Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o radu...
Jaké jsou nejvhodnější zap. svíčky pro Renalut Laguna rv.96 2.0 83kW typ motoru B56CKC na LPG:.Mám problémy ze starty,svíčky sem sice koupil nové,ale nevím jestli mi prodali vhodné.Když už motor naskočí vše je OK...tudíž mám podezření na nevhodné svíčky
tak otazka jestli to startujete na lpg nebo benzin...pokud jde něco jako "sytič" pokud vím tak většina lidi auto startuje přimo na lpg což mi na školeni bylo jasně vyvraceno...přepínač na lpg má zustat standartně v poloze uprostřed - motor nastartuje na benzin a po přidáni otáček(nebo jiné metody) se automaticky přepne na lpg... u jinych napřiklad až se zahřeje atd... volba (pouze lpg je tehdy pokud nám dojde benzin a nebo pouze benzin když dojde lpg ... a pokud to špatně startuje i na ten benzin tak se podívat jestli ten obohacovač funguje? popřípadě palivo které mnohdy u lpg je v nádržži roky taky už je zvětralé atd ... neni naškodu tam po zimě fouknout nový benzin
odbornící tvrdí že zapalování plynů je kvůuji nehomogenní směsi obtížnějčí než zapálení benzinové směsi, především při nižších teplotách, proto se prodávajíé různá svíčky s odlišným tvarem jiskřiště než běžná svíčka a elektrodami s povlakem stříbra, platiny nebo iridia atd...
no pokud nekdo setri i na startu tak se pak divi tomu ze jsou benzinove vstriky v haji , takze usetri 100 ale bude ho to stat 1000,-
Zkoušel jsem spešl svíčky kdysi na Sierru, ale nic moc a vrátil jsem se k dopručeným na ten typ. Teď mám Galaxy 2,3, 107kW a svíčky na benzín, doporučené výrobcem. Žádné úpravy. A jezdí a startuje. Já bych hledal chybku jinde, než v typu svíček. Spíš v celkovém seřízení a stavu motoru. V seřízení plynového zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.