Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení majitele vozidla

Od: aladinum odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych prosím s vaší pomocí určit majitele vozidla.

V dubnu 2010 jsem se svou přítelkyní, žijící ve společné domáctnosti, koupil automobil. Rozešli jsme se a následně vznikla "tahanice" o auto.

V kupní smlouvě je uvedené mé jméno, ta je však dnes bohužel k nedohledání. Ve velkém technickém průkazu jsem uveden také já.

Poslední rok byla provozovatelem vozidla ex-přítelkyně a platila i povinné ručení. Vziká však mezi námi tvrzení proti tvrzení, kdo vlastně onen automobil zaplatil. (Ona že auto platila její matka, já zase že jsem peníze vracel a posílal je po ex-přítelkyni. Hotovost se však nikdy nedostala na místo určení a pro ně jsem tak stále dlužníkem.)

O vrácení automobilu jsem jí vyzýval osobně, telefonicky a minulý týden jsem jí posílal doporučený dopis do vlastních rukou, který převzala, - Výzvu o předaní majetku - V tomto dopise jsem požadoval aby mi auto přivezla na smluvené místo tento pátek 6.4. 2012 v 10:00 h. Předání se neuskutečnilo - nepřijela. Dnes už ani nezvedá telefon.

Zvažuji tedy, zda na ní podám trestní oznámení. Nevím jestli mi bude k něčemu platné, neb budu odkázán, podle mého názoru, na civilní soud z důvodu absence kupní smlouvy.

Soudní procesy jsou bohužel časově i finančně velmi náročné. Poraďte mi prosím jiné, rychlejší a účinné alternativy k vrácení majetku do mých rokou.

Předem děkuji za odpověď

8.4.2012 Ladislav Suchdolák

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

1x

Dobrý den,

jestli jsemte napsaný ve velkém TP, tak co řešíte?! Nahlašte to na PČR, že Vám odcizila auto a máte jej zpátky doma. Zkuste se také dohodnout s prodejcem auta, zdali by Vám nevystavil kopii smlouvy, musí je archivovat, myslím po 10 let.

Hodně zdaru.

erikch*

přesně tak-pokud jste veden v registru,potažmo TP je to pro vaší ex...velký a hlavně nepřekonatelný problém...Zkuste jí poslat třeba sms,e-mail(jakože slušnost),že třeba ve středu 11.4. jdete na místní odd.PČR nahlásit ztrátu "svého" vozu,dokonce s podezřením na konkrétní osobu-čili ní(to svého je v "" schválně,on totiž zápis v registru nemá vypovídací hodnotu co se právného vlastnictví týče,ale jste oprávněnou osobou-narozdíl od ní,s autem jakkoli vůči registru nakládat-prodávat,darovat,ohlašovat atd.)...Třeba si uvědomí,že přes onen zápis v registru,potažmo TP "vlak nejede" a nestojí jí celá hurá akce za následné problémy...Když si to neuvědomí (...ani větší klece ke štěstí nepomohou...),bude mít bohužel smolíka...*smich*

ben*

je vidět že se "vyznáte!" Ano jděte na místní odd. PČR nahlásit ztrátu "svého" vozu, oni Vás vypoklonkujou, pač ste kokot a nevíte, že ztráty PČR neřeší! Můžete nahlásit krádež, ale o možných následcích už tady bylo psáno...*smich*

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

najmete si odtahovku jestli vite kde auto stoji a odvezte ho a vymente klice a tim to hasne

repkin*
hodnocení

0x

Pletete si pojmy z dojmy, je to tvrzení proti tvrzení, sehnat bývalého majitele a od něj kopii kupní smlouvy, následně žalobu k občanskému soudu, neboť se jedná o občanskoprávní spor. PČR za Vás Váš bordel řešit nebude!

Zahájí se trestní řízení, vy budete křivě vypovídat, pokud to dojde k soudu, což nedojde, tak by jste byl Vy souzen za křivou výpověď, protože PČR by ve finále zjistila, že jste lhal. Následně se případ odloží a PČR Vás odkáže na občanský soud, jako já.

Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]