Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení bouraného vozu

Od: hamis76* odpovědí: 9 změna:

Zdravím chtěl bych odhlásit vůz vůz je bouraný a chtěl bych ho rozprodat na náhradní díly jak ho mám odhlásit určo budou chtít papír z vrakáče ale to boužel neseženu dá se to nák obejít? dík za každou radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Ňák by to určitě šlo, sklad dřeva, králíkárna, kurník, holubník, psovník, chata pro děcka.. , využít možnosti zákona.

solenza*
hodnocení

0x

Nedávno jsme odhlašovali auto na čestné prohlášení. Do ČP jsme napsali, že auto budeme nadále využívat jako sklad palivového dřeva a zahradního nářadí. A v pohodě. Hlavně ale nepište, že ho budete prodávat na náhradní díly. A pospěšte si, chystá se zněna zákona a už nebude možné odhlašovat auto na ČP, jen na doklad z vrakáče. Bohužel ale teďka nevím, od kdy bude platit novela zákona. Každopádně poté by jste musel pouze někde sehnat doklad na vrakáči nebo nahlásit krádež.

doplněno 01.04.12 22:29:

Tady je vzor, jak nějak napsat čestné prohlášení.

registr-vozidel.cz/...

hodnocení

0x

Nevím co je natom pravdy ale při havárii auta se náhodou zjistí že příčinou byl díl z takto odhlášeného vozu můžete mít problém.Aspoň mne na to upozornily že díly nesmím rozprodat já.Mohlo by se prý také stát že se příjdou na takové vozidlo za čas podívat.Si myslím že na to nemají lidi chodit po zahradách a kontrolovat taková auta.

jarda3*

Tak vzhledem k tomu, ze jediny evidovany dil je karoserie, tak toto dost tezko. Nikdo prece nemuze vedet, jestli byl treba konkretni motor prodan a nahrazen jinym a to treba 3x pred odhlasenim nebo po nem, proste motory si muzu vymenovat za stejny typ dle gusta, o ostatnich dilech nemluve...

" @machp "

tomu nevěřte to je pohádka o Červené karkulce

nu*
hodnocení

0x

"čestné prohlášení " je institut, který v dnešní době vzbuzuje akortt úsměv...a sokromé webové stránky registrvozidel také...tam jsem se nedávno dočetl že trvalé vyřazení stojí 900,- Kč...ale na úřadu je to zadarmo, tak do čích kapes jdou ty korunky?

solenza*

Těch 900 je za to, že se necháte zastupovat a oni to za Vás vyřídí na úřadě a vy tak nemusíte na úřad a brát si třeba dovolenou. Sice jsem ještě tuto službu nikdy nevyužil, ale kdo je vytížený, tak si myslím, že je to dobrá služba. Bohužel ale nic není zadarmo a každá sranda něco stojí.

nu*

900 korun za to že někdo odnese někam dva papíry? nasrat

erikch*

...nu-to je stejné,jako nacpat státu 800,- za pár tuknutí do klávesnice(ta buchta za přepážkou ani nevstane ze židle)-převod vozidla...O ostatních poplatcích nemluvě-jenomže tady bohužel "nasrat" nejde...A k problému-pokud není průchozí trv.vyřazení z důvodu zániku účelu(změny-třeba bouda pro psa),ta sehnat papír o "ekolikvidaci" není problém-je to o penězích,takže kdekoli v "kovočrotu" se osobně domluvíte se zřizencem-a ten papír vás bude stát cca.500 až 1000,-kaček-podle toho jak kde(když přinesete vyřízlý kus plechu s VINem-mají oni klid a vy nižší "všimné")-ale nemusíte tam přivézt ani matičku z toho vraku,je to totiž zpětně nedohledatelný-ve chvíli,kdy přijede nákladák s kontejnerem(origo Kovošrot Děčín a.s.)a vraky,šrot naloží-už nikdo nezjistí,jestli odvezli i třeba Feldu VIN TMBA...,pokud se vy sám nepůjdete udat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]