Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická převodovka u Oktavie

Od: terinecka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Sjela jsem si v Oktávce s automatickou převodovku.Při jízdě do kopce jsem po přidání plynu měla pocit,jako by prokluzovala spojka (otáčky motoru se prudce zvýšily,ale autu chvilku trvalo,než zareagovalo).Auto má najeto cca 130tkm.Je tohle chování u automatu normální,nebo se takto projeví porucha automatu? A jakou máte s automaty zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Právě pro tohle mi automaty vadí. Stojím na křižovatce a potřebuji rychle vyjet a zařadit se a stane se toto. Sešlápnu na podlahu, vteřinu se nic neděje a pak to škubne a konečně jede.

blackflamesiczi*

zalezi na menici a nastaveni lopatek , nevim jak pise ze se nic nedeje , nejednodussi u oct (lehke auto) je stoupnout si do kopce dát D a pusit plyn a auto by nemelo couvat ale stat na miste nebo pomalu dopredu(ale spise ne) .

Ja mam na autech 2 druhy menicu , na silnici mam radsi menic na vysoky vykon ( bere ve vetsich otackach) a na oranzovym mam menic slabsí a ten bere dole (tzn. stojim na krizovatce dupnu tomu a zacnou horet zadni gumy a cele auto se sune bokem) v terenu k nezaplaceni

terinecka*
hodnocení

Při zastavení v kopci se rozjelo normálně,necouvlo,ale při jízdě při razantnějším šlápnutí na plyn jsem ten pocit měla.Jen jednou-jela jsem jen asi 3 kilometry-ale nevím,jestli je to u automatu normální,nebo mám čekat spíš nějakou závadu.

blackflamesiczi*

tak to je normalni , nevim jak vam popsat funkci presne (pro normalniho cloveka) ale u normalni skojky to jde vsechno natvrdo a bere ihned, ale u automatu je to jako mixeru jedno vrtule se toci v kapaline a druha se toci tim ze do ni kapalina narazi. Hodne obrazne prirovnani ale nic jineho me nenapada . Ale ja osobne bych uz auto bez automatu nechtel (krome sportaka) je to pohodlne a opravy automatu stoji stejne nebo mene nez oprava spojky. Jinak nez razantni seslapnuti spojky je lepsi kickdown , pustit plyn a dupnout na nej a pak je zrychlůeni razantnejsi

nu*
hodnocení

0x

to je tak když ženská vybírá auto, ve 3xAAA a ještě k tomu automat...sodoma gomora...chudák ten její submisivní chlap:-P

terinecka*
hodnocení

Není submisivní,jen nesnáší chodit a vybírat,tak vybírám já podle jeho požadavků,on už jen testuje,oběma nám to vyhovuje.Holt asi nepočítáte s tím,že ženská taky může umět víc,než jen hloupě žvatlat.AAA jsme navštívili jen pro ukázku,o jaké auto stojíme,to,že tam budeme nakupovat,nás ani nenapadlo,sloužilo spíš jen jako srovnání.A děkuji za vaše rady,i když vlastně kromě popichování žádné nebyly. *vtip*

nu*

Také s mojí ženskou nerad chodím po krámech a vybírám, no a pokud jde o popichování, víte že se ženám nemá radit, podle psychologů to prý těžce nesete...proto Vám to chci ulehčit...

Ale aby jste neřekla...Najdětě si na mobile.de Oktávku TDi 81 kW nebo 66 kW ve Vaší oblíbení barvě, po 1. majiteli, s vyjmenovaným přehledem provedených servisních úkonů, se sadou letních a zimních kol, po výměně rozvodů atd, a až si jí vyberete, zavolejte na telefonní číslo 608 063 105. Pan se jmenuje Petr Panhans, je to něměc i čech současně, vše Vám v Německu vytelefonuje, koupí Vám žluté přepravní zančky a pojistku, naloží Vás v Chebu do Pasaatu a pojede s Váma pro auto...Vše Vám tam domluví, pomůže s kupní smlouvou, a dopovodí Vás zpět na hranice do ČR...Dokonce se může pokusit zjistit zda nebylo auto bourané, respektive zda není v databázi pojišťoven hlášena pojistná událoast v souvislosti s tímto autem...Vyjde Vás to na míň než kdyby jste si objednala odtahovku, a auto uvidíte na místě...až potí zapatíte, žádné prachy předem...není problém objet 2 auta za den, možná i 3, a jedno si vybrat...Tak snad ty dvě, protože německo je moc velké...Tady v čechách bych si nekoupil ani předraženou poklici na starého yarise...

Tohle chování je u automatů normální. Samozřejmě rozsypat se může cokoliv a kdykoliv.
Jinak chválím rozhodnutí koupit si auto s automatem. Dobrej nápad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]