Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpojený výfuk - Fiat Punto

Od: tomas77* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

mohu provizorně jezdit s rozpojeným výfukem ( středová část ) než v servisu objednají nový díl a opraví?

Pro info má auto o 3 litry ( podle PP ) vyšší spotřebu.

Jinak jede v pohodě ale řve jak 4 traktory. ( výfuk ) Mám strach aby motor neztratil výkon.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Čtyřtakt výfuk v zásadě nepotřebuje...

:-D

Jen to moc nehoň, příliš horké výfukové plyny by mohly tvému ´miláčku´ popálit ´spodek´... A taky bacha, aby zádní část neštrejchla o silnici - to se pak rozškube natotata - i něco okolo...

BTW - pokud je to jen rozpojený (nechybí díl), stačí nasunout a stáhnout motex páskou (nebo třeba drátem)...

:)

tomas77*
hodnocení

Děkuji za odpověď,

chci mít auto v naprostém pořádku, nechám výfuk raději vyměnit, šlo mi jen o to dojet zítra tam, kam potřebuji a potom už to nechat na servisu.

mowla*

Jasně - proto píšu, jak to (třeba tím drátem) nouzově opravit, aby se - případně, nepoškodily další části...

erikch*

přesně tak-upadnuvší třeba koncový díl dokáže nadělat pěknou paseku(viděl jsem u Oktávky kombíku až podlahou projetý a ve střeše zapíchlý koncák)-nemluvě kdyby to "upadlo" a někoho za váma přizabilo-motor bez úhony(pokud nebudete chtít zkoušet maximálku apod.),ale mechanicky zabezpečit...!

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nevim na jaky druh punta to je ze neni vyfuk dostupny do druheho dne asi nejakej atyp *smich*, jestli se to kvuly pokute a spotrebe vyplati

tomas77*
hodnocení

Byly svátky, stalo se mi to dnes... Zítra potřebuju jet do školy , v servisu mají až od zítřka. O pokotu mi nejde, jde mi o stav mého drahého auta Punti - tj. motor 1,2 8V - jestli to vydrží.

jarda3*

O pokutu asi jde, spis o papiry rovnou, je to zavada bezprostredne ohrozujici a budete chodit pul roku pesky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]