Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes jsem vyměnil ložiska u alternátoru, které byly zadřené, protože mi na ně tekl olej z pod víka ventilů. Po výměna jsem však zjistil, že když otáčím rotorem tak alternátor píská a vychází to od sběrných kroužků a uhlíků, které jsem neměnil, protože jsem dostatečně dlouhé. Pískání se děje jen při otáčení jedním směrem. Takže se i sem pravděpodobně dostal olej případně arva, kterou jsem alternátor myl. Chtěl jsem se zeptat. Stačí, když sběrný křoužek očistím technický benzínem aby pískání přestalo?
0x
já bych skusil sběrací kroužky odmastit a lehce přejet jemným smirkem pokud by byly víc vydřený tak na soustruhu srovnat nebo už sem viděl to upnout do stojanový vrtačky a hrubšim smirkem to porovnat .taky bych trochu porovnal smirkem i ty uhlíky.
Nepíská to náhodou jen když se s tím točí obráceně, tedy proti směru točení na autě? To by totiž nevadilo.
Čau Honza
pískání vadí at tak či tak-je to totiž neklamná známka většího než normálního tření(a tím i zvýšené opotžebení)...určo sundat diod.můstek-tak 200 smirkem očistit kontaktní plošky rotoru "pod" uhlíkama a lehounce zarovnat i plošky uhlíků...poté ideálně vysát prach z uhlíků-pokud jsou nová obě ložiska-nemá tam co jiného pískat...
0x
Rotor vyndejte,dosedací plochu uhlíků lízněte na soustruhu ostrým nástrojem prohlubte mezery mezi jednotlivými lamelami,uhlíky vyměnte za nové a byl by v tom čert,kdyby to ještě pískalo.Pokud uhlíky nechcete ještě měnit,tak dosedací plochy uhlíků jemně oškrábněte.Žádný technický benzin ani ředidla nepoužívejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.