Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych prosím s vaší pomocí určit majitele vozidla.
V dubnu 2010 jsem se svou přítelkyní, žijící ve společné domáctnosti, koupil automobil. Rozešli jsme se a následně vznikla "tahanice" o auto.
V kupní smlouvě je uvedené mé jméno, ta je však dnes bohužel k nedohledání. Ve velkém technickém průkazu jsem uveden také já.
Poslední rok byla provozovatelem vozidla ex-přítelkyně a platila i povinné ručení. Vziká však mezi námi tvrzení proti tvrzení, kdo vlastně onen automobil zaplatil. (Ona že auto platila její matka, já zase že jsem peníze vracel a posílal je po ex-přítelkyni. Hotovost se však nikdy nedostala na místo určení a pro ně jsem tak stále dlužníkem.)
O vrácení automobilu jsem jí vyzýval osobně, telefonicky a minulý týden jsem jí posílal doporučený dopis do vlastních rukou, který převzala, - Výzvu o předaní majetku - V tomto dopise jsem požadoval aby mi auto přivezla na smluvené místo tento pátek 6.4. 2012 v 10:00 h. Předání se neuskutečnilo - nepřijela. Dnes už ani nezvedá telefon.
Zvažuji tedy, zda na ní podám trestní oznámení. Nevím jestli mi bude k něčemu platné, neb budu odkázán, podle mého názoru, na civilní soud z důvodu absence kupní smlouvy.
Soudní procesy jsou bohužel časově i finančně velmi náročné. Poraďte mi prosím jiné, rychlejší a účinné alternativy k vrácení majetku do mých rokou.
Předem děkuji za odpověď
8.4.2012 Ladislav Suchdolák
Dobrý den,
jestli jsemte napsaný ve velkém TP, tak co řešíte?! Nahlašte to na PČR, že Vám odcizila auto a máte jej zpátky doma. Zkuste se také dohodnout s prodejcem auta, zdali by Vám nevystavil kopii smlouvy, musí je archivovat, myslím po 10 let.
Hodně zdaru.
přesně tak-pokud jste veden v registru,potažmo TP je to pro vaší ex...velký a hlavně nepřekonatelný problém...Zkuste jí poslat třeba sms,e-mail(jakože slušnost),že třeba ve středu 11.4. jdete na místní odd.PČR nahlásit ztrátu "svého" vozu,dokonce s podezřením na konkrétní osobu-čili ní(to svého je v "" schválně,on totiž zápis v registru nemá vypovídací hodnotu co se právného vlastnictví týče,ale jste oprávněnou osobou-narozdíl od ní,s autem jakkoli vůči registru nakládat-prodávat,darovat,ohlašovat atd.)...Třeba si uvědomí,že přes onen zápis v registru,potažmo TP "vlak nejede" a nestojí jí celá hurá akce za následné problémy...Když si to neuvědomí (...ani větší klece ke štěstí nepomohou...),bude mít bohužel smolíka...
Pletete si pojmy z dojmy, je to tvrzení proti tvrzení, sehnat bývalého majitele a od něj kopii kupní smlouvy, následně žalobu k občanskému soudu, neboť se jedná o občanskoprávní spor. PČR za Vás Váš bordel řešit nebude!
Zahájí se trestní řízení, vy budete křivě vypovídat, pokud to dojde k soudu, což nedojde, tak by jste byl Vy souzen za křivou výpověď, protože PČR by ve finále zjistila, že jste lhal. Následně se případ odloží a PČR Vás odkáže na občanský soud, jako já.
Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.