Nejste přihlášen/a.
Zdravím pprosím o názory na tenhle motor v Škoda octavia r.v. 1998
Aktuálně jezdím O Tour s motorem 1,6 ovšem výkon to má 74kW. Ten je výkonově tak akorát. Ten Vámi zmiňovaný mě přijde slabý, ale je otázkou, k čemu chcete Oktávku používat. Na lítání po dálnici s plně naloženým autem to asi moc nebude, na přejíždění od Penny k Lídlu a pár kiláků do práce to jistě dostačí.
Výhra to není, výrazně tomu chybí šestka. Při ježdění po okreskách se to však vejde do 6,5l /100km, ale na dálnici to je dobře o litr víc. Ovšem se stejnou kolegovou oktávkou jezdíme Itálii a docela jsem zíral, že to jede bez problémů 200 km/h (pro šťouraly - v noci a po německé dálnici) Tam už spotřeba však leze k 9/100 Ale u služebáku to zase není taková závada
Ovšem zpočátku jsem tomu motoru nemohl přijít na chuť, přece jen proti dieselu to nemá zátah odspodu. Ale pokud si člověk není líný řadit, tak to jezdí vcelku solidně, ten motor je velmi pružný, co mě udivilo je to, že počítač radí jet v obci 50 na pětku. Ale funguje to, spotřeba jde pak níž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.