Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu... Motor mi chcípne vždy, když sundám nohu z plynu. Auto se předtím třepe, otáčkoměr je tak na hodnotě pět. Startuje to jen s přidáním plynu. Vím, že to může mít asi hodně příčin, ale která by mohla být nejpravděpodobnější? Svíčky mám nové. Děkuji.
No, asi ucpaná tryska volnoběhu, nebo někdo hnul se šroubkem volnoběhu, nebo špatný předstih, někdo s ním pohnul, obvykle při důkladném čištění. Pokud by stačilo trochu utáhnout lanko na plynu, tak by to mohlo být - vytahané lanko, nebo částečně poškozeno několik drátků na lanku a tím se lanko lehce prodlouží. Myslím ale, že je potřeba vědět značku, typ, a r.v. auta. Dneska se to liší měsíc od měsíce, furt se to vylepšuje k horšímu.
To si asi nezvládnu opravit sama, že? Je to VW Polo Variant 1.6 Společně se svíčkama tam byla vyčištěná nějaká škrítící klapka.
A rok výroby je 1999. Vůbec tomu sice nerozumím, ale to lanko se mi nezdá, protože se třepe celý motor jak při epileptickým záchvatu.
Nemusí to jít do dílny, stačí aby se někdo podíval na tu škrtící klapku, ale teď by měli odpovědět znalci toho fára. Je to něco jako v té anekdotě: "Dostanu 501,- Kč" ... "Za co?" ... "1,- Kč za utažení šroubku a 500,- Kč za to, že jsem věděl kterej..."
doplněno 06.12.08 13:32:... nezapoměl někdo hadr v čističi vzduchu...?
doplněno 06.12.08 13:35: byla tam vyčištěná nějaká škrítící klapka... utáhnout ten šroubek na bowdenu, tedy jako když u jízdního kola dotahujete ruční brzdu
Kdysi jsem měl stejný problém se Seatem Ibizou. V servisu mi řekli, že auto jelo na tři válce. Jestli to bude i váš případ, opravdu nevím, odborník přes auta moc nejsem, píši jen, co mi řekli v servisu při stejných problémech, které uvádíte.
Všechny odpovědi jsou možné.Především je nutno vědět,jaké je to auto.Jaký způsob dávkování směsi.Pokud má karburátor,jako první je vyčištění trysek.Na karburátoru jsou většinou zvenčí přístupné,po vyšroubování trysku pročistíme měděným drátkem patřičné tloušťky.Je deobré při této příležitosti vyčistit i plovákovou komoru a profouknout všechny kanálky tlakovým vzduchem,aspoň hustilkou.Nakonec je nutno volnoběh znovu nastavit.
Druhá příčina je stav zapalovací soustavy,kabely,rozdělovač.S kabely mám dobrou zkušenost umýt lihem,nechat vysušit a pak natřít silikonovou vaselinou,nebo olejem silkal.Ale tato příčina se projevuje i při normálním běhu motoru ,nejen při volnoběhu.
JABRAKA
Když uděláte všechno co vám tady všichni radí z křišťálové koule, tak se vám to prodraží a ještě víc se to rozesere. Dejte to do servisu a nebo někomu kdo vám udělá diagnostiku, a následně odborně odstraní vadu. Jestli to bylo v servisu, tak je na to nějaká záruka. Zkuste reklamovat.
Vsichni pomijeji to nejdulezitejsi. A to jsou vybrace motoru. To se stane ze dvou duvodu. Jednak, kdyz v nekterem valci nedochazi ke spalovani smesi (samozrejme vylucuji manipulaci se setrvacnikem). Tedy pesne tak, jak psal uplne ten prvni (nevim kdo, protoze tu neni moznost ho videt, kdyz odpovidam).
Duvody, ktere k tomu vedou, jiz muzou byt ruzne. Od spatne svicky, az treba po vstrikovac.
Pokud si cmuchnete k vyfuku a ucitite stiplavej zapach jak z nejakyho slzneho plynu, jedna se o nespalovani smesi (spatna svicka, praskle tesneni ci hlava motoru,...). Pokud neucitite, nejspis nefunguje vstrikovac.
Dalsi dovod, proc to muze vzniknout, je, ze se motor otackamy nachazi v rezonanci. Tedy moc nizke otacky. Nekde tesne na hranici zhasnuti. To by pak mohl byt problem s klapkou nebo VAHOU VZDUCHU. V chodu se takovy motor da vpodstate udrzet pouze pod plynem (pri vyssich otackach - volnobeh a vyse, uz se samozrejme neklepe).
Nevim, co vsechno lze u vaseho vozu diagnostikovat, ale vaha vzduchu by se v tomto seznamu snad nalezat mohla. Neni ojedinele, ze nejakej sikovnej ucen z ucnaku na praxi, kteremu sveri jednoduche cisteni klapky, dokaze vahu vzduchu rozbit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.