Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP-jak na to?

Od: prdelista odpovědí: 7 změna:

Z jedné dizkuze...
1) Pošlou výzvu s částkou, tuto lze vyrušit jen prokázáním, že jsem vozidlo nevlastnil či že bylo řádně pojištěno, jiné důvody neberou.
2) Zašlu jim doporučeně odpověď, že vozidlo nebylo provozováno na pozemních komunikacích, protože dle zákona č. 168/1999 Sb může na dálnici, silnici, místní komunikaci a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci." ... a zároveň dle zákona nelze provozovat vozidlo, které nemá platnou STK, takže vozidlo nebylo provozováno na pozemní komunikaci a toto doložím čestným prohlášením svým a očitých svědků a kopií TP s vyznačením platnosti STK plus případně potvrzením o době trvání opravy.
3) Po cca dvou měsících dojde dopis od ČKP, že záležitost prozkoumali, neprokázal jsem, že jsem neprovozoval a mám zaplatit výše uvedenou částku plus náklady na upomínku a úroky, nebo bude předáno vymahačské firmě.
4) Zašlu odpověď viz bod dva.
5) Po dalších 2-4 měsících přijde výzva od vymahačské agentury s částkou plus náklady na vymáhání.
6) Nereaguji je to v této fázi zbytečné.
7) Další minimálně měsíc v tahu. Přichází soudní elektronický platební rozkaz na částku plus náklady na právní zastupování atd. ze 7000,. Kč máme cca 20 000,- Kč
Do deseti dnů od doručení paltebního rozkazu podávám u soudu odpor proti tomuto platebnímu rozkazu.
9) Za cca 2-3 měsíce následuje soud v místě sídla ČKP (Opava) nutno se dostavit. Při soudním projednání není ČKP schopno doložit, že vozidlo bylo provozováno (to proto, že nebylo) a soud mě osvobozuje od povinnosti platit částku z bodu 7 pro důvody obsažené v bodu 2.
10) HAPPY END
Jediné co může následovat, je pouze pokuta 2500kč v případě, že vůz nebyl pojištěn a nebyly odevzdány značky. Tuto pokutu by ovšem vymáhal magistrát - registr silničních vozidel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robi*
hodnocení

0x

Dobrý večer pane prdelisto,

Váš příspěvek z jedné diskuse zní mnohým, kteří jsou ve sporu s čkp, jako rajská hudba a vytoužený HAPPY END. Zajímalo by mne nakolik se Vámi zmiňované schéma shoduje se skutečnou kauzou, která již dospěla do stádia pravomocného rozhodnutí soudu. Mohl byste prosím zveřejnit odkaz na diskuzi, ze které jste čerpal. Možná by bylo dobré znát i kontext v jakém bylo Vámi reprodukované schéma zakomponováno. Děkuji.

robi, to je jen úvaha, nikoliv realita

nu*
hodnocení

0x

Bude to přesně obráceně, žádný happy end. ČKP bude argumentovat povinností vozidlo dočasně vyřadit, a paragrafem 24c) zákona 168, kd e je uvedeno že sankční poplatek je povinen uhradit ten, kdo měl být nebo byl uveden v registru vozidel...bez ohledu na platnost TP...

Zaplatítze dluh ČKP, + úroky + náklady vymahačské firmy + náklady za zpracování platebního rozkazu 7500,- Kč + náklady soudního řízení (ČKP bude mít drahého právníka) + honorář pro vašeho právníka...

sedmicee*

*zed* takže jsme v haj...u

nu*
hodnocení

0x

Přesně tak, v hajzlu, ale je to proto, že si občané zvolili takový parlament, který oddouhlasil zákonnou sankci, která nemá v Evropě obdoby...opakuji, nemá odoby, va nejen vzhledem k výši našich platů...

Ale každý národ má to co si zaslouží, ojebává nás stát, ojebávají nás soukromé subjekty...protože české tupé stádo se nechá vydojit, a ostříhat až na holou kůži, i kdyby bylo 25 pod nulou...

nu*
hodnocení

0x

Dnes jsem mluvil s člověkem, který nikdy nevlastnil ani neprovozovat jisté auto, která vlaastnil a provozoval někdo jiný, přesto obdržel od ČKP VÝZVU...

Skutečně si opatřil od úřadu i potvrzení že nikdy nebyl v registru vozidel veden, a jak později, když už to vypadalo že se bude s ČKP muset soudiot zjistitl, že na uvedené auto někdo jeho jménem uzavřel pojistku, po internetu, zaplatil první čtvrtletní splátku a od té doby nepatil až do konce roku...tedy 3/4 roku nepojištěné auto...no a pak to dotyčný zopakovasl, jen použil jiné údaje...zaplatil první 3 měsíce a zelenu kartu používal celý rok...

sedmicee*

Co k tomu dodat, snad jen: Welcome to Czech Republic

Hlavně naši zákonodárci - jo to jsou strašně chytré hovada sprosté...kurňa bych musel být sprostý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]