Nejste přihlášen/a.
Vážení zkušenější motoristé, jaký je váš odborný názor na používání nafukovacího balonového zvedáku do 3tun?
Dík za názory
Proč ne? - pokud se ti s tím vakem chce ´tahat´ (resp. máš dost velkej kufr auta)... Já si vozím hydraulickou ´panenku´ a kus fošny...
BTW - vrámci prodloužení životnosti vaku doporučuju přikoupit kompresorek - zbytky nespáleného paliva a oleze ve výfukových plynech naleptávají vnitřní plastový vak...
doplněno 06.04.12 22:35:Sorry, nikoli "oleze", patřičné slovo je "oleje"...
Mě přijde vhodnější normální nůžkový zvedák dodávaný s autem. Leda by byl nějaký spešl důvod proč nejde použít - měkký podklad, shnilé prahy...
nůžkový zvedák co se dává k autům je úplně na ho... lepší je panenka nebo hřebeňák nebo tzv Hi-lift. viz obr. je do 3 tun. výhoda je že má až 120cm zdvih.Doporučuji ten origoš USA čínský se dost serou.
Problémem je, že ten "HiLift" musíš mít za co chytit - u běžného auta bys utrhl práh nebo nárazník... A taky váží 10, 15, 20 kilo - holka v lodičkách to ani nezvedne...
Jeho výhodou naopak je, že dokáže i ´vystrkat´ auto z bahna...
Na tom videu to vypadá docela zajímavě, ale nechtěl bych být v kůži uživatele, kdyby to ta kurta nedej bože nevydržela .
zas tak těžký není ,já mám jeden z těch nejdelších(1,5m) a váží cca 13kg.A jinak pokud ten práh není na sračku shnilý tak ho neutrhneš.A zvedat auto třeba za plastovej nárazník je blbost to zničíš i panenkou nebo třeba i tím vakem.
Tak nevím, jaké nůžkové zvedáky máte na mysli, ale u všech aut, co jsem s nimi jezdil, jsem vždy vystačil s origo zvedákem. Jediný problém býval u kultovních Š1000-Š120, protože tam uhnívaly ty trubky v prahu a tak se vozíval právě ten nůžkáč. Jinak 120cm zdvih je sice možná fajn, ale při běžném provozu na něj jaksi málokdy přijde řeč. Stačí přece nadzvednout auto natolik, abych dostal kolo do vzduchu, takže nevidím důvod zvedat auto o metr. A abych kvůli tomu vozil takový heblo to mě přijde poněkud samoúčelné. Ovšem tím Vám nemíním nijak kecat do toho, jaký zvedák si budete vozit, pro mě za mě si vozte třeba vysokozdvižku za autem na vozíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.