Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia 1.6i 55kW

Od: entropic odpovědí: 14 změna:

Zdravím pprosím o názory na tenhle motor v Škoda octavia r.v. 1998

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

výkonově mi přijde tak na fábu možná akorát ale na oktu slabý.

martinhajek*
hodnocení

0x
Solidní motor, ale pro Ochcáfku slabej. Takže leda po rovině...

hodnocení

0x

Aktuálně jezdím O Tour s motorem 1,6 ovšem výkon to má 74kW. Ten je výkonově tak akorát. Ten Vámi zmiňovaný mě přijde slabý, ale je otázkou, k čemu chcete Oktávku používat. Na lítání po dálnici s plně naloženým autem to asi moc nebude, na přejíždění od Penny k Lídlu a pár kiláků do práce to jistě dostačí.

martinhajek*
No, ona ta stokoňová verze není žádná výhra. Musí se to vytáčet, aby se to trochu "hejbalo". A to potom letí spotřeba nahoru.

Výhra to není, výrazně tomu chybí šestka. Při ježdění po okreskách se to však vejde do 6,5l /100km, ale na dálnici to je dobře o litr víc. Ovšem se stejnou kolegovou oktávkou jezdíme Itálii a docela jsem zíral, že to jede bez problémů 200 km/h (pro šťouraly - v noci a po německé dálnici) Tam už spotřeba však leze k 9/100 Ale u služebáku to zase není taková závada :)

Ovšem zpočátku jsem tomu motoru nemohl přijít na chuť, přece jen proti dieselu to nemá zátah odspodu. Ale pokud si člověk není líný řadit, tak to jezdí vcelku solidně, ten motor je velmi pružný, co mě udivilo je to, že počítač radí jet v obci 50 na pětku. Ale funguje to, spotřeba jde pak níž.

mowla*
hodnocení

0x

Slabé...

Mám ´stokoňovku´ a není nic moc, jezdím i s TDi 113 kW, to už je slušné...

S 55 kW budeš ´muset´ motor hodně honit, takže ti poroste spotřeba, v kritické situaci nezrychlíš... Na ježdění po městě stačí, na dálnice, dlouhé štreky a velké náklady ne...

entropic
hodnocení

A jak byste tenhle motor porovnali s motorem ve Ford Mondeu Combi 1996 66kW 1.8

entropic
hodnocení

zapomněl jsem dodat Turbo Diesel

martinhajek*
S tou 1.6i? To snad ani porovnávat nejde, krouťák je u TD někde jinde...
entropic
hodnocení

cili 1.8TD je na tom lépe?

martinhajek*
Tak je to nafťák, takže se s ním lépe jezdí. Má silnější a rovnoměrnější tah.

hodnocení

0x

Nevýhoda toho FORDA 1,8 TD je, že má rozvodový ozubený řemen, který se musí každých 100 tis. km vyměnit včetně napínací kladky. Nevím, zda ta Octavia už má ocelový řetěz?

mowla*
07.04.12 00:40

Nemá...

V současnosti jen minimum automobilek v motorech používá rozvodové řetězy (např BMW u některých)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]