Nejste přihlášen/a.
Děkuji všem za příspěvky k mému včerejšímu dotazu ("Nehoda-(ne)zahájení správního řízení").
Shrnutí: způsobil jsem dopravní nehodu při, které se zranila moje máma.
Dále jsem pátral, jak se situací naložit a zjistil jsem zajímavou věc v přestupkovém zákoně. Přestupek, který jsem spáchal by se (možná) mohl posuzovat podle § 125c/h) zákona o provozu na poz. kom. a v daném případě by se mohlo jednat o návrhový přestupek podle § 68 odst.1 a 2 přestupk.zákona - tedy lépe řečeno přestupek, který se řeší ve správním řízení pouze na návrh poškozeného. Nevíte prosím jakým způsobem by se řešil mnou spáchaný přestupek pokud by máma nedala návrh na správní řízení. A ještě jeden dotaz. Pokud řidič spáchá v jeden čas více přestupků např. jízda bez použití pásů, pod vlivem alkoholu na červenou apod. a celá věc jde do správního řízení - potom se ukládá postih pouze za nejvíce sankční přestupek nebo se sankce sčítají( jak finančí tak bodové)?
Děkuji za odpověď.
Pokud máma nedá navrh na správní řízení, je velká naděje, že Vás jako vzorného řidiče čeká v tomto tatarstátě vyznamenání za příkladný postoj, účinnou lítost a možná budete osloven ministerstvem dopravy, zdali byste nemohl pořádat besedy ve školách na téma jak se zbavit zodpovědnosti za následky způsobené nehodou ostatním účastníkům nehodyObdivuji Vaší silnou hroší kůži
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.