Nejste přihlášen/a.
Pustil jsem se do renovace motocyklu. Ca před 18 lety jsem s ním jezdil a měl ho i pojištěn, ale registrovaný byl a je na dědu, který před 3 lety zemřel. Asi 18 let stál nepojízdný ve stodole, odhlášen ani v depozitu není, mám OTP na jméno dědy ale v dědickém řízení nebyl zahrnut. Po renovaci bych chtěl zlegalizovat přihlášení na mé jméno (to si možná poradím), ale obávám se, jestli se mi po uzavření pojistné smlouvy neozve CKP na uhrazení penále za nepojištěné vozidlo. Máte někdo podobnou zkušenost či radu. Děkuji.
Blahopřeju, bude to přesně tak jak jste popsal, hned jak se po zesnulém objeví v registru někdo žijící, bude obeslán...To je tak když lidé nědělají co jim zákon umožňuje nebo ukládá, noc neřešé, pak se probudí a chtějí se nepříjemným dopadům zákonů vyhnout...
tady je popsáno zlušeností s ČKP víc než dost, stačí se podívat...
Je víc než pravděpodobné, že Vás pekáč obešle s tou jejich výzvou v okamžiku, kdy se objeví pojištění daného motocyklu. Avšak není třeba se stresovat, protože jestliže nebylo provozováno, jak píšete - čkp nemá nárok na jejich sankce do GF! Nárok jim vzniká tehdy, když je vozidlo provozováno v rozporu zákona 168/1999! což v případě nepojízdného vozidla nelze splnit k tomu je potřeba také uvést, že motocykl byl mimo veřejně přístupná místa/o. V případě, že nebudete schopen prokázat neprovozování anebo vlastnické vztahy což je také pravděpodobné bude následovat od čkp další jejich oblíbený tah a tím je předání k vymáhání nějaké inkasní společnosti, která bude také klást důraz na zaplacení sankce - (u nich dluhu) - ovšem nemají nic než obvinění ze strany čkp a jejich svérázný výklad zákona, který je pro soud nedostatečný - nemají jak dokázat, že bylo vozidlo provozováno v rozporu se zákonem a případnou žalobu stáhují! Boj s čkp je pro ty, kteří nebudou podporovat jejich neoprávněné obohacování! Není zde uvedeno, jak zařídíte přepis na sebe, když majitel zesnul. V tomto bodě vidím praktický ale i časový problém. Ale jak to provedete - to zde neuvádíte.
mimo čkp, které lze vyřešit, bude problém s přepsáním na Vás.
Budete muset otevřít dodetečné dědické řízení a motocykl někdo zdědí...
pak lze na Vás převést..
Protože bych rád občas moto i projel (jinak se mohu kochat v garáži a projet po zahradě), jak píšete chci otevřít dědické řízení - dědic přepíše na mne. Není mi jen jasné jak prokázat že moto nebylo provozováno - čestné prohlášení? A je to možné nějak i předem sprojednat s ČKP? Mám s nimi již své zkušensti a chci se vyhnout případným sporům a prokazováním.? Nechci to řešit až potom ale předem. Prostě "legálně" pojistit s dobrozdáním někoho kompetentnío a hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.