Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz o víkendu budu prodávat auto. Pán s autem pojeden přes půl republiky. Podepíšem kupní smlouvu a já to nechám na sebe odhlásit a papíry mu pošlu poštou. Jak je to ale s pojistkou? O víkendu ji těžko uzavře a vracet se teda bude na moji? Co by se stalo, kdyby s tím někde neboural? Půjde to na moji pojistku? Nebo jak tomu předejít? Děkuji za odpověď.
...a já to nechám na sebe odhlásit a papíry mu pošlu poštou
asi myslíte na něj to odhlásíte...
když nabourá cestou domů, půjdě plnění z Vaší pojistky na Váš vrub.
Lze to ošetřit smlouvou, "pokud způsobí zaviněnou škodu ble ble ble... uhradí náklady a sankčí poutu ve výši: xxxxKč"
Moc děkuji za radu. Jen pro upřesnění. A není to jeho hloupost, že si to auto neodstaví po podepsání kupní smlouvy a předání peněz a nezajde si někam to pojištění, třeba do internetové kavárny zařídit? Opravdu by to šlo na mě?
peterix, jistě , je to jen jeho věc,
při koupi se dohodnete o čem chcete. Nedáte mu zelenou, a sdělíte mu, že vozidlo nemá pojištěné...
pokud mu dáte zelenou, půjde to opravdu za Vámi,
zeptám se ale, víte kolik takových nehod zavinili kupci s novým autem?
Já mám právě takovou obavu, že když s tím autem neumí, muže bourat hned na prvním rohu, tak asi hodně a kor když pojede cca 300 km. Je ale pravda, že mě půstili z bazaru i s autem a bylo jim to fuk, říkali, že to není ten den potřeba. Já jsem přesto zajel na prnvní parkoviště a šel do pojišťovny. Svoji zelenou kartu si určitě nechám u sebe, tu mu dávat nebudu, protože ji budu muset vrátit pojišťovně. Dělají s tím problémy, když se pojistka ruší - kartu chtějí. Je asi lepší to do smlouvy uvést, že na to byl upozorněný a ještě dnes před odjezdem si to pojistil.
Dobrý den,
bez povinného ručení (pojistky) nesmíte vjet s autem ani na silnici. Nejlepší by bylo, kdyby jstě měl 2 zelené karty, tak 1 kartu mu "zapůjčil"a hned po dojezdu zrušil. Ale nejlepší řešení by bylo kdyby si to auto odvezl na přívěsu a nic by jste řešit nemuseli. Ale pokud si chce tým autem odjet, tak se dá přes internet sjednat rychle povinné ručení během 10ti minut. Dá se to např na: www.mpojsteni.cz nebo na www.epojisteni.cz .Ze zákona může pak odstoupit do 8mi dnů od smlouvy (někdy i více dnů).
Pokud mu "půjčíte"zelenou karu, tak by to šlo na Vaši pojistku v případě nehody.
doplněno 01.04.12 19:30:Jej ... než sem to napsal, tak už milancukrar to napsal něco v obdobném způsobu. Ano i smlouvou se to dá dobře opatřit.
On ji sice těžko přes víkend uzavře, ale vy též těžko odhlásíte.. nechte to na sebe a domluvte se, kdy ji ukončíte, nebo to nechte dojet.
Asi je myšlen příští víkend a odhlášení na něj... Pokud auto bere, tak ať si ho nechá na sebe pojistit, na VIN a přijede s pojistkou, když tak mu poslat kopii TP. Podstatné je mít auto pojištěné. Když auto půjčíte, budete měnit pojistníka?Já nevidím problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.