Nejste přihlášen/a.
Jelikož mám dole brzdové třeny, přemíšlím jak je obarvit, aby vydrželi... vyndat písty a nechat je opískovat, nebo radši použít barvu která se "zapeče" při vyšších teplotách? Nebo je snad ještě lepší způsob?
postup celkove spatny , pokud vyndate pistky a nechate to opiskovat tak vetsinou je brzdic na kasi.
Koupit nove pistky i tesneni a ty stare obetovat pri piskovani. A dobra barva je cca 800,- za malou plechovku a kriklave barvy se luxusne natiraji a kdyz to striknete tak nic moc vrstva , zkuste radsi investovat do praskove barvy a je to neznicitelne a dobre to vypada
Osobně bych brzdiče rozebral, místo holendru a zavzdušňováku natočil šrouby (holendr má jemnější závit), místo pístků dal dřevěný špunt a nechal opískovat, ovšem jen jemným pískem a ne hrubou litinovou drti jako dělají někde v kolbenkách. Myslím, že na černý mat by stačila černá barva na výfuky, ta se prodává i jako spray a není nějak závratně drahá. Na výfuku se to vypálí teplem. Zde by se muselo vypálit třeba v troubě. Případně si nechat poradit expertem na barvy, to já tedy nejsem. Píši jen ohledně piskování, protože to jsem párkrát dělal. Když se to dělá opatně, není nejmenší důvod něco zničit, notabene pístky když jsou vymontované před pískováním. Také pochybuji, že by se daly sehnat jako náhradní díl.
v kellyne asi za 400,- na vetsinu aut , samotne gumicky 200,- takze neni co resit stejne by se musely menit a cena lakovani praskem je smesna.
JA si takto jich uz par nechal delat a opiskovani jemnym praskem stalo za kulové , rez je v brzdicich pomerne hluboko
Tak já se na jejich repasi cyhstám, těsnění mám všechny nové, akorát musím vyndat písty a vyměnit je...nebo je lepší tam písty nechat, nalakovat a až pak je vyndat? ale to je asi celekm jedno ne?
Ne, rozebrat, očistit nahrubo a od kapaliny, chránit jak jsem popsal, opískovat, vyndat špunty a dokonale vyčistit, znovu zacpat otvory pístků a šroubů, lakovat, vyndat špunty a dokonale dočistit a zkontrolovat, aby ani uvnitř včetně kanálků nezustala žádná nečistota a hlavně také překontrolovat zápich v kterém jsou těsnicí gumičky. Někdy jsou boky drážek zanesené úsadami a čtyřhraný kroužek díky tomu špatně vrací pístky, kroužek má nejen funkci těsnění, ale i samostavu, jinak pístky neodskakují. Potom dát nové těsnicí kroužky pokud jsou. Pístky při montáži lehce namáznout brzdovou kapalinou zásadně ne nějakou vaselinou, i kdyby byla ev. přiložena v sadě nových gumiček. A montovat velmi opatrně aby se neskřípnula gumička. No a nakonec nasadit vnější ochrannou manžetu.
Aby gumička lépe vracela brzdový pístek. Vazelina také škodí gumě gumiček, brzdová kapalina ne.
Aha děkuji za odpověď. Já se dneska chystám na výměnu gumiček a práve sem tam plánoval máznout tu červenou vazelínu do třmenu tak teď už vímproč ne.
Pokud jsem se dobře díval, bylo to v podrubrice motorky a k těm asi mají v Kelly těžko pístky. U motorek jsou navíc brzdiče hlinikové. Na ocelový brzdič od auta bych klidně použíl hrubší ocelový písek. Když se pořádné ochrání díra pro pístky a zašroubují díry na kapalinu a odvzdušnění, tak je vše v cajku. Maximálně bych koupil nové gumička a manžety. A že by brzdič prorezavěl durch jsem ještě neslyšel. To už by byla dávno kastle hin. A co se týká práškového lakování, je u firem opravdu levné, já bych tedy rozhodně nechal dělat u nich a ne abych doma laboroval. Pokud vím, tak ten prášek co se nanáší má opačný elektrický náboj jako lakovaný díl, takže k němu přilne a pak se peče. To si myslím, že na domácí kutění je trochu složité.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.