Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměna brzdové kapaliny

Od: hanz221* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, dnes jsem omylem zaměnil brzdovou kapalinu za olej do serva :( Dolil jsem do posilovače asi deci brzdovky, co teď s tím? Může to auto (Ford Focus, 1.6) nějak pošodit? Děkuji za odpovědi, Honza

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Podle mého názoru to gumové díly nepoškodí-i v brzdové soustavě jsou gumové díly. Obě kapaliny jsou nestlačitelné, fungovat by to mělo i tak.

repkin*
hodnocení

1x

osobně bych to radši vyměnil úplně, event. nechal propláchnout

moto*

Také bych to tak řešil. A po nějaké době provozu vyměnil ještě jednou.

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud se to uz nastartovalo, tak s tim moc neudelate - asi to poskodi pryzove dily ale nemusi to byt fatalni, dal by se asi nekolikrat vymenit olej vzdy s nejakym provozem mezi at se to co nejvic naredi.

Pokud se jen nalila a nestartovalo se, tak vysat z nadrzky a melo by to byt OK (to plati i v prvnim pripade jako minimum, zas tak rychle by se to do systemu nemuselo dostat).

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

pokud chcete mit vydrene cerpadlo nedo servo tak to tam nechte

Myslím ,že by to nemělo uškodit,ale myslet znamená houby vědět,takže bych náplň komplet vyměnil.Lepší vyhodi jednu či dvě stovky za náplň než potom několik tisícovek za servo s čerpadlem!

des*

Deci!brzdovky v tolika litrech oleje,je nesmysl cokoli dělat.Ani se to nepozná.NA NIČEM:

doplněno 07.04.12 12:40:

BLablablablabla,třeba dotoho načurejte.Dělat flame kolem toho že je někdo jinak šikovný.

blackflamesiczi*

jak tolika litrech oleje? kolik je litru v servu? Proc se do serva dava olej podobne specifikace jako dex III , Stejne se servokapalina ma menit pravidelne tak o noc nejde vylejt a jezdit dalt

V kolika litrech*sok*? U Jeepa tam mám celkem 1,2 litru! A musím tam lít kapalinu jen PSF, pokud tam naleju ATF, oddělám čerpadlo. Obě jsou při tom určeny do dosilovačů.

des*

Mnoho hlav,mnoho rozumu.Je vidět co máte za sračky!.Já ani nevím kudy se tam leje!Je mi vás líto,odborníci A ty jeepe kolik jsi měl těch oddělaných čerpadel,že tak šílíš?Běžte na vycházku .

moto*

Hlavně že do všeho kecáš. Měly by zde být mínusové body.

Já žádný, protože si na to dávám bacha. Ale stačí se podívat na některý Jeepácký fórum.

doplněno 07.04.12 13:36:

Je jasný, že když ani nevíš, kudy se to tam leje, těžko tam naleješ něco špatnýho. Pak je ale těžko můžeš radit, když o tom houby víš. Takže Tvoje rady jsou jen Tvoje domněnky.

To Des-litrů? to asi ne litrů ale deci.P-405 měl obsah náplně v posilovači 0,75l!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]