Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Metanol- pouziti

Od: milan60* odpovědí: 8 změna:

Dobry vecer.U jedna cs jsem videl prodavat Metanol.Nevedel jsem oc jde a na dotaz u mechanika mi bylo zdeleno,ze tj vlastne biolih.Z jeho vysvetleni jsem zjistil,ze pokud jej smicham v pomeru 50.50 s naturalem a pouziji ve favoritu tak se nic nedeje a jt v pohode.U jinych treba Felicie ci Fabie je potreba urcite sladeni ,aby ridici jednotka nebyla v soku co se deje.Mate nekdo zkusenost s pouzivanim Metanolu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nespletl jste se? Nebo nepřepsal? Metanol nee ale ETANOL nebo taky se to píše ETHANOL ,označení E-85 .Metanol = metylalkohol,silně korozivní a jedovatá látka.

Již zde je dotaz na toto palivo ,dotaz je : Na co jezdíte.

solenza*

Tak biolíh bych do Favorita nelil. Není na toto palivo navržen palivový systém což bude mít za následek naleptávání trubiček, hadiček a hlavně karburátoru. Pokud chcete dlouhodobě jezdit za míň, uvažujte o přestavbě na LPG. Na Favorita za cca 10 - 12 tis.

medwed*

Jaky naleptavani ethanol neni kyselina oktanovy cislo ma nizsi jak benzin tudiz je i min agresivni tak ze to bylo asi jedna baba povidala... Ja leju ethanol do felicie pres leto pouze ethanol a v zime 50/50 a jezdim uplne v klidu znamej na to jezdi a ma mazdu ale ten celorocne 50/50 a uplne v klidu tak ze jde jen o to otestovat co na to auto proste zkusit maly pomer a pak pomer zvysovat auto to nijak neublizi... Samozrejme kdybych mel auto za milion tak bych to tam nelil ale jinak auto za 10tis tak to me netrapi...

laybor*

Medvěde - kdes přišel na to že má nižší oktanové číslo?, čekám

doplněno 06.04.12 21:21:

Medvěde - benzín 91 - 100,

etanol - 108 ,

blackflamesiczi*

e85 98-109 takze ve finale to bude +- stejny kdyz to nekde riznou

blackflamesiczi*

hadicky na benzin to nenalepta ani nahodou ale pokud jsou hadicky nejake sra*ky tak je nalepta i benzin

martinhajek*
Přestavba Favorita na LPG se dnes již nevyplatí. A na směs biolihu a benzínu jezdí po přetryskování karburátoru a seřízení dobře. Tady takhle jeden kutil jezdí už několik let a nic se mu nikde nerozleptalo. Akorát v zimě musí na benál, protože mu jinak zamrzá karbec.

Jo a taky u nás jezdila jedna stodváca na naftu.nevím jak ale měl tam namontovanou 1,5 d z jednotkovýho golfa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]