Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí škody na rally?

Od: ivan5 odpovědí: 4 změna:

na youtube jsem narazil na videa z rally,a říkám si kdo asi platí škody které způsobí závodníci? nejdřív sloup pak strom,ploty,stodola atd... a říkám si jestli mají nějaké pojištění nebo jak to funguje docela by mě to zajímalo.Nevíte o tom někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x
Dobrý den. Podle mého názoru je to tak,že jsou určitě pojištění a vlastních těch zničených objektů určitě dostávají předem zaplaceno něco jako za pronájem,že umožní,aby trasa závodu vedla přes jejich pozemek. Potom je určitě každá rallyestáj dotována řadou sponzorů. Ale jen mé uvažování.
zz*

nějak tak to bude, podle mě organizátor závodu odpovídá za škody způsobené během konání, a má na toto uzavřenou pojistku. Samotný závodník platí startovné, takže bych řek, že v této částce je započítané pojistné, které platí organizátor.

repkin*
hodnocení

0x

Přesně tak, odpovědným by měl být organizátor, který by měl být pojištěný na řadu věcí. Myslím si, že zmiňovaný pronájem od fyzických osob je nesmysl, protože v našich podmínkách alespoň co jsem viděl v TV, tak rally vede většinou přes pozemky obcí. Jestli těm něco pořadatel platí, to nevím.

hodnocení

0x

Myslím, že za všechny škody, které se při rally stanou, i třeba za smrt diváka, odpovídá organizátor, pokud nedokáže, že neprovedl maximum pro zajištění bezpečnosti (zakázané zóny, průjezdy safety car atd.) A taky jsem slyšel, že rally vozy jsou proti poškození/havárii prakticky nepojistitelné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]