Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepsat auto? jak je to s pojištěním?

Od: topta® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jak postupovat při koupi osobního automobilu od soukromé osoby. Jak je to s přepisem, jak s pojištěním, jak s techničákem, s SPZkama apod.

Potřeboval bych přesný postup, s tím, že pojištění ještě platit nebudu, bude ho platit prodávající až do konce září a pak bych si měl zařídit pojištění já.

Co se týká pojištění, tak bych se chtěl zeptat jak je to s bonusem. Mám auto, které prodám, je pojištěné na celý letošní rok a na nové auto začnu platit až od října, s tím, že už staré (prodané) auto bude odhlášené. Lze bonus ze staré pojistky převést na pojistku novou, s tím, že několik měsíců nebudu mít pojištěné žádné auto? Kdybych přešel k jiné pojišťovně, lze bonus převést z pojistky, která byla u jiné pojišťovny?

Snad jsem to napsal dost srozumitelně. Ani já ani prodávající neznáme přesný postup a za vaše rady předem děkujeme.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepino82*
hodnocení

0x

Pri přepisu vozidla bude te potřebovat kupní smlouvu novou pojistku techničaky malí a velký

pokud je to v okrese značky zůstavají pokud ne sebou na úřad prvně stejně musíte jít na evidenční kontrolu na STK,kde Vám zkontrolují idetifikační čísla vozidla.Pak musíte na úřad ale už musíte mít uzavřenou novou pojistku myslím že 800kč za přepis pak musíte mít technické průkazy tu pojiistku a smlouvu a popřípadě značky.

Byvalí majitel zruší pojistku a přeplatek mu bude vrácen.

Odhlasí na Vás auto a úřednice přestřihne rožek máleho techničáku.

Poté Vám vše pošle doporučeně malí a velký TP

Bonus jde převést i na jinou pojištovnu.

laybor*
hodnocení

0x

Proč bude platit prodávající pojistku až do konce září?

Vy zavinite nehodu a on přijde o bonus.

POV při prodeji on odhlásí a vy přihlásíte - svůj bonus dostanete na všechny vozy co máte.( souběžně)

doplněno 04.04.12 15:25:

Podle stáří vozu se platí ještě ECO výpalné ( 3-10 000 kč)

hodnocení

Platit bude do konce září, protože nedávno pojistku zaplatil a domluvili jsme se tak. A navíc zhruba za měsíc budu mít 24 let a od té doby je pojistka levnější, tím pádem je to pro mě výhodnější počkat aspoň ten měsíc. Je to kamarád, takže není problém. Ale je nějaký problém s tím, kdyby to ještě nějakou dobu platil on? Nějaký problém s přepisem nebo tak? Každý píše vyřídit novou pojistku, no jo, ale co když chci ještě chvilku pokračovat v té jeho?

laybor*

Akorát budete v registru,a nebudete mít sjednanou pojistku.

Jak to asi dopadne?

Za rok tady budete chtít radu co s tím - ČKP chce po mě 4 000kč.

No hlavně že ted ušetříte .,.,.,..,.,..

doplněno 04.04.12 17:18:

ČKP nechce chápat co vy jí vysvětlíte - chce prachy

hodnocení

Proč by chtěli 4000 Kč? Přece o nic nejde, já si tu pojistku můžu sjednat za měsíc a neměl by být problém ne? auto pojištěné bude, ale ne na moje jméno, vadí to?

laybore, tak to není.

Tazatel bude mít pojištění!

laybor*

Pane Milane - víte určitě jaký bordel v tom ČKP má,

najdou ho v registru - POV najdou na jeho jméno až za měsíc a šup - už to jde jak to známe

Ano, mají tam nejasnosti, ale vozidlo bude pojištěné... pokud ho kámoš nevypeče.. prrot souhlasím s tím, aby si pojistil sám...

Chápu Vaší předvídavost...

nu*
hodnocení

0x

Blahopřeju, platit pojistku za cizí auto, které jsem prodal, a to dokonce půl roku, ot je skutečně záslužný čin...máte štěstí...Ušetříte...ale když to auto nebude pojištěné, proděláte kalhoty, až Vám ČKP pošle složenku

hodnocení

Pokud vím, tak k pojistce patří i zelená karta, kterou musím mít u sebe, takže není těžké zjistit, jestli je auto pojištěné či nikoliv.

topta, toto je z neznalosti, vysvětlím, na zelené kartě je platnost pojistky. OK. Ale když zruším pojištění, tak se datum na zelené nezmění. namítnete , že se musí vrátit zelené, ale taky nemusí...a klidně budet jezdit a kámoš to zruší...a vy budete mít problémy..

hodnocení

0x

Já být Váma ,tak IHNED po koupi auta uzavřu PR (povinné) bez ohledu na nějakou nižší sumu za půl roku.Je to pro Vaši ochranu a Vašich peněz.Kde máte záruku,byť je to kamarád,že Vás nepodfoukne a neřekne proč platit za něco co nemusím a zruší to?Další Vy rád platíte za něco co má druhý,za druhého? nechcete mi taky zaplatit na půl roku povinné?Šlo by jen o necelých 1400kč?To samé platí i v v případě Vámi prodaného auta,kupující něco způsobí a Vy můžete přijít o více peněz než kolik ušetříte díky nižší ceně co budete mít od října.

Jednoznačně-na staré ZRUŠIT a na nové UZAVŘÍT novou!

buss
hodnocení

0x

Tak jsem si početl to varování. A jak to ČKP dělá, když pojistku hradí na vlastníka auta někdo jiný? Měl jsem to také tak a bez problémů a ještě na VIN.
Domluvil bych si ten měsíc, poměrnou část pojištění prodávajímu vrátil a je to.

To Buss toto CKP neřeší,ta řeší jen pokud se neplatí.Ostatní je popsáno v komentářích.

hodnocení

0x

topta, je vše již jasné?

ICQ 55180641, skype: milancukrar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]