Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvhodnější zapalovací svíčky pro LPG

Od: ren* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,prosím o radu...

Jaké jsou nejvhodnější zap. svíčky pro Renalut Laguna rv.96 2.0 83kW typ motoru B56CKC na LPG:.Mám problémy ze starty,svíčky sem sice koupil nové,ale nevím jestli mi prodali vhodné.Když už motor naskočí vše je OK...tudíž mám podezření na nevhodné svíčky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

na lpg vetsina vyrobcu lpg systemu doporucuje stejne svicky jako vyrobce vozu a ja pouzivam svicky pro danej model a nikdy problem. Specialni svicky nikdy

hodnocení

0x

pokud je v autě LPG je vhodný sklepnout odtrh svíček z 0.9 na 0.6

mosik*
hodnocení

0x

tak otazka jestli to startujete na lpg nebo benzin...pokud jde něco jako "sytič" pokud vím tak většina lidi auto startuje přimo na lpg což mi na školeni bylo jasně vyvraceno...přepínač na lpg má zustat standartně v poloze uprostřed - motor nastartuje na benzin a po přidáni otáček(nebo jiné metody) se automaticky přepne na lpg... u jinych napřiklad až se zahřeje atd... volba (pouze lpg je tehdy pokud nám dojde benzin a nebo pouze benzin když dojde lpg ... a pokud to špatně startuje i na ten benzin tak se podívat jestli ten obohacovač funguje? popřípadě palivo které mnohdy u lpg je v nádržži roky taky už je zvětralé atd ... neni naškodu tam po zimě fouknout nový benzin :)

endyfrog*
hodnocení

0x

Svíčky stačí obyčejné ty co jste používal do ted akorát udělat menší odtrh jak radí předemnou jinak co nabízí že jsou na plyn jsou jen vyhozené peníze fakt stačí naše obyč pal nebo bosch já na nich jezdím min 10000 i když se doporučuje po 5000 ale to už záleží na startech

nu*
hodnocení

0x

odbornící tvrdí že zapalování plynů je kvůuji nehomogenní směsi obtížnějčí než zapálení benzinové směsi, především při nižších teplotách, proto se prodávajíé různá svíčky s odlišným tvarem jiskřiště než běžná svíčka a elektrodami s povlakem stříbra, platiny nebo iridia atd...

mosik*

takže moje reakce typu:startovat na benzin je jasná!

blackflamesiczi*

no pokud nekdo setri i na startu tak se pak divi tomu ze jsou benzinove vstriky v haji , takze usetri 100 ale bude ho to stat 1000,- *smich*

martinhajek*
Směs plynu se vzduchem je homogenější než s benzínem, takže odborníci kecají.
LPG má o asi 80 - 100stC vyšší zápalnou teplotu (CNG ještě vyšší), takže musí být dostatečná energie zapalování, a pokud možno o 0,1mm menší mezera na svíčce.
Já na přání některých motoristů montuji do LPG motorů Brisk Silver, u kterých výrobce prodloužil výměnný interval o 50% oproti standartním svíčkám, ale že by v plynovém motoru fungovaly lépe než předepsané, o tom pochybuji. Jen je prostě agresivní LPG méně žere.

lui*
hodnocení

0x

Zkoušel jsem spešl svíčky kdysi na Sierru, ale nic moc a vrátil jsem se k dopručeným na ten typ. Teď mám Galaxy 2,3, 107kW a svíčky na benzín, doporučené výrobcem. Žádné úpravy. A jezdí a startuje. Já bych hledal chybku jinde, než v typu svíček. Spíš v celkovém seřízení a stavu motoru. V seřízení plynového zařízení.

nu*
hodnocení

0x

já měl v autě na LPG speciální svíčky Brisk silver a nemohl jsem si stěžovat na zapalování, otázkou je zda je v té Lagune v pořádku elektroinstalace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]