Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrací se pedal brzdy

Od: jirkasivak* odpovědí: 7 změna:

Dobry den mám takovy problem s skodou felicii když jedu dlouho napr. 4hodiny ták se mi nechce vracet brzdovy pedal musim si ho nohou pozvedavat dělato často skoro kazděj dén prosim poradté co mám dělat. Dělato jenom kdyz sešlapuju pedal spojky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

Je tam pružina, která si přitahuje pedál nahoru a tláčí ho na ten spínač (rozspínač) brzdových světel na zádi vozu. Je to na té pedálové konzole. Taky bych nahoře kápnul trochu oleje na ten pohyblivý mechanismus pedálu (na obě strany kolem toho plastového válečku), ono si to tam zateče a pak pedál půjde sešlapovat lehce a pružina nebude mít problém ho vracet.

Jinak brzdová kapalina se mění co dva roky (jen v případě DOT4 a těsné a nezkorodované brzdové soustavě), jinak je to každý rok. Natáhne vlhkost ze vzduchu přes spoje a poškozené součástky a sníží bod varu a tím jí znehodnotí. Taky antikorozní inhybitory v kapalině degradují a stará kapalina poškozuje gumové pístky v HBV (brzdový válec).

Takže maximálně udržovat v kondici aspoň tu kapalinu, jinak jednou nepůjde brzdit vůbec ;)

doplněno 03.04.12 18:20:

Stačí kápnout třeba převodový olej PP80 na kraje toho válečku na namontované konzole.

Nevrací se pedal brzdy

hodnocení

0x

nedrhne ti tam o něco? nebo nevyskočila ti vracející pružina?

dudepurple

Mám stejný problém u favorita, taktéž se nevrací pedál při sešlápnutí spojky, ale jen tehdy, pokud je venku vedro anebo pokud se příliš zahřeje auto. Teď jsem ho dal do opravy, mechanik to odhadl na špatný hlavní brzdový válec, který potom tlačí na posilovač (nebo co?). Mazání v tomhle případě rozhodně nepomůže, problém je jinde než v samotném pedálu.

ahasver4*
hodnocení

0x

To je taková závada dost o ústa...Máte dobrou kapalinu?Není tam už moc dlouho?Nezaškodí ji vyměnit a dobře odvzdušnit...

hodnocení

0x

bude vyběhaný to futro v kterym sou uchycený oba pedály -spojka brzda to horní společný ted sem to řešil na jedný feldě a jelikož byla na dojetí a majitel už nechtěl investovat přidal sem k pedálu 2 tažné pružiny který ho pomáhaj zvedat

ještě by mohlo bejt ruplý to origo péro co ho vrací zpět

počti skoda-virt.cz/...

jura32*

Přesně tohle jsem měl to samý,vyřešeno už to nedělá,přebrousil jsem ten váleček a promáznul a vše je ok *palec*

gejavy

Jakékoliv závady na brzdovém a spojkovém pedálu u Felicie (r.v. 1999) jsou způsobeny konstrukční chybou z výroby.

Ta spočívá ve tvaru plastového pouzdra. V předchozím příspěvku je technický výkres a jedná se o položku č.8.

Konkrétně: Menší vnější průměr nezapadne do kovového uložení. Je asi 5 setin milimetrů větší. Na větším vnější průměru je vytvarován "ozub", který by měl zapadnout do protiotvoru stejně tvarovaného v kovové konstrukci. Rovněž i tento ozub tvarově neodpovida a nelze jej usadit do požadované polohy. "Ozub" by mněl plnit fukci zaarážky proti otáčení plastového pozdra. Tuto funkci však neplní zdůvodu vadného tvaru pouzdra. Závady vzniklé na spojkovém a brzdovém pedálu jsou způsobeny opotřebením - otěrem plastového pozdra, které by však mělo být zafixováno "ozubem" proti otáčení. Následkem opotřebení nežádoucím otáčením pozdra, pouzdro vyskočí z požadované polohy.

Způsob opravy:

Pokud staré pouzdro není příliš zdeformované, pak plastové pouzdro upravit tak, že "ozub proti otáčení" nožem odřezat (svoji funkci stejně neplní), případně smirkovýmm papírem zbrousit menší vnější průměr. Takto upravené pouzdro vložit a narazit na pevno (na tvdo) do kovového rámu. Dbát na to, aby dosedací plocha vnějšího průměru (plocha ze které byl odřezán ozub) řádně dosedla na kovovou část konstrukce..Nové pozdro nutno upravit stejným způsobem. Pozdro by se nemělo otáčet. Doporučuji pouzdro nové a upravit dle popisu výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]