Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...je tu menší problém a to, že jsem si koupil auto za málo peněz konkrétně za 100 000kč ale hodnota toho vozu je mnohem vyšší a majitel potřeboval súrně peníze co se mi hodilo protože jsem si říkal, že když se mi auto nebude líbit tak ho prodám dál za více peněz.Púvodní majitel mi auto prodal s vadou motoru a říkal že stačí u auta vyměnit hydroštel tak jsem si zjistil kolik mě bude stát oprava bohužel se u auta pak zjistilo, že auto ma mnohem větší problémy dokonce špatný vstřikování a možná i vadný píst tím pádem múže stát oprava až 50 000kč a ne 10 000 kč jak mi ríkal majitel a hlavně jde o to že se mi nechce čekat mesíc a víc na opravu auta protože auto potřebuji do práce...tak bych chtěl vědet kdybych chtěl prodat to auto dál tak jak by měla vypadat smlouva na nepojízdné auto tak abych za nic nemusel pak ručit novému majitelovi.Prostě, že je auto nepojizdné ma vadu na motoru a majitel bere odpovědnost za stav vozidla...nechce se mi pak tahat po soudech když se novému majiteli auto přestane líbit...předem děkuji za odpověď ps: abych nezapoměl ve smlouvě mám že autu nic není a prodavajíci nezamlčel žádné skryté vady ...prostě klasická kupní smlouva tak nevím jestli to auto vrátit nebo prodat jako nepojizdné ...
ps2: každopádně majitel je 300 km odemně a auto je nepojizdné ...mám nárok požadovat aby jsi pro auto přišel sám? nechce se mi platit někomu za odtahnutí vozidla
Pokud to dobre chapu, tak restite jestli auto vratit puvodnimu majiteli, nebo prodat dal?
Z praktickeho hlediska je lepsi prodat dal. Majitel asi moc dobre vedel, co tomu je, jinak by tech 10tis nekde sehnal, opravil, a za mnohem vic prodal jako pojizdne, tudiz auto nebude chtit vzit zpet. Pokud navic potreboval penize, tak je asi uz nema a tezko Vam nejake penize vrati, kdyz nema z ceho i kdyby si auto zpet vzal. Pak se muzete soudit, mezitim nebudete mit ani Vasich 100tis, ani nebudete moci nijak dal s autem nakladat. Za par let mozna vysoudite penize zpatky, nebo Vam zustane stary nepojizdny vrak, ktery uz nebude mit hodnotu ani 20tis.
No 100000 mi neprijde jako malo penez za auto... zvlast nepojizdne.
Kazdopadne to bude o dohode, kupovat nepojizdne auto je vzdy riskantni, pokud to kupuje nekdo kdo se v tom nevyzna tak je to naprosto silene. Co to je vubec za auto? Kolikrat se da sehnat levneji cely motor, pokud je to az takhle poskozene.
NO...právě, že to už není jen o motoru ale našli se i jiné vady a síce i na laku s každé strany vozu takže to bylo nejspíš hodně nabourané a to mi už neřek...takže spíše mi jde o to to auto prodat, ale potřebuji vědet jak ma vypadat smlouva na takové auto...prostě, že je nepojizdné a ja už nechci zodpovídat za jeho stav...nevím jak to napsat spravně aby mě s tím ak nový majitel nemohl napadnout...jinak novému majiteli dávam samozřejmě vědet jaká je situace a že auto je jenom opravené po bouračce tak pořebuji už jenom tu smlouvu...ale nemúžu ji nikde najít... =/
pokud se najde někdo,kdo do toho půjde-se vším všudy(čili investice x desítek tisíc)-ve smlouvě samotné pak problém nebude-jednoduše sepsat auto je tak a tak-s takovou a takovou vadou agregátu,nepojízdné...,a víc bych to nepitval...Do smlouvy pouze ztotožnit auto samotné(VIN,značky atd.)a obě smluvní strany vč.místa a data obchodu...-víc je většinou spíš na škodu...
A nemusím pak ve smlouvě uvést nejaký paragraf nebo podle čeho je ta a tá věta platná...ja jen...abych nenapsal,že auto prodávám nepojizdné a majitel probírá plnou odpovědnost za stav vozidla a pak nešěl za právnikem a ten mu pak neřek, že taková smlouva nemá platnost...
Úžasné věty, chtělo by to pár teček do textu pro přehlednost. Kupní smlouva byla majitel mi říkal? Bože lidi furt a dokola... Nebylo by lepší než opravovat sehnat starší motor? Bourané a opravené není vadou. Nejlepší smlouva je prodávám šrot, nebo kulantněji jak leží a stojí.
Vypsat všechny vady a je to neprůstřelné. Vrátit se to i dá, ale pak bude splácet po 100 Kč a co potom?
Prodat jako nepojízdné za možnou dosažitelnou cenu.
takze naftovej commorail kde tece vstrik a oprav i z pistem do 20 000,- jestli tomu dobre rozumim
jj nejspis jsi mi uz volal...tedka jsem volal s majitelem - puvodnim a rikal ze mi to klidne i opravy takze aspon seriozne jednani a oprava nestoji ani 20 000 u puvodniho majitele jenze ja to auto proste nebudu vlacit znova 300 km na to kaslu a oprava kterou jsem psal je 40 000 kc ale u mercedesu protoze tady neznam nikoho kdo by mel cas to auto dodelat a ja potrebuji auto pojizdne...tak kdyz to nekdo koupi v poho kdyz ne...vratim...
nevolal ale to je bezna zavada vsech comonrailu ja uz to mel na par fordech a oprava byla par korun pist stoji ma MB okolo 8500,- a repas vstrikovacu je jak kde . Me to na mondeou starem 2 roky vyslo z predrazenejma dilama od charouze na celych 10 000,-. Jinak vstriky stejne bude delat hale nebo sobeslav. A tohle opravi kazdej garazista ve stodole
Koukam, ze mate zkusenosti, ja mam zas poprve CR motor... Tak kdyz jsme u toho, da se rict, jak se prakticky projevi takovy tekouci vstrik na chodu motoru, aby to clovek poznal, nez propali pist? Zmerit prepad se chystam, ale co jsem se dival na konstrukci, muze se stat velmi snadno, ze vstrik prestane zavirat.
kouri to a nepravidelny chod (jakoby cukani na volnobeh) spolu se zvukovym pojevem (jak tam je vic nafty mute to cinkat) a zatim vzdy kdyz to propalilo pist tak se motor zastavil prozoze pist praskl vejpul. Jinak pokud bezi motor zmerit tlaky a kdyz budou v poho tak je pist take a jen repas vstrikovace pripadne kouknout na tlak cerpadla . Jinak kdyz budete repasovat vstriky tak odnes jen ten co tece a nechat opravit (kdyz donesete vsechny 4 tak vam vsude reknou ze jsou v haji vsechny 4)
Dik za informaci, takove priznaky zatim nepozoruju tak snad OK. Vstriku mam plnej suplik z potkanyho motoru, tak repase asi nehrozi, spis premyslim, jak je pripadne dostanu z motoru ven, drzi to docela fest... Budu si muset udelat nejaky pripravek, aby se to pripadne na ceste dalo vymenit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.