Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na Váš názor na tento vůz. Mám vyhlídlý již pofaceliftový model ( r.v. 98 ) s ABS, posilovačem řízení, el.okny, najeto cca 223 tis. km. Za kolik v průměru jezdí? Lze jezdit i např. na směs nafty a oleje apod.?
Respektive hledám nějaký ,,méně" poruchový diesel ( nejlépe bez turba apod. ), raději kombi kvůli místu, který bude i málo papat. Poradili byste mi raději něco jiného?
Děkuji.
Felda 19D dle vlastní skušenosti dobrá pro běžná ježdění mám ji jezdím za 4 llitry mám na ni nalítáno 345000a pořád jede olej nebere pravidelně servisovaná samozřejmně předek trpí protože je motor těžký ale běžná výměna tlumičů a čepů atd se řeší u všech aut někde to vydrží déle někde odejde dřív záleží jak sní jezdíte a po jakých silnicích ted jsem se taky rozhodl přidávat olej takže dávám čistý s kauflandu když je akce 50 na 50 nevydím žádnou změnu motor mám v garáži náhradní v případě že by padnul ale nevěřím že kvúly oleji by padnul nafták vydrží a ty díly zas nejsou tak drahé záleží na každým s čím chce jezdit a hlavně za jakou cenu v dnešní době každá koruna dobrá to je můj názor .
No jo - jak se komu ´líbí´...
Já mám (v této kategirii) Škodivku Koktávku, 1.6/100k, ´97, cca 380 tis., ´odnova´ - tlumiče jsem ještě neměnil, kotouče v cca 200 tis., servisuju pravidelně (i olej si měnit nechávám, je to pohodlnější), STK do 06/13 bez problému... Pravda, spotřeba není tak sympatická, ale jezdím rychle...
Pak mám ještě teréňáčka - ale to je jiná pod tím ležím skoro furt...
diesel bez turba je SDI, jede za 4,5 litru, ale nejede...u felicie 1.9D Vám časem upadnou oba přední tlumiče a přední náprava se rozpadne
Podívejte se na podběhy ,jestli nejsou prohnuté ,ohýbají se k sobě - závada je neopravitelná - sjíždí se vnitřky gum,
Olej by se měl měnit po 7500km,
O motoru se říká že je nesmrtelný - není tomu tak - choulostivé jsou rozvody díky poddimenzovanému spoji spodní řemenice,ta se jednoho dne doslova protočí na klikovce - potkaný motor- varováním je zdlouhavé startování jako projev rozhozeného časování čerpadla,rozvody by měl dělat mechanik co to zná.
Dále se zaměřte na korozi ,raději vyberte Fabii 1.9 SDi
Proti padání podběhů ke středu motoru je tam ta rozpěra tlumičů u 1.9D a 1.6MPi v základu, pokud jí někdo neodmontoval před prodejem.
Děkuji za odpovědi. Jaký případně jiný naftový vůz byste mi doporučili? Jak jsem již psal - nepožaduji ani tak výkon, jakožto levné provozní náklady a také údržbu a dále spíše prostornější - Combi.
Ten motor sdi není špatný, spotřeba je nízká, ale je trošku líný bez turba. Měl jsem focuse v kombíku a ten odvezl vše, kufr je velký a dobře skladný, po sklopení sedadel rovná plocha cca 175cm. Motor 1,8tddi 66kw, 200Nm, spotřeba 3,8-6litrů (mimo město/město), olej jak kdy, někdy i dvacet tis km, palivový filtr po šedesáti tis a jednou čepy řízení za 400kč/kus a jednou přední brzdové desky. Při 120tis km šel na výměnu za mpv. Klidně bych si ho pořídil znovu, krátké převody, dobře odstupňované, max rychlost cca 210km/hod, kde se na to hrabou dnešní dlouhé převodovky. stirecek.rajce.idnes.cz/...
No myslím že tak špatný to zase taky nebude,jen je třeba počítat s tím,že náprava projektovaná na váhu lehkého škodováckého motoru 1,3 OHV bude tím litinovým VW doslova devastována,a věci jako čepy,tlumiče atd budete měnit jako spotřební materiál...a pokud by jste to kupoval,dávejte si sakra pozor na to aby tam byla rozpěra tlumičů,jinak se totiž podběhy smrskávají k sobě a později z toho vznikne neopravitelná závada,u 1,9D to musí být.nepostradatelné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.