Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické zabrždění v kopci?

Od: honzi0020® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den

Jak se jmenuje nebo jakou zkratku má funkce u auta, Když je auto v kopci automaticky zabrzdí a řidič nemusí držet brzdu?

Děkuji za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zz*
hodnocení

0x

ZRB - zatáhnutá ruční brzda? *smich*

hodnocení

Jste genius:-P

balcikd
hodnocení

0x

Hill holder.

A nebo česky automatické zadbrždění v kopci, stejně tak funguje i poloautomatické (které funguje tak, že řidič zabrzdí a při rozjezdu se sama "odbrzdí").

Jestli existuje nějaká písmenná zkratka - nevím, nikdy jsem se nesetkal.

hodnocení

Které modely to to mají?

Teď už skoro všechny. Já to mám na Astrě J.

Pustím brzdu a cca 2s to drží, nebo když se začnu rozjíždět, tak to pustí.. Je to dost návykové :)

hodnocení

Nedávno jsem vyděl v televizy, že v kopci auto stálo a řidič jen držel spojku pak jí pustil a přidal plyn a rozjel se aniž by auto sjelo do zadu.

Přišlo mi že o tom docela básnili, že je to nová fukce. Je to tedy ta fukce, kterou jste mi prve popsal?

Ano to je ono.

paaja*
hodnocení

0x

*smich* zz na to možná přišel ... jinak tohle umí automatické převodovky v poloze Parkování

des*

U autobusu se tomu říká REVERS.

blackflamesiczi*

a u lidi co se neumi do kopce rozjet se to nazyva POJISTNA UDALOST

nu*
hodnocení

0x

to má i můj pasat, zastavím v kopci, vypnu motor a zapalování, vylezu zamknu a jdu pryč...a auto je zabržděné...

Ale tazatel mluví o nečem jiném. Myslí asistenta rozjezdu...

hodnocení

Nejspíš to bude asistent rozjedu.

Je to funkce, která když s autem stojím v kopcy nemusím držet brzdu a stačí když držím jen spojku, pak vyšlápnu spojku dám plyn a jedu.

Nevíte, která auta či modely tuto funkci mají nebo jestli má v autobilových zkratkách nějakou?

blackflamesiczi*

a ložisku se zdá o četrech po 5 minutach na semaforu*smich*

tlustoprd*
17.04.12 00:18

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]