Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl požádat o radu která se týka automobilu v depozitu.
Mám auto v depozitu uz více jak 15let a nyní bych ho chtěl ekologicky zlikvidovat. Vše je OK a na to že když jsem byl na odboru dopravy , tak tam mi sdělili, že budu muset doplatit 600,- za každy rok od roku 2006 kdy vyšla v platnost novela o maximalni době auta v depozitu a poplatcích.
Měl jsem za to že, na auta vložene do depozitu před rokem 2006 se poplatek nevztahuje.
Můžete mi tuto informaci potvrdit nebo vyvrátit?
Děkuji
Peetr
Retroaktivita je nepřípustná.
Pokud je úkon nebo akt proveden podle platné legislstivy, tak nelze zpětně tento úkon překvalifikovávat a dívat se na něj z pohledu legislativy nové.
Musel by jste auto dočasně vyřadit po 1.7.2006, pak by jste platil za prvních 12 měsíců 100,- Kč, a za každé další prodloužení 50,- Kč...a doby dočasného vyřazení by ybla omezena na 12 měsíců, pak by jste mohl či musel žádat o profloužení...
Před 15 lety se púlůatilo 20,- Kč a dovba depozita nebyla zákonwem omezena, takže sprágvní úkon který byl proveren je paltný a nikomu nic nedlužíte, protže jsem 20,- Kř zaplatitl...
Budete žádat o ukončení dočasného vyřazení a to zpoplatněno NENÍ, ani následné TRVALÉ VYŘAZENÍ.
Ale to musíte řešit na úřadu, a ne tady...Zavolejte vedoucímu odboru, řadoví pracovbníci mají pokyny od vedoucích oddělení.Ať vydá logický a zákonný pracovní pokyn.
Takže jsem malinko hledal a narazil jsem na toto:
dotaz:
Dobrý den,
27.7.2005 jsem uložil RZ do depozitu na Měú s tím, že je to na dobu neurčitou. Teď když jsem 19.10.2011 auto rušil jsem ještě musel doplácet 550kč za prodloužení depozitu. Tímto se chci zeptat jeslti je poplatek 550kč oprávněný. S pozdravem M.
odpověď:
Dobrý den,
na Váš dotaz týkající se dopočítání a doplácení poplatku za dočasné vyřazení vozidla Vám sdělujeme následující.
Omezení dočasného vyřazení vozidla z registru vozidel bylo na základě zákona č. 411/2005 Sb. s účinností od 1.7.2006.
Podle metodického pokynu Ministerstva dopravy má být od 1.7.2007 každé prodloužení dočasného vyřazení vozidla o šest měsíců sadministrováno a zpoplatněno. Podle výše uvedeného je tedy zpoplatnění dopočítání dočasného vyřazení zcela v pořádku, není však v pořádku výše požadované částky, která měla být 450,- Kč. Celou věc musíte řešit na místně příslušném obecním úřadu, případně u jeho nadřízeného orgánu, kterým je příslušný krajský úřad.
S pozdravem
Lenka Wasyliw
referent
Oddělení administrativní a operativy
Ministerstvo dopravy
Nábřeží Ludvíka Svobody 12
110 15 Praha 1
zdroj: jawamania.info/...
A vzhledem k tomu že se jedná o metodický pokyn, tak sami úředníci mnohdy neví odkdy a kolik vůbec vybírat a pokud nevyberou nic se nestane...
Pokud by se někomu podařilo onen metodický pokyn někde na netu najít, tak prosím o vložení odkazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.