Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, pokud se svým automobilem pojedu do zahraničí (EU), jak je to s povinnou výbavou? Auto musí mít výbavu podle místa, kde je registrováno, nebo podle místa, kde se pohybuje? Jde mi o to, že pokud bych jel například do Francie, tak zde nevím, zda již toto platí (tuším od léta 2012), ale mají být zavedeny povinné alkoholtestery, přičemž u nás takováto povinnost naštěstí zatím neplatí. Takže musím mít při případné cestě alkoholtester u sebe (uvádím pouze příklad k lepšímu pochopení mé otázky).
Děkuji
Pokud ještě žijeme ve sjednocené Evrope, platí pořád Vídeňská úmluva o silničním provozu, a z té vyplývá, že se na povinnou výbavu vztahují podmínky národní legisaltivy...Národní je ta, kde je auto registrováno...
Pokud to nepatí, nežijeme v Evropě, ale v BAZMEKISTÁNU...
Jinak bazmek je z maďarštiny a znamená to něco jako jako slovensky kokot...
Až z nás konečně budou hrdí Evropané, kteří si nenechají bezdůvodně srát na hlavu od každého zahraničního vesnického policisty jen proto, že dotyčný nebyl nadřízeným nálěžitě poučen a proškolen před nástupem so směny, nebno po přijetí k policii vůbec, a začneme to asertivně řešit, s orgány ČR i s orgány příslušné země, nebo i o orgány EU, placenými a zřízenými jen a jen k tomu, aby sloužili euroobčanům, nebude se už nikdy nikdo vyptávat v poradně na to, zda musí mít na slovensku kartu první pomoci atd...
Zatím jsme v tom evropském bazmekistánu, a Vídeňskou úmluvu četl z motoristů ejnmálokdo...
Pokud jde o zákony, platí "Vídeň"... Například ale Francie stanovila povinnost mít v autě alkotester vyhláškou, tedy mimo Vídeňskou úmluvu... IMHO nikomu asi neublíží si předpisy té které země pročíst a zařídit se podle nich - jezdím ´ven´poměrně často a zatím mne neubylo...
BTW - už vidím barevně, jak se s tím vesnickým četníkem pouštíte do právního rozboru...
Já nejsem občanem Francie a jejich legislativa se na ěm prto nevztahuje, a pokud pan Sarkozy tvrdí, že MY JSME EU (jakože Francie) tak já tvrdím, že MY JSME TAKÉ EU...akorát ještě najít v ČR politika, který má koule a není servilní, aby jim to řekl na plnou pusu...Do Francie doporučuji vzít si s sebou vídeňskou úmluvu ve Francouzštině / k tomu alkohotesteru.
doplněno 18.04.12 11:01:právě proto byla přijata ta vídeňská úmuva o silničním provozu, protže auta jezdí napříš Evropou, aby i ten blbý venkovský četník vědel, že platí věta, že povinná výbava je upravena národní legislativou...Jinak by bylo zbytečné na čemkoliv se domlouvat, cokoliv ujednocovat a sjednocovat atd...Proto jsou ty úmluvy a dohody...ještě jednoiu sem někdo napíše že ve francii musím mít něco navíc, naseru se a volám na velvyslanectví do Paříže...
Ona platí skutečně Vídeňská úmluva, tedy mezinárodní smlouva a je tím pádem nadřazena francouzské legislativě a nelze ji změnit ani žádnou vyhláškou. Vozidlo musí splňovat podmínky v zemi registrace, tedy v ČR.
V případě alkoholtesteru je to ale jinak - je to stanoveno jako povinnost řidiče vlastnit alkoholtester. Vozidla se to netýká a není to v rozporu s výše uvedenou smlouvou.
Povinnost vlastnit mi nemůže ukládat národní francouzská legislativa, protože pak by mohla naše národné legislativa uzákonit povinnost všem řidičům vlastnit plyšového galského kohouta.
Ale pro ty co tvrdí že je ve "F" četníci buzerují, volal jsem na ambasdádu a mám jim to napsat.Npsal jsme, zatím na naší českou,ti zavolají na F mimnistertvo vnitra nebo námořnictva a dopravy a odepíší mi...Pak Vám to sem naskunuji...
Noční kluby a restaurace ve Francii, které mají otevřeno do druhé hodiny ranní a déle, by měly být povinně vybaveny elektronickými dýchacími přístroji pro kontrolu alkoholu v krvi. Návštěvníci by tak měli mít možnost otestovat si při odchodu z podniku, do jaké míry jsou "unaveni", a dobře si rozmyslet, zda usednou za volant.2008.
To už by ho měli mít myslivci...Ale
search.seznam.cz/...=
Nebojte, může to být i u nás až se to dozví Kalousek, víte co kasa pro vnitro ušetří? Zvl.pro cyklisty... Vzpomeňte na debilní lékárničku (pomoc poskytnu přivoláním záchranky). Přibude hasičák, záloha na pokutu a, a ...
je to jednoduché-pokud bychom přijížděli třeba ze SAE,Kataru a dalších ropných emirátů-jistě by ani francouzkého(německého atd.)policistu nenapadlo požadovat po nás,jako cizího st.příslušníka,záležitosti,resp."vybavenost" vztahující se občany dané země...Jenže jsme z ČR-pro ostatní civil.Evropu povl(zkorumpovaná země)-názorně to je vidět v Bavorsku na "náhodných" kontrolách něm.policistů aut s CZ značkama...
Erikchu, fakt záleží na tom, zdali to mají v povinné výbavě, nebo v předpisu jako třeba že se nesmí pít a kouřit, nebo podobně. Opravdu jen spekuluji, ale učinil jsem pokus, synek právě pracuje ve Francii, přesouvá se po městě, tak jsem ho požíádal aby se zeptal policistů (nebo jak se jim tam říká), aby zjistil, jak se toto týký cizinců.
Uvidíme o a jak..
Co jsem slyšel, tak je to vázané na řídiče a ne na auto, takže Vídeň neplatí a tester mít musí i cizinec (?). V každém případě je to oslovina - na co je tester např. abstinentovi? A další věc, pokud je (jednoúčelový) tester v autě nepoužitý tak je na nic, a pokud je použitý tak sice svůj účel splnil, ale dostanete pokutu protože v autě nemáte nepoužitý tester
V praxi bych tipnul, že k cizincům udou shovívaví, ale nesmíte je pozdravit německy (Pokud začnete Frantíkovsky rukamanohama, tak klidně komunikujou anglicky a jsou v pohodě, ale pokud začnete rovnou německy nebo anglicky, tak si drží odstup a chování je úplně jiné) Kdo francouzsky neumí, tak ať se naučí aspoň "Božur mesje, ž n parl pa franse, es kon pura komunike an angle?)
Ale střílim jen od boku, až budu ve sladké Francii tak to vyzjistim od místních žandarmů.
Tak teď jsem dostal odpověď z české ambasády v paříži, vkládám:
Vážený pane XXXXXX,
alkoholtestery jsou povinné od 1.7. 2012 a musíte je s sebou mít - výjimky nepřipadají v úvahu. Doporučuji si je objednat například na internetu (stojí cca. 1,5 -2 EUR...) nebo je můžete pak zakoupit u pumpy.
Tak a teď ještě jendou, pokud pan Sarkozy vykřikuje do světa "MY JSME EVROPSKÁ UNIE", tak by mohl konečně i nějaká odvážný a statečný český politik veřejně mezinárodně vystoupit a prohlási že "MY JSME TAKÉ EVROPSKÁ UNIE"...
Ono to vypadá tak, že kdo se Francii nepodrobí, ať tam raději ani nejezdí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.