Nejste přihlášen/a.
Zdarvim dneska se mě na autě felicie 1,3 MPI přihodila zajimává věc po nastoupní do vozu když jsem ještě neměl ani klíč v zapalování mě slabě svitila kontrolka oleje (Celý den pršelo), po dobu jízdy však kontrolka nesvitila ani nijak neproblikávala po příjezdu domu a vypnutí motoru opět kontrolka začla slabě svitit mohl by mě někdo zkušenější poradit v čem bude chyba. Tento vůz vlastním pul roku a zatím se mě to ještě nikdy nestalo at je mraz, sníh, dešt atd předem diky za informaci...
čidlo je obrazně jakýsi vypínač-jde tam stálé plus a pokud není olej,tak je spojen obvod a tím se rozsvítí kontrolka...,a právě třeba díky vlhkosti dojde ke slabému "spojení"...jinými slovy,sundat konektor a jak čidlo v bloku tak i onen konektor prostříknout např.Kontaktolem apod. a bude klid...
Ten tlakový spínač (popravdě rozpínač) je jen kostra, která vlivem tlaku ukostří žárovku a tím jí rozsvítí. Ukostřuje ji o blok motoru. Stálé + jde na relé, které spíná jen při poloze klíčku 1 (kontrolky jdou),po sepnutí se začne napájet přístrojová deska a napětí jde na žárovky mazání,dobíjení,ruční brzda (všechny se pak příslušně kostří. Kontrolka dobíjení se jak kostří, tak na ní jde + (podle toho se pozná činnost alternátoru). Skusil bych vyměnit relé, jestli úplně nerozpíná kontakty a přes úplně nerozepnuté neteče minimální proud. Jeho vytažením by měli zhasnout, ale je to hodně zajímavá závada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.