Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Favorit- Felicie a vse kolem nich.

Od: michelin* odpovědí: 47 změna:
Zdravim, mam facko 1993 karburator ale chci z nej udělat optickou felicii v elektrice. Zajímá me zda muzu dat calounění s uchyty madlo páčka z feldy do facka. Zda to na sebe pasuje. Dekuji.

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Ano, pasuje *palec* . Od roku 1991 se začaly dělat dveře na které pasují jak koženkové, tak černé čalounění a tudíž i to šedé s Felicie. Zde je ispirace přesně na to, co se ptáš ;) :

doplněno 14.04.12 17:05:

Jinak upřímě, jak napsal podemnou honza. Nedávno se v AAA objevil Solitaire 1994 a měl palubku a přístrojovku s Felicie, nějaké čínské čistě bílé a už matněli zadní lampy, spojlery na nárazníkách (neoriginální ty velké a v laku auta a koncovku výfuku nějaká soieta. Řeknu ti, Solitaire je krásný už s výroby, ale takto ho zmrskat do takového hnusu ... a to se jich vyrobilo jen 500 a 100 jich šlo zahranice (Německo,Holandsko,..). Raději bych zůstal u té tvé původní 1993 a dodělal bych jí s akčních modelů Favoritů ostřikovač světel,digitální hodiny do stropního panelu,hagusy na střechu,litá kola borbet originál původní Fáčkové,přední mlhovky, pokud nejsou,případně to střešní okno (ale po čase zatéká a ničí tapec stropu) a případně sedačky s vývozního modelu solitaire (je tam takový duhový pruh), nebo anatomické s mikroplyše ze Solitaire,případně zahraniční vývoz takové jako bílo černé (jako má srst panda, ale najemno). S Felicie bych dával maximálně techniku (alternátor 70A místo 55,motor Mpi,rozpěru tlumičů černá origo (s karbem si rozumí a netlačí se tam - mám 1990 a tu rozpěru a pohoda). Bude to mnohem hezčí. ;)

doplněno 14.04.12 17:13:

I motor 1.6MPi jde s Fe do Fa:D:

honzamder

a tady musím souhlasit to auto bylo dobré a karoserii dělal bertone a říka se sice že "se zavázanýma rukama" ale to je každýho názor nezaleží jak nezaleží proč zaleží že ji prostě dělal navíc auto pusobý dobře uhlazeně ono palubku z felicie a pár dalších dreku umí koupit nebo najít každej druhej jo ale hodiny do stropního panelu to je kumšt těch celkově moc nebylo a podívej se jedu po silnici a felicii potkám 50 jenom když jedu do práce ale favorita 1 nebo 2 a škodu 120 už žádnou dodělej to co ti stojí v garáži tak at to vypadá jako nejvyšší vybava favorita a já se ti skloním až do sklepa.

gumidek*

Ty hodiny vyráběla Tesla Vrchlabí a dělalo se více provedení. Ty poslední jsou dvoutlačítkové se zeleně svítícími číslicemi. Těch bylo celkem dost (byly v sérii v akčních modelech), ale k vůli otvoru a anténě na ně časem kapala voda a většina jich odešla. Já jsem měl docela štěstí na vrakáči a mám dvoje *frajer*.

Doporučuji micheline sehnat, fakt praktické a v noci moc pěkné a dobové:

Tyhle jsou nejlepší a nejhezčí

auto.bazos.cz/...

starší typ, ale pasují obě verze do všech typů Fáv

auto.bazos.cz/...

michelin*
hodnocení

hrozne moc a moc dekuji za tip s tema hodinama fakt moc dekuju. Uz jsem ho zbombardoval smskou a emailem doufam ze mi je proda na toto cekam uz sakra dlouho. Ani nevis jakou mam obrovskou radost. A to ostatni to mam taky v planu neboj ale ten interier dvere palubovka elektrika to chci z feldy a cele auto budu predelavat na elektriku. Uz mam i to nejvetsi elektricky stresni okno Hollandye 300 pak central s alarmem na dalku, rozpernou tyc atd. Okna a zrcatka v elektrice.
gumidek*

Tak si ty tapeci aspoň schovej ;), jak tě po letech přejde chuť, tak s té změny na původní interiér budeš odvařenej radostí *smich*.

Já myslím, že je prodá, když tam má spěchám ;)

doplněno 14.04.12 17:59:

A co palubní počítač TC-6 s Felicie, když tam v palubce máš otvor :D. Teda s karbem to bude měřit maximálně teplotu,námrazu a napětí v síti.

michelin*
hodnocení

no pravě to mi je pak k ničemu ten palub. Pc.
michelin*
hodnocení

tak to tel. Cislo kvuli hodinam do fa jak ma uvedene na bazos.cz neexistuje a na email zatim neodpovedel.
gumidek*

Hmm..fakt, taky jsem to skusil.*vezen*No, co už, průběžně se koukej na bazoš a zadávej do vyhledávání favorit hodiny. Objevují se tam docela často (1-3měsíce). Nebo Aukro a nebo zavolat a jet na vrakáč, tak to dřív dělal já, když jsem ještě auto neměl, ale aktivně už zháněl tyto unikáty.

michelin*
hodnocení

nevadi na email mi uz odepsal co znamenaj ty slova mezi hvezdickami?
gumidek*

kde? jaká?

michelin*
hodnocení

fakt diky za ten typ s hodinami. Uz si menhme adresi a posle mh to postou. Jen aby me jeste nepodfouk a neprisla mi prazdna krabicka nebo neco jineho. :(
gumidek*

Zatím se mi to na Bazosi nestalo. Pokud to platíš s dobírkou až ti to přinese pošťačka, tak to klidně přední otevři a pak zaplať. Horší je platba předem. Buď vklidu ;)

michelin*
hodnocení

to se fakt muze otevrit?nez to zaplatim? Na dobírku to bude jsme tak domluveny.
gumidek*

mělo by to jít, záleží na pošťačce. jak to budeš mít v rukách, tak si skus zatřást (i když to bude v bublinkové fólii nebo v novinách) a mělo by to vážit kolem 100g

michelin*
hodnocení

motor 1.6.mpi mozna jde do facka ale musi se udelat slozite upravy na to a navic to nikdo neotipuje. To je to same jako cpat motor feliny 1.6 mpi do 1.3 to je taky blbos. Nikdo to neotypuje a je s tim hromada prace.

honzamder
hodnocení

0x

Mě to příjde zbytečné zlemlit takové auto ano favorit nebyl dokonalý ale felicie byla ještě horší ta rezla i při správném garažování favorit vydrží daleko daleko více když chceš feldu tak si ju kup ono to nakonec možná víjde i levněji jak něco předělávat plno lidí dává dokonce felicie zadarmo já mám favorita tedy jen jako pracovní auto nedávno jsem dělal pár investic centrál a ještě jsem dával kryty blatníku vzadu u kol. kamaráde na to se ráč vyprdni zbytečný.

michelin*
hodnocení

no jo ale najdi mi ndejakou takovou felicii to je samej sunt zrezlej a navic to ma jeste eko. To ch mit pripraveno na strane tak 20.000kc a pak muzes vybirat. To facko jsem koupil v listopadu a bylo bez ekodane dědictvi dcera ho zdedila ja ho koupil od ni a jsem 3.majitel. Stalo me to jen 8,500 zrovna cerstvá techoická olej filtry. A co koroze? To je prd na zadnich lenech jsou dany ty mali kratky plastovi lemi. A ne ty velky dlouhy jak to vetsinou biva. To letos opsavim a je to. Horsi je to se spotrebou musim zmerit kompresi motori pac mi motor zere jako prase. Tata zvladnul jezdit za 6,5l ja jsem na 9l a to vetsinou jezdim 80 max 90 a tata i rychlejc s jeho motorem. paaani ja kdyz se rozepisu tak nwm kdy prestat. Za cestinu se omlouvam neumim ji nikdy me nesla. Jeste me zajima proc nekteri sem pisou tohle *palec* a podobne?
gumidek*

Karburátor má životnost tak 75 000 - 100 000km, pak se vychodí osičky na klapkách a prolíná tudy benzín. Taky jezdím za 9 a někdy i za 8. Pokud je u podložky na pravé straně takový lesklý a mokrý, tak je vychozen a spotřeba už lepší nebude.

honzamder

Spotřeba taky mezi 7-9 litry muj favorit má najeto 79 000 km jako nový.

gumidek*

Co máš? Můj je 1990 135L (teď už plná palba GLX) 97 000km. 8-9/100 (asi na něj moc šlapu).

michelin*
hodnocení

ja mam 1993 135/ Glx posledni karburatorovej model. 115 najeto. Karbec vymenen za tatuv ten udajne slapal jako hodinky a je to pravda ted mi to jede o neco lepe nez to jelo a sporeba klesla cca o 1l pred tim mel kolem 10l/100km ted jsem na 9l. A zajimavy je ze mam Glx ale chyby treba stropni hodiny, nastavitelny ciklovac, svetylko kufru a mozna jeste neco ja se v tech rozdilech mojc neviznam. Ale musim se pochlubit mam nejkvalitnejsi favoritacky sedacky. V zivote jsem nesedel na lepsich ani ma byvala felina 1995 nemela tak pohodlne a ani tatova 2000r.v. A ta ma najeto necelich 90.000km.
gumidek*

Taky je mám (sedačky) :D, na těch s Felicie se sedí jnak na prkně. Do Fáv se dával pevný cyklovač s bimetalem (okna setřeli 3x normálně a pak po nahřátí bimetalu stíral po nastavené době výrobcem cyklovače) stačilo dát páčku dolů a nechat jí tam. Pak se dávaly paměťové a ty se ovládali následovně. Páčka se dala dolů a pak hned zpět (okno jednou setře a pak cyklovač nastavuje dobu ... pak se ta páčka dá opět dolů a už se tam nechá a ta prodleva je doba, po kterou si nastavíme cyklus). Cyklovače jsou záměnné a doporučuji. Stačí v pojistkovce vytánout tu kovovou propojku v patici a místo ní dát to relé cyklovače do patice a hotovo *hej*.

Osvětlení kufru je vlastně lampička ze škody 120 nad řidičem a dává se do dutiny ve skeletu auta u dveří vedle levé zadní lampy. Je tam taková velká obdélníková díra (pokud se sklopí zadní sedačky, sednu si do kufru a koukám zadním oknem, tak ta dutina je na mé pravé straně kolmo ke mě na rámu dveří (ne na dveřích, ale v těch futrech, které jsou součástí skeletu. Dle schémat je lampička zapojená paraelně na žárovku levé zadní obrysovky. Pozor u té lampičky je kovový plíšek jazýček, který je spojen s kastlí vozu a jedním konektorem lampičky. Nedávat na něj +, ale -, jinak po zapnutí světel vyletí pojistka levých obrysovek (opravou je prohození přívodů u lampičky.

Už si vše u GLX nepamatuji, protože jsem takové drobnosti dělal už po koupi a teď je beru jako základ ;). Ještě jsem si vzpoměl na AKIN (akustický indikátor rozsvícených světel a otevřených dveří u vypnutého motoru). Ten si tam dej taky, aspoň nezapomeneš a stačí tam osadit to relé (pípák),případně dotáhnot tři drátky (schéma na skoda panda).

michelin*
hodnocení

diky, driv jsem byl zvykly na automatiku u taty fa tak jsem obcas u sebe zapomel zhasnout ale po chvilce jsem si to uvedomil. Ted jsem si zvik a nezapominak naopak zhasinam pred tim nez zaparkuji. Pecka byla kdyz mel jatka automat tak to udelal tak ze zadni nesvitily a kdyz me staveli certi tak uz si mysleli jak mi to spocitaj ale prd rikam mam automatiku a tak svitily jen predni tak jsem jim to musel predves no spadla jim brada az kekolenum vubec nechapaly. Akorat na noc se to zapinalo hlavnim vypinacem obcas se totis stalo ze ty svetla zhasly a pak nevite jestli jedete po silnici nebo po poly. :D pak me jen upozornily na invalidni vozik za sklem ze totam mit nesmim kdyz nevezu tatu. Tot vse.
honzamder

Já mám Favorita r. 1993 (takže druhá modernizace) 136L s najetýma asi 79000 km žádne dramatické opravy spíše upravy ale všechny součástky origoš fanoš a nový sedadla řidiče a spolujezdce (také z favorita) šlape jak hodinky ta rez co tam byla kolem zadního blatníku sem obrousil až na kov namazal vyjetím olejem dal tam plastový kryt taky originalní potom zapustil silikonem (takhle se dělají mimo jiné traktory a kombajny často i hasický a vojenský vozidla) a tam kde to bylo ubroušený přestříkl barvou (mám bílího fanouška)

gumidek*

BMM nebo karb? Já má pastelově zeleného (typická barva od 88 - 90).

martinhajek*
hodnocení

0x
Ono mezi náma pánové, Fáčko je opravdu hezčí než Felda, hlavně z boku. Má styl, Felicie je zakulacená nuda.
doplněno 14.04.12 17:39: Ale palubní deska se mi víc líbí felďácká.
Pamatuji, když se začaly vyrábět, po nahlédnutí do interiéru jsem si okamžitě všimnul, že spodek palubovky je vlastně z fáčka.
honzamder

Tak sem rád že je více podobně "postihnutých" lidí jako já co mají rádi favority to já mám plnou gařáž nahradních dílu od poalubky přes sedačky tapeciruk blatníky ložiska až po budíky a tak dále jaksi se po darovaném favoritu od otce stala vášeň. *smich*

gumidek*

Já těch dílů mám plnej sklep a vrakáč cca 10km u nosu a druhej cca 2km. Stal se s toho koníček a navíc moje první. Vůbec si nedokáži představit den, kdy to skončí a budu shánět něco novějšího :D.

honzamder

To já taky ne a srdce se my zastavuje při přestavě že budu muset auto jednou pučit synovi ;)*smich*

gumidek*

Bude se aspoň učit řídit na autě, které se skutečně řídí a nejezdí samo jako ta dnešní plná ABS,ESP,EBD,blebleble...*smich*

michelin*
hodnocení

a mas i ty stropni hodiny pripadne jake? A muzu videt fotku ze jdou?
gumidek*

Mám ty poslední viz foto, ale rozhodně neprodám, mám je jako náhradní, abych se psychycky nemusel vyrovnávat s případnou strátou těch, co jsou v autě *smich*. Fakt si počkej, až budou na Bazoši a věř, že budou, já tam koukám docela často.*palec*

Favorit- Felicie a vse kolem nich.
michelin*
hodnocení

v poho nevadi, uz se mi konecne ozval. Jeste se dohodnou zda mi to posle a bude.
gumidek*

Tak to gratuluji *palec*, to je půl úspěchu. Přesně vím, jak jsem je poprvé měl v ruce, tehdy jsem ještě Favorita neměl a byl jsem celý den jak utržený ze řeťezu celý nadšený :).

honzamder
hodnocení

0x

Jenom mě mrzí jedna věc že většina těch klubů přátel favoritů je mají upravovaný tak že sou tam součásti jiních vozů nejčastěji felicie palubkou to začíná a narazníkama končí ono dou i do jiních aut a upravujou ale to už prostě není favorit to už je zmixovaný auto.

Tož chtělo by to nějakou vypravu s těma favoritama my sme s kamošem s nima objely celý hranice ČR už nevím kolik to bylo km mám někde poctivý zapisek z cest každy den sem sepsal se všem všudy auto koupil muj tatínek ten na něm najezdil s těží kolem 5 000 km + cesta do jugoslávie dneš již není po smrti tatínka sem auto dostal já.

gumidek*

Já si řekl, že budu mixovat jen součástky ze všech modelů Favoritů do toho mého hnědého staršího typu. Interiér Felicie se mi moc nelíbí a nemá tolik přihrádek (chybí mi u ní ta přihrádka pod ofuky vedle čtyř vypínačů). S Felicie tam mám jen technické věci k vůli spolehlivosti auta jako celku (alternátor,topení,přívody k baterii,rozpěra tlumičů a víc ani ťuk).:)

doplněno 14.04.12 19:11:

Momentálně měním přední blatníky + lak a lak kapoty, takže na výpravy zatím není ready *hi*

honzamder

A od kaď si jestly ti smím tykat ;)

gumidek*

Můžeš, Olomouc a doporučuji registraci. Najdeš tu odpovědi na všechny možné i nemožné otázky od fajn lidí ;)

doplněno 14.04.12 19:22:

A ty a michelin jste odkud,ať prozajímavost vím, jak jsme rozházení po ČR*hi*

michelin*
hodnocení

ja jsem z Mlade Boleslavi a v Kralupech nad vltavou mam tatu. A taky mi tykejte je mi 21
gumidek*

To jsme stejně staří *pivo*

michelin*
hodnocení

co ma zmamenat to *pivo* a dalsi slova tajhle psana?
gumidek*

No, taky mi je tolik, co tobě a smajlíky moc významově neřeš, pokaždé tam něco prdnu :)

honzamd*

z mladé boleslavi *smich* ty jo přímo z centra dění

michelin*
hodnocení

jak to myslis? Z centra deni? Jako ze se to tu vyrabelo? Nebo jak?
michelin*
hodnocení

jak to tedy myslis?
honzamd*

ano že se to tam vyrábělo přesně tak :)

gumidek*
hodnocení

0x

Ukázka výroby:

Test:

Propagační video (hodně dobré *hej* ):

http://www.auto-mania.cz/?p=5238

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]