Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za auto v depozitu

Od: peetr* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěl požádat o radu která se týka automobilu v depozitu.

Mám auto v depozitu uz více jak 15let a nyní bych ho chtěl ekologicky zlikvidovat. Vše je OK a na to že když jsem byl na odboru dopravy , tak tam mi sdělili, že budu muset doplatit 600,- za každy rok od roku 2006 kdy vyšla v platnost novela o maximalni době auta v depozitu a poplatcích.

Měl jsem za to že, na auta vložene do depozitu před rokem 2006 se poplatek nevztahuje.
Můžete mi tuto informaci potvrdit nebo vyvrátit?

Děkuji
Peetr

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Retroaktivita je nepřípustná.

Pokud je úkon nebo akt proveden podle platné legislstivy, tak nelze zpětně tento úkon překvalifikovávat a dívat se na něj z pohledu legislativy nové.

Musel by jste auto dočasně vyřadit po 1.7.2006, pak by jste platil za prvních 12 měsíců 100,- Kč, a za každé další prodloužení 50,- Kč...a doby dočasného vyřazení by ybla omezena na 12 měsíců, pak by jste mohl či musel žádat o profloužení...

Před 15 lety se púlůatilo 20,- Kč a dovba depozita nebyla zákonwem omezena, takže sprágvní úkon který byl proveren je paltný a nikomu nic nedlužíte, protže jsem 20,- Kř zaplatitl...

Budete žádat o ukončení dočasného vyřazení a to zpoplatněno NENÍ, ani následné TRVALÉ VYŘAZENÍ.

Ale to musíte řešit na úřadu, a ne tady...Zavolejte vedoucímu odboru, řadoví pracovbníci mají pokyny od vedoucích oddělení.Ať vydá logický a zákonný pracovní pokyn.

Ještě doplním,ale bez záruky.údajně vozidlo,které po roce 2004 neabsolvovalo technickou a emise (spz v depo!) nemusí mít na zrušení papír o ekolikvidaci.Ještě jedno nevím zda je to pravda,slyšel jsem to!Znalci to potvrdí či vyvrátí!

petapeta*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti souseda se poplatek nevztahuje na vozidla, která byla uložena do depozitu před platností novely.

peetr*
hodnocení

Takže jsem malinko hledal a narazil jsem na toto:
dotaz:
Dobrý den,
27.7.2005 jsem uložil RZ do depozitu na Měú s tím, že je to na dobu neurčitou. Teď když jsem 19.10.2011 auto rušil jsem ještě musel doplácet 550kč za prodloužení depozitu. Tímto se chci zeptat jeslti je poplatek 550kč oprávněný. S pozdravem M.
odpověď:
Dobrý den,
na Váš dotaz týkající se dopočítání a doplácení poplatku za dočasné vyřazení vozidla Vám sdělujeme následující.
Omezení dočasného vyřazení vozidla z registru vozidel bylo na základě zákona č. 411/2005 Sb. s účinností od 1.7.2006.
Podle metodického pokynu Ministerstva dopravy má být od 1.7.2007 každé prodloužení dočasného vyřazení vozidla o šest měsíců sadministrováno a zpoplatněno. Podle výše uvedeného je tedy zpoplatnění dopočítání dočasného vyřazení zcela v pořádku, není však v pořádku výše požadované částky, která měla být 450,- Kč. Celou věc musíte řešit na místně příslušném obecním úřadu, případně u jeho nadřízeného orgánu, kterým je příslušný krajský úřad.
S pozdravem
Lenka Wasyliw
referent
Oddělení administrativní a operativy
Ministerstvo dopravy
Nábřeží Ludvíka Svobody 12
110 15 Praha 1

zdroj: jawamania.info/...

A vzhledem k tomu že se jedná o metodický pokyn, tak sami úředníci mnohdy neví odkdy a kolik vůbec vybírat a pokud nevyberou nic se nestane...
Pokud by se někomu podařilo onen metodický pokyn někde na netu najít, tak prosím o vložení odkazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]