Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze to nějak dokázat

Od: petraskuj odpovědí: 18 změna:

Dobrý den , dnes došlo k ehodě při níž byl poškozen zadní nárazník, víko kufru, a světlo škody octavie.Došlo k tomu tak že jízda byla pracovní zabývám si přepravou osob , dat a materiálu u jedné nejmenované společnosti vezl sem zrovna nějaké doklady autem firmy to je Toyota Land Cruiser takže celkově větší auto. Předemnou jela už zmíněná octavie jel jsem obci asi 50 km/h octavie jela předemnou najednou asi na konci obce prudce zabrdila bohužel já už to ubrzdit nestihl a žduch do ní a samozřejmě díky tomu že auto bylo celkově větší došlo k poškození které jsem již popsal. Samozdřejmě řidička vystoupila začla hystericky křičet a nadávat co sem jí to udělal a samozřejmě jak jinak jsem za všechno mohl já začal my nadávat do ruzných zvířat a přirození a když sem si jí dovolil říct že za to může ona když vyjede z obce a začne zrychlovat a z ničeho nic prudce šlápne na brzdu byl jsem poučen že nemám pravdu. přivolaná policie udělala co musela ale kdo může za nehodu neurčila , takže v práci budu nepochybně vyslýchán a opakovaně ponaučovaný jak se má jezdit a že jsem ohrozil zboží a pokud se prokáže že sem za nehodu mohl já budu muset zaplatit firemní pokutu já nijak dokázet nic nemohu nemám žádný záznam a je to tvrzení proti tvrzení. žena totiž tvrdí že vše byla moje chyba že jsem jí začal maniakálně předjíždět tak jak těd co dál?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

A na co byla ta policie volaná? Jezdit se má tak, abychom stačili zastavit, dodržovat bezpečnou vzdálenost. Platilo kdo má poškozený předek je vinen.

petraskuj
hodnocení

Žena my nechtěla na sebe dát telefon ani něřekla jméno ani jiný kontak nebo cokoli jiného proto jsem zavolal policii abych se vůbec dozvěděl kdo to je se mnou odmítala jakoliv komunikovat nebo spolupracovat a se začátku nechtěla ani policii říct co se stalo na mé námítky že tak se nehoda nestala žačala žena opět křičet a říkala my že jsem opilý mimo to moc bych nedal za to že byla opitá ona protože jsme na krajnici stály asi dobrý 4 hodiny s toho asi 1 hodinu prokřičela , hlasivky měla silné a zdravé . A po příjezdu policie začala povídát že já jsem se jí lepil na zadek auta a potom sem do ní najel. Přitom pravda je taková že já si dávám na tohle bacha jak na rychlost tak na všechno okolo a troufl bych si říct že vzdálenost mezi autama byla správná ale když jsme byli na konci obce začala zrychlovat začal jsem zrychlovat i já protože jsem vyjel z obce a na to dubla hodně silně na brzdy a začal usilovně brzdit a to vážně silně, musela mít minimálně brzdy nové to sem já nemohl ubrzit a už vůbec ne z autem 2x těžším něž její a tak v naději že jí snad vyhnu jsem stočil volant do leva tudíž do protisměru tak došlo k rozbití zadního světla bohužel jsem točil příliš pozdě. Nepopírám svoji vinu ale žena má na nehodě větší vinu než já brzdit začala totiž uplně nesmyslně nikde nic neutikalo žádna odbočka nikde nic nejelo v protisměru.

blackflamesiczi*

zkusil bych to na umyslne brzdeni (zaslapnuti) a to uz parkrat proslo , jinak pokud jste pojisten u nejake vetsi pojistovny zkuste to i u nich s tim ze jste nehodu nezpusobil, oni uz maji system jak zjistit jak se nehoda stala , fyziku neocurate

terinecka*

Měli jsme stejný problém,taky jsme brzdili před srnou skákající přes cestu.Maník za námi neubrzdil.Bylo to v koloně,dvě auta před námi a my jsme ubrzdili,ten za námi ne..Ani se nesnažil,měl nulovou brzdnou dráhu.Pojicajti po provedených dechových zkouškách (oba 0) určili viníka toho,co do nás narazil-nedodržení bezpečné vzdálenosti.Podotýkám-případ se stal před 12 lety.On měl jen popraskané plasty a my se starou 120 jsme měli skoro motor v kufru.

doplněno 16.04.12 15:39:

Nějak jsem nepochopila,jestli jste vyjížděli nebo vjížděli do obce,ty dva příspěvky si prochu protiřečí,ale pokud brzdila velmi intenzivně a navíc zbytečně(nebyl tam začátek obce) ,pak by to mohlo být uhráno jako spoluvina.Ale je to malá šance.

petraskuj
hodnocení

Vyjížděli jsme z obce při výjezdu z obce šlápla na plyn zrychlovala a zcela logicky velké auto bude mít menší akceleraci než auto co měla ona a najednou z ničeho nic dub na brzdu čáry za jejím autem za tim mím sice taky ale prostě to nešlo ikdyž jsem byl dodržel minimální vzdálenost.

terinecka*

Mám dojem,že minimální vzdálenost už se nějak nebere,policajti používají termín bezpečná vzdálenost-vzdálenost potřebná k bezpečnému zastavení či objetí-takto mi to teď řekl poliš v důchodu,který sedí vedle mně.Pokud jste tedy naboural,vzdálenost nebyla bezpečná.Leda tak zkusit to uhrát na to nepřiměřené bezdůvodné brzdění té dámy.

jarda3*

No bezpecnou vzdalenost jste evidentne nedodrzel, kdyz to takhle dopadlo... Clovek dneska musi pocitat na silnici se vsim, zvlast kdyz potka auto s takovou dojnici co popisujete tak je nestesti na svete raz-dva. Jinak se asi brzo nezbytnou vybavou stane onboard kamera, hned vedle antiradaru...

A policajti zavineni fakt neresili? Tak to se asi preda dokumentace uradum a bude se to resit ve spravnim rizeni?

blackflamesiczi*

vemte si toho troubu na D1 z tím ML take to par lidem zaslapl a jeho vina. Nejlepsi zpubob jak to nekomu zaslapnout je pri zrychlovani kdy clovek radi a v tu chvily jsou reakce o hodne pomalejsi

jarda3*

Njn, proto rikam tu kameru, jinak nedokazete nic. A mizerne placeny policajti nic extra resit nebudou.

petraskuj
hodnocení

Řešila ale nic nevyřešila skončilo to tvrzení proti tvrzení s tím že vypovědi nehody se neshodují bohužel zrovna toto vozidlo jelikož sou u firmy nová asi 10 aut ještě nemají uplnou výbavu a černé skříňky měli být nafasovány až za týden a zatím byli přiděleny jen na jízdy s menší prioritou u kterých se nečekájí nějaké problémy nebo převoz není nebezpečný.

buss
hodnocení

0x

Vážený, vy jste měl chtít případ řešit. 4 hodiny někde čumět... Je třeba si uvědomit, že jezdí i Trabanty, zřejmě i auta s mechanickýma brzdama a auta co brzdí na "fleku", jejich zpomalení je různé a je třeba s tím počítat! Takže je třeba počítat s čím jedu a co je přede mnou. Ostatně se mluví o 2 sekundách... Před 20 lety a více se o dnešním zpomalení ani nezdálo.
A je třeba jet tak, abych stačil reagovat. Ostatně povinnosti účastníka provozu...
Je třeba být bdělý a ostražitý.

Mrkněte na klubridicuvolvo.cz/...
Rozdíly jsou pochopitelně i u nových vozidel, při testu dodávek vozidlo A zastavilo a vozidlo B tímto bodem projíždělo ještě rychlostí 35 km/hod! Nemohou jet za sebou ve stejné vzdálenosti!
Prostě jste nestačil ragovat na situaci.

petraskuj
hodnocení

Na situaci kterou ale neměla ani provést, protože celou dobu věděla že za ní jedu a najednou nesmyslně dubne na brzdy a vyskočí.

Bud se chtěla pohádat nebo jí ruplo v bedně nebo skoušela funkčnost brzd.

bohužel pro Vás si myslím že to bude tvrzení proti tvrzení - nikdo nemá žádný důkaz, ale vinu odnesete vy, protože jste boural do ní (nedodoržel bezpečnou vzdálenost) ikdyž chápu Vaši situaci. Ženská si vymyslí že viděla ze strany přibíhat zvíře, tak to zadupla a Vaše vina je jasná...

petraskuj
hodnocení

No tak mě volal šéf který řekl že zítra proběhně sčítaní škoda a protože mě zná a sme kamarádi příjezd náhradního vozidla a odvežení dokumentů uhradí firma zítra taky proběhne vyšetřování a ona "slušná" madam bude přizvána do firmy protože její slušné vyjadřování jak říkala policistům není tak ůplně pravdivé cituji její slova "já jsem mu nenadávala jen jsem možná trochu křičela". ve vozidle sice nebyla černá skříňka ani palubní kamera ale byl tam dispečink který je neustále spojený s dispečerem a rozhovory se nahrávají jenže ono křičení te slečny díky kvalitnímu mikrofonu de velmi dobře slyšet a domnívám se že slova typu mužského přirození a druhy zvířat a nemoci postižených lidí jsou brány v tomto smyslu jako nadávky no pohled na slečnu se asi změní. Vám řeknu takovou bych nechtěl mít doma ta vám zabrzdí před autem vystoupí začne nadávat a po příjezdu policistů je jak mílius no měl sem chut odjed protože mě do příjezdu policie nepustila ke slovu. Jinak policie sem nezavolal já ale dispečing.

takoví jsou opravdu nejhorší... ono se potom opravdu vyplatí investovat nějaké 2000 do kamerky za přední sklo, ať už v případě nehody Vaší nebo jako důkazní materiál nehody někoho před Vámi, nedej Bože kdyby do Vás někdo ze předu nacouval a sváděl vinu na Vás, že jste do něho narazil (ano, i takové jsem viděl na záznamech, řidič se jen pousmál, řekl že má vše na videu a jak hned pán zmlkl...) :)

petraskuj
hodnocení

Jak sem již psal já bohužel nijak umístnění kamery neovlivním termín firma již zadala kdy se bude vše instalovat bohužel jak už to bívá vše se stane když to tam ještě není to zná asi každý když si zapomenete papíry nebo něco tak vás policajti prostě zastaví a když je máte tak ne jako na schvál jinak v ostatních starších autech Land Cruisry máme nově takže ještě bez kamer a podobně ale třeba tiguany které již máme mají kameru jak ve předu tak i vzadu a černé skřínky. Bohužel jsem byl v blbý čas na blbým místě a jako naschvál i s blbým autem no.

petraskuj
hodnocení

No zítra vám všechno řeknu co bylo ale asi se to potáhne celé déle.

petraskuj
hodnocení

Takže dneska byla přizvána do práce policie s tím že jsme jim záznam přehráli. Policie si minulí den vedla samozřejmě zápis co žena řekla a to se spáskou neshodovalo. Takže ženu pozvali znova s tím ať řekne co se stalo jestly nahodou si to nerozmyslela nebo nevzpoměla nebo tak ale s tím že jí o nahrávce nic neřekli žena řekla svoje to co včera že za nehodu můžu vlastně já a nikdo jiný a že nenadávala ani příliš nekřičela ani mě nějak nevyhrožovala policie řekla dobře a ženu si tam nechali a později ji přehráli záznam ženě napřed spadl usměv a potom byla ticho a níc neříkala. No já se mezi nama nedívím mě by asi hamba zadupla až pod zem. Vůbec nevěděla co má říkat protože věděla že kdyby tak najednou změnila výpověd tak by měla náhle problém tak se začla vymlouvat na to že byla v šoku a že má vysoký tlak (nemá) a tak se začala ptát ženy. no nakonec výpověd zmenila nic méně v tomhle případě měla lež vážne krátké nohy sice se na ně uměla dobře postavit ale moc neuběhla a tak bude mít žena minimálně problémy za to že lhala a pohled policie ikdyž má být nestraná se změnil a řešit se to nadále bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]