jsou informace tak nějak neúplné,a těžko konkrétně poradit.
Kupní smlouva byla sepsaná dne 15.7.2007 a auto bylo odtaženo v září 2010 kupující ho měl před domem na komunikaci,kde se mělo něco opravovat a tak auto bylo převezeno na hlídané parkoviště kde stálo 566 dní a kde je auto vlastně ted´ nevím!Snažím se to zjistit.Auto bylo vyrobeno v roce 1992 a bylo bez SPZ,které kupujícímu někdo odcizil.
Omlouvám se,ale je to nápor na nervy.
Že jste mu dala doklady není na bohužel, auto je jeho tedy i doklady. Vy jste udělala chybu, že jste auto na něj nepřehlásila. Tady ovšem nikdo neví, jak jste se o tomto kroku domluvili, že jste tento úkon neprovedla. Lidi se mnohdy domluví, že kupec na něj auto dojede, v lepším případě že on převod zajistí a pak se diví. Kupodivu pojistku jste zrušila, no bod pro vás. Komunikujte s exekutorem, počíst si v exekučním řádu, OSŘ, poradil bych se i na soudu. Ještě se podívat dle VIN, zda je hrazeno pojistné. Za blbost se opravdu někdy platí. Kupní smlouvu chraňte jak..., na co hledáte auto, není vaše.
Je to váš názor.Odsoudit a napadat člověka je asi Vaše záliba.Já žádný byt vyklízet nebudu , ale udělala jsem chybu tak za ní musím zaplatit a peníze mám připravené.Nikdo nejsme bez viny.
Vaší přezdívku hodnotit nebudu.Asi už máte nějakou exekuci za sebou!Bulvár nečtu,stačí televize a internet.At´ vám ten čistý štít co nejdéle vydrží.
Tuto diskuzi uzavřu a děkuji všem slušným lidem.
Proč píšete o napadání? Naučte se respektovat pravidla které stanovila společnost ve které žijete, stát se registrovaným majitelem a provozovatelm auta s sebou také nese odpovědnost vůči státu i vůči pojišťovnám, ještě Vás čekají tahanice s ČKP, protože silně pochybuji že autovrak odstavený někde na ulici byl i pojištěn...
Vím jak si například v německu provozovatelé hlídají odhlášení auta, kvůli pjištění a kvůli silniční dani...akorát český národ nic neřeší, ty příspěvky se podobají jako vejce vejci...bylo jedno auto, už ho nemám, nic jsem neřešila, nic nevím, co se mnou uděláte, poraďte...
Normální lidé si při "nezdržování se" v míste trvalého bydliště zajistí náhradní adresu pro doručování.
Také úředníci ( samozřejmě placení z našich daní) při opravě komunikace musí řešit nějaká autovrraky podle značek, nebo podle VIN, nakonec si najdou poslední majitelku, která bohužel nepřebírá obsílky...vzorná občanka.
Vy si myslíte, že poštovné je zadarmo?A že zbytečné zaměstnávání úředníků a náklady na hlídání Vašeho autovraku jsou také dobře investované peníze? Jsou to peníze z pokladny městam tedy OBČANÚ uvedeného města, za které by se dalo třeba koupit 20 odpadkových košů...
Ted neřešíme můj čistý štít, ale Vás...
NU: A já zase na rozdíl od jiných s Vámi nesouhlasím. Odsoudit někoho bez jeho vědomí, bez možnosti se bránit je prasárna. Prasárna posvěcená státem. Jak je možné, že jedna složka-soud toho člověka "neumí" najít, a pak přijde exekutor, a bez problémů ho najde. Když se chce, tak to jde. Ono je to takhle "výživnějšíí". Zase jde o prachy o nic jiného. A ty kecy o pořádku jsou k smíchu.
Zdaleka ne každý v tomhle státě má na to, aby si platil po dobu 3let po přestěhování, a možná dýl, 200kč měsíčně, za dosílání pošty. protože: Co kdyby. Pro některé je to hrozně jednoduché, že? Zaplať. Že nemáš? Koho to zajímá. Že už je to dávno? Koho to zajímá? Hlavně když zaplatíš.
Uhlíři zaplatils daně?. . . . . . . . .
doplněno 20.04.12 08:11:Lidičky děkuju za vyjádření souhlasu, ale myslím si, že si body za tuto odpověď nezasloužím. Neporadil jsem. Jen jsem řekl, co si myslím. A za to by tu body být neměly.
"odsoudit někoho bez jeho vědomí" - to je absurdita, když se někdo vyhýbá komunikaci, celá léta nic neřeší, nemůže se divit že se vše dostaně až před soud...
Tady vůbec ale vůbec nikoho nezajímá, jak se na celou věc dívá věřitel, tedy subjekt, kterému AHA1 údajně něco dluží...
Já bych chtěl Vidět tebe LUI, kdyby Tobě nekdo dlužil půl melounu, a jen proto že by dotyčný dlužník 10 let úspěšně nepřebíral soudní obsílky, nebylo by možné dotyčného odsoudit, PROTOŽE KDYBY HO SOUD ODSOUDIL, BYLO BY TO BEZ JEHO VĚDOMÍ...
Ty bys po několika letech o ty své prachy a úroky a možnost vysoudit je DEFINITIVNĚ přišel, vše by bylo promlčeno, a to jen a jen proto, jak bys určitě následně VYKŘIKOVAL, že STÁT nebyl schopen dotyčného odsoudit...respektive STÁT nebyl schopen s využitím soudní moci ochránit Tvá práva...
NAštěstí ( pro někoho bohužel) se dnes dají DLUHY vymáhat relativně efektivně.
DLUŽNÍCI, TŘESTE SE...
Prasárna je veřejně a otevřeně vykřikovat, že za porušování a neodoržování platných zákonů ze strany FYZICKÉ OSOBY může stát...
Je to skutečně směšné...
Exekuce je samozřejmě v tomto případě naprosto neoprávněná,to Vám musí říci i nedostudovaný právník. Už vůbec tedy nechápu,proč byste chtěla něco platit dobrovolně? Pokud máte v ruce kupní smlouvu,obrátil bych se urychleně na soud,exekutora a samozřejmě taky na vlastníka pohledávky - v tomto případě nejspíš město které dalo vůz odtáhnout. Ale už z logiky věci,pokud předložíte exekutorovi doklad,že vozidlo v inkriminovanou dobu nebylo vaše tak to musí stáhnout sám.
z logiky věci platí, že pokud se soud usnesl na tom že bude provedena exekuce a jejím výkonem někoho pověřil, většinou jí exekutor provede...to je denní praxe exekucí v ČR...Vy můžete vše zvrátit jedině soudní cestou, a k tomu potřebujete právníka, Vzhledem k pomalosti práce našich soudů se obávám, že exekuce bude provedena jako první a dodatečně se budete soudně bránit a pokoušet se vše zvrátit...Pokud jste nepřebíráním zásilek umožnila doručení fikcí a vše je pravomocné, budete teďsklízet plody své nečinnnosti...budete o to aktivnější a nebude to zadarmo...a to se vyoplatá, v každém příapadě to bude drahé ponaučení...
Díky vám mám další ponaučení nikam raději nepsat ,jelikož se najde vždy někdo jako vy!Odhlašuji se a pište už někomu jinému ,určitě se nějaká obět pro vás najde!PA
To jsem netušila pokud se obrátím na poradnu,že budu padat na mojí osobu urážky a pomluvy .Jako že jsem trubka ,mám příšerný nick a čtu bulvár.
Znovu opakuji ,že to byla chyba jsem vůbec dotaz posílat./nu/
víte, pan nú má divný jazyk, píše i ostře, ale v jeho textu se najde vždy právní pravda. Každý jsme nějaký. Nezastávám se jeho vyjadřování, ale jeho pravdy.
Pokud jen kvůli tomu ,že jsem neodhlásila auto a nepřebrala poštu , jsem pomalu vyvrhel této společnosti , tak co dodat.
A nevím o jaké právní pravdě hovoříte já jsem si svojí viny plně vědoma a přijmula jsem dost velký trest pokud pan /pu/má takovéto jednání tak by vůbec neměl v této poradně vystupovat.Proč by měl jeden člověk být za něco kárán a druhý omlouván.
Od samého začátku to je pouze napadání mojí osoby a kritizovat někoho,že poznal jaký jsem člověka už podle nicku to je ubohost .Takže jsem ty jeho vulgarity nahlásila a jsou smazané.To je přesně naše vlastnost něco se ti stalo tak si ještě do tebe kopnem.
Nechápu jak vůbec může někdo napsat abych vyklidila byt ,když by se jednalo o tresný čin,a ještě k tomu vůbec neví v jakém vlastnictví byt je.
At´ si každý člověk udělá sám obrázek o jeho chování,když vystudoval za naše peníze.
Berete to moc osobně, chybí Vám především právní vědomí, odpovědnost, schopnost sebeovládání...nepřebíráním pošty jste sama sobě znemožnila doručení dokumentů, nereagováním na nepřevzaté dokumenty a výzvy odesílatel nabyl dojmu že nechete nic řešit a proto dal pravděpodobně vše k soudu...malý český člověk se v minulostio pokoušel vyhnout doručení obsílek tím že si je envyzvedával, k tomu účelu zavedl zákonodárce tzv. fikci doručení, pokud někdo něco úmyslně nepřevezme, je mu to po čase vhozeno do schránky a považováno za doručené...doručením začíná běžet lhůta pro odvolání, nevyužitím lhůty nabývá úkon právní moci...
Nikdo z nás v poradně neví co vše jste nepřevzala, nikdo z nás neví, an co jste se vlastn ptaal toho právníka, a jaký úkon měkl býrt prmlčen, protže jstze si nedala tu námahu napsat sem chronologicky co vše jste nepřevzala, co následovalo a jaké dokumenty vlastně máte v ruce...
Pokud jde o to jak se vyjadřuji, na základě Vašeho posledního odstavce Vám sděluji, že jste nevděčná trubka, která neumí číst...
Holý byt znamená že vše odstěhujete pryč, aby exekutor neměl co zabavit, tak se to totiž dělá...a budete pokračovat ve svém uajení, tak jako doteď...kdyby jste četla něco jinného než AHA, věděla by jste to...protože nevíme zda už máte nějaké podklady od exekutora či soudu, zda jste byla či nebyla upozorněna na to že nemáte nekládat se svým majetkem protože Vás čeká exekuce, nevíme zda se tím dopoustíte nějakého maření či ne...místo sentimentálních blábolů jste to sem mohla už minimálně 5x napsat...
Pokud exekutor v bytě nic nenajde, nemá co zabavit, a pokud byt není Váš,. máte čas na to pokusit se podniknout nějaké soudní kroky a celá stav zvrátit...
Ale protože jste TRUBKA, nechápete že jsem Vám poradil, chápete to jako urážku...Tak jinak, do toho bytu sestěhujte veškerý svůj majetek a čekejte u dveří až zazvoní exekutor a vše odveze a na to co neodveze nalepí reflexní samolepky...no a pak se o ty věci můžete 5 let soudit...Co je lepší?
Teďd se můžete konečně smazat, hodně štěstí
a maly cesky urednicek stale posila doporucene dopisy i kdyz nekdo ma datovou schranku takze ta hloupost je na obou stranach
Pabe Cukrár, já dnes provokuji admina,tato poradna totiž podléhá tvrdé cenzuře, bráchu přestal admin po roce blokovat, bohužel jeho účet byl mezitím proti jeho vůli smazán, takže se už nemůže přihlásit...
Vzhledem k tomu že mi neustále nějaké místní ECHO něco vyčítá, rozhodl jsem se že schálně budu vše psát přesně tak jak si to myslím a že si nebudu hrát na diplomata...Pokud budu zablokován, bude to důkazem toho že je tady CENZURA jako za komunistů a pak tedy nemám co pohledávat...
Žijeme ve svobodné zemi, svoboda slova je u nás zaručena.
Vážený pane nu,
určitě víte, že Vás chválím a zastávám za Vaší pravdu. Samozřejmě že máte právo volit slova takové jaké volíte. Bohužel se mi toto nelíbí, nic s tím ale nenadělám. Přestože bych si přál, moc přál, abyste volil slova přívětivěji, třeba i smajlíka s vypláznutým jazykem.
Vaše znalosti jsou pro mnohé, hlavně i pro mne přínosem, přednes ale již ne. Moc prosím, vážený pane, zkuste prosím ubrat, a nadnést se na ostrým slovem.
I me občas vadí, když půl hodiny do telefonu vysvětluji znění zákona a diktuji texty na obranu, pak se nakonec tazatel zeptá, nebylo by lepší zaplatit? Proč tedy volá, když chce zaplatit. Ale podržím to v sobě, a sdělím, že je to jen na něm, jak se rozhodne.
Kdy se v létě potkáme po vlastech českých?
Mam podobny problem ... jakmile se neco dozvim tak dam vedet .
Muzem si doplnit co vime. kdyztak napis na mail
pepison:Ahoj Váš mail neznám a podle mého názoru je skrytý.
Máte radu od /nu/tak houby zle.
Rozhodně nechci a ani nebudu tady svůj mail zveřejňovat.
AHA je nezadaná a svobodná, tak to místo mailu zkus s telefoním číslem
To je úroveň!To co bývá zadarmo za moc nestojí.
Ráda si zaplatím, když je tady dovoleno úrážet lidi i když pravidla poradny hovoří něco jiného.
Bezplatnou radu jste dostala, a účinnou, ale vzhledem k tomu že neumíte číst budete si muset nenchat zabavit veškerý majetek, pak si zaplatit advokáta, nikdo Vás nebude zastupovat před soudem zadarmo.
No a už se konečně odhlašte, za tu dobu co tady prudíte jste si mohla nastudovat bčanský soudní řád...pak vše kolem dluhů a exekucí
doplněno 20.04.12 12:18:
Jinak v těch pravidlech poradny je uvedeno že není dovoleno psát vulgárně a není dovoleno slovně napadat uživatele...
Takže pokud tady někomu napíšu pravdu, tedy to, že kvůli své neodpovědnosti, nicneřešení atd se dostal do stávajících problémů, je to SLOVNÍ NAPADÁNÍ?
Co tedy není slovní napadání?
Když si někdo neumí něco přečíst, a reaguje nesmyslně, a já mu napíšu, že je trubka, protože neumí číst a že odpověď již byla napsána, je to vulgární? Kdyz dotyčný přesto že jsem odepsal toto nepřečetl a ebpochopil a tvrdí, že se míasto ospo+ěvdi dočkal jen napadání...To je pak ale slovní napadání mí osoby ze strtany tohop komu sjem odepsal...
Taj já to povííííííííííííííííím, admionovííííííííííííííííííííííííííí...to s epovíííííííííííííííííííííííííí...to se povííííííííííííííííííííííí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.