Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák - čekat 20 dnů?

Od: blesk16 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chci se zeptat na netu jsem se dočetl že musím čekat 20 dní než mi dají řidičák (A1). Že to úřad musí zpracovat atd... Doopravdy se musí takhle dlouho čekat? Nedá se to nějak obejít? děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

blesku:

Jízda bez lidického oprávnění.

Dobrý den. Je mi teď 18 a sem student. Dělal sem autoškolu a mam všechny jízdy, ale nemam zkoušky a řidičák. Večer jsem se projel svým autem kousek od baráku a stoply mě. Udělal jsem to pouze jednou a zrovna tak to dopadlo. Nevím co by mi teď hrozilo za jízdu bez vlastnění lidického oprávnění. Zajímá mě jaka to muže byt výše pokuty a dalo by se za nějakých podmínek zmenšit tu výší pokuty. A také třeba i dobu zákazu řízeni. Slyšel jsem že tohle je jedno z nejhorších porušení pravidel. Podle toho co sem viděl na internetu sou to pokuty v intervalu od 5 000 až po 50 000 kč. Tak bych chtěl slyšet Vaší rádu. Děkují.

To jste neudělal moc dobře. Za řízení bez ŘP hrozí pokuta 25 až 50 000 Kč a zákaz řízení nejméně na rok, maximálně na dva

zdroj: autoweb.cz/...

blesk16
hodnocení

Já taky bez řidičáku jezdit nebudu o tom že mi můžou prodloužit řidičák jsem taky slyšel tak radči nejzdím...

Blesku, to Vám schvaluji a chválím Vás za trpělivost.

hodnocení

0x

obejít jedině tak, že urychlíte vydání nového řidičáku...úplatek asi nemyslíte, takže poplatek 500Kč a do 4 dnů,, to Vám vyhovuje?

buss
hodnocení

0x

Jsou lhůty na vydání rozhodnutí... tudíž i na řp. Ale i to jde urychlit...

gumidek*
hodnocení

0x

Dočkáš se ... ;):D

blesk16
hodnocení

Ne úplatek nebo tak něco nemyslím, jen mě zarazilo že musím počkat právě 20 dní, to nevydržím :)

Proč bys to nevydržel, vydrželi jiní, vydržíš taky.

Jen odřeš silnici o nějaký den později.

tak za 500Kč..

ridicske-prukazy.info/...

Ano, buď si 500 připlatit za "expres", nebo zkoušet jít po týdnu a po 14 dnech. V 90% případů ho už po 14 dnech mají vyřízený.

gumidek*
hodnocení

0x

Koukej na webovky magistrátu, kde se ti vyřizuje a kam si pro něj jdeš. Nebo si tam průběžně volej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]