Nejste přihlášen/a.
nečetl jsem to celé detailně-ale v kostce,a je jasné,že v zájmu každého, kdo má někomu dát peníze ,je jich dát co možná nejméně...Takže jednání pojištovny je "omluvitelné"-nicméně vám vznikla škoda jednáním další osoby,ta byla jejich zaměstnancem(likvidátorem pojištovny) stanevena v té a v té výši a dál není co řešit...Jinými slovy-jakýkokli pokus pojištovny+viníka,o zpětné "přehodnocení" výše škody jsou liché...Naznačte v komunikaci s pojištovnou,že pokud mají dojem,že se pokoušíte o nějaké podvodné jednání-necht učini patřičné zákonné kroky(podání tr.oznámení)-v opačném případě ze stejného důvodu budete postupovat vy+případ zmedializujete,jelikož takové jednání firmy profitující z objemu a množství poj.smluv(tedy objemu peněz firmě "svěřených") nelze považovat za seriozní(nějaký lobbing díky konexím viníka)-a o takovou kampan jistě stát nebudou...
Neuvádítě to podstatné, zda likvidátor vizidlo fyzicky prohlédl, zda vbylo vozidlo opraveno svépomocí a nemáte k tomu žádné dokaldy, zda bylo vozidlo prophůédnuto v servisu, nafoceno vše před a po opravě, zda Vás likvidátor řádně seznámil s tím, jaké jsou možnosti řešení, a vůbec neudádítě jak a co se stalo po nehodě, tedy zda jste sepsal záznam o nehodě, zda byla přivolána policie, jak a kdy a kdo to nahlášiol pojišťovněšm, včetna dalších kroků pojišťovny...
Vy můžete operovat tím, že je povinností pojišťovny uhradit SKUTEČNOU škodu, můžete napadnout postup pojišťovny , pokud máte vše od samého počátku pod kontrolou...tedy od nehody, přes komunikaci s pojišťovnou, zdokumentování opravy, faktuty a dokaldy o ceně opravy,atd...
Samozřejmě pokud pojišťovna cokoliv ve svém postupu odflákla nebo zanedbala, a likvidátor vše řešil od zeleného stolu, nenechalů posoudit rozsah poškození v servisu, nedal Vám kalkulaci pojistného plnění, nebo Vás s tím ani neseznámill, můžete jít s pojišťovnou do soudního sporu...
Na Vašem místě bych nepsal odvolání tímto stylem, jakým píšete Vy...Upozornil bych likvidátora že mám vše zdokumentováno, na rozdíl od pojišťovny, že vše doložíte fakturama, fotodokumentací a v příadě možného soudního sporu doložítevše i znaleckými posudky...Vy máte v rukávu právě ten trumf, že máte auto, a pojišťovna auto nemá...vy můžete nechat auto peohlédnout, opatřit si fotodokumrtaci a posudky, faktury a kalkulace opravy, pojišťovna v pžíapdě že vše co jsem popsal zanedbala nemá nic...
Takže pokud Vám pojišťovna napsala jen několik vět blábolů, neopírajících se o řádná konkrétní fakta, ceníky, posudky, kalkulace, máte navrch...Odpovíte jim, že na rozdíl o nich vše máte podchyceno, zdokumentováno, nafoceno, sečteno a doloženo, a že v případě sporu si objednáte znelcký posudek, za cca 5 tisíc, a Váš právní zástupce bnude požadovat jeho úihradfu, včetně nákladů právního zastoupení...samozřejmě...
No a závěrem napiště pojišťovně, že skuitečná škoda byla v reálu například o cca 3.700,- Kč vyšší, což po domluvě v autoservisu není problém doložit a vykalkulovat, ale že nemáte zájem dále se dohadovat a že jste se spokojil s původním pojistným plněním, navrhněte pojišťovně, aby od Vašeho dalšího obesíláná upustila a dala Vám jasně najevo že je vše ok, a na oplátku, pokud s tím souhlasí a píseměn potrdí ukončení a vyřešení pojistné události z její strany, že s ePÍSEMNĚ zavazujete že v budouicnu již nepodniknete žádné další kroky vůči pojišťovně ani vůči vinníkovi nehody, a že tím budete považovat také celou událost za uzavřenou a uznáváte, že Vám byla uhrazena SKUTEČNÁ škoda podle platné legisaltivy.
Hlavně nebýt připosraný, uvědomte si , že v České republice je dnes možné odůvodnit cokoliv, skutečně cokoliv...Není problém cokoliv nafotit, cokoliv povrdit,cokoliv odovodnit...a především v situiaci, kdy to druhá strana neudělal a něco zanedbala...
Vítězí ten, kdo má vše celou dobu pod kontrolou, kdo má argumerty, fakta a důkazy...
Tak do boje, a mimochodem, žádné faktuty ani kalkulace jim zatím nedávejte, jen jim napiště že vše máte v ruce, nejlépe od autoprizovaného servisu, který Vaše auto PRAVIDELNĚ SERVISUJE, a má proto zdokumentovány všechny servisní úkony, opravy a údržbu, včetně podrobné fotodokumetace...Z toho se už dá napsat odborný znalecký posudek, který bude neprůstřelný...
Dobrý den.
Děkuji za rady. Jinak vše podstatné, co píšete, že postrádáte je v textu dopisu uvedeno - většina hned na začátku.
Takze, likvidátor pojišťovny si vůz prohlédl, nafotil a udělal záznam - mám kopii
Vozidlo zatím opraveno nebylo
Mám výčet opravy - rozpočet na opravu v místním autorizovaném servisu Škoda
Záznam o nehodě sepsán - mezi poškozením napsáno ale ,,LZ část vozu"
Policie ne
Svědci fyzicky nehodu viděli, ale žádného jsme nezaznamenávali, protože viník byl v té době vstřícný a ,,spolupracoval"
Dobrý večer, říkáte že to vše v dopise je - nicméně já bych radila změnit formu dopisu... jak jste ho napsal, tak spíš voláte po pochopení, soucítění - a to se v téhle situaci nehodí. Více by se hodil - a účinněji by zapůsobil - dopis stručný, bez citových odboček, věcný výčet námitek, fakt.údajů, důkazů, žádostí a návrh řešení. Víc není třeba. Věřte mi, že bude působit mnohem jistěji a to je, co chcete.
beznej stav u ceske skoda na aute pres 60 k vyplate po 3 mesicich snad 17600,- 2 oct
u kooperativy explorer rozsekanej predni ram (mesic max stary) a dalsi veci na cumaku jen ram stal pres 40 000,- k vyplate cca 15 000,-
Ukradene auto u ceske pojistovny (havarijka 20 000,- rocne) ukradeno v roce 2008 k vyplate k dnesnimu dni 0,-
Celni sklo u fabie u slavie zaplaceny 2000,- po pul roce
Takze vubec nic divneho
Tak jinak, nebudu už opakovat co jsem napsal, Vy máte nárok na úhradu skutečné skody,protože tak je to uvedeno v občanském zákoníku, tak se musíte domluvit s likvidátorem pojišťovny jakým způsobem se provede oprava, u slušných pojišťoven komunikuje likvidátor se servisem, předá jím za pojišťovnu jakýsi garanční dopis, servis provede opravu a pojišťovna to uhradí...Pokud jste přistoupil na to že si vše opravíte sám, a dostal jste na to nějaké peníze, je to Vaše věc...Pokud chce pojišťovna vyplacené peníze vrátit, můžete se pár měsíců handrkovat, pokud to vzdají je vše ok, pokud ne, budete se soudit...otázkou je jaká je sklutečná škodca, a zda poškození odpovídá skutečnosti, jinak pojišťovny mají speciální crash-software který nasimuluje průběh střetu a možný rozsah poškození...
Oslovte nadřízeného likvidátora a požádejte o přezkoumání postupu podřízeného likvidárora, s důrazem an možná nadržování vuiníkovi nehody z důvodu osobních vztahů, žádejte vysvětlení a kalkulace, vše posílejte dopisem s doručenkou, pokud narazíte domluvte si předběžně soudního znalce, kdyby došlo k soudnímu sporu...Dohled nad činností pojišťoven má ČNB, stěžujte sio i tam...ale konkrétně, obecné řeči jsou k ničemu...
Pokud se Vám nezdá co jsem napsal, vraťte pojišťovně peníze které požaduje a na vše zapoměňte...
Dobrý den.
Tak na reakci s nesouhlasem a odvoláním rozhodnutí mi dnes přišlo další zamítavé stanovisko, kde se mimojiné píše:
Cituji: V příčinné souvislosti se škodnou událostí nejsou náklady vynaložené za škodu na vozidle, která nebyla způsobena provozem pojištěného vozidla. Dle vyjádření pojištěného došlo pouze k poškození levého zadního boku vozidla a zadního nárazníku. V zaslaném odvolání k výši plnění pojištěný nesouhlasil s dalšími uplatněnými poškozeními. Proto do výpočtu výše škutečné škody zahrnuto pouze poškození označené pojištěným jakou související a na opravu laku boku vašeho vozidla byla uplatněna srážka ve výši 50 procent za předchozí poškození laku. Vzhledem k výše uvedenému, nebylo zjištěno pochybení v postupu stanovení skutečné škody. Na námi stanovené částce, odpovídající skutečné ceně, trváme.
Zkrátka viník, který má na pojišťovně konekce, jak mi sám po telefonu řekl, bude neustále lhát a nepřizná na pojišťovně, že mi poškodil i ty další díly a na základě jeho tvrzení mi tedy pojišťovna skutečné poškození tedy neuhradí.
Jak mám postupovat dál? Přeci mám nárok na opravu poškození, které mi způsobil do původního stavu... Poraďte prosím...
Nezbývá vám než se soudit.Ovšem musíte mít právníka.Kontaktujte se přes některou televizi a domluvte se.Bývá to zadarmo,medializace je mocná.
No, ono mi jde defakto o to, že mi původně proplatili dvakrát tolik - to mi poslali na účet a až pak přišel dopis o přešetření, kdy se viník šprajcl a tak po mě požadují část peněz vrátit. Jak se tedy zachovat? pořád tvrdit svoji pravdu a nic nevracet? Co udělají - dají mě k soudu, abych jim vrátil nějakých cca 10 tis. Kč?
Toto vám právě vysvětlí právník.Já bych to nevrátil,ale nesmíte nic nedělat!Zaútočte,na hrubý pytel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.