Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta - jak dlouhá testovací jízda

Od: jura32* odpovědí: 15 změna:

Zdravím otázka,když kupujete ojeté auto třeba od osoby né z bazaru,tak kolik kilometrů se projedete,mě se jednou stalo že jsem kupoval Ford ka.Na začátku bylo všechno ok.projeli jsme se cca..10km.A líbilo se nám tak jsme ho vzali no a kousek před barákem cca..5km.Jsme nenastartovali no a kde byl zakopaný pes?Alternátor byl v háji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

tak 2-3 km vic ne nebavi me to, jinak kdyz kupuji jete auto pocitam ze nebude se zarukou jako nove

hodnocení

0x

Tak to jste jeli vysloveně na akumulátor. Kontrolka nabíjení však musela svítit!

Toníku a nemusí...(klidně jí povolí, odpojí kabel atd..)

hop®

Potom se ale nerozsvítí ani při zapnutí zapalování...

gumidek*

Nebo jí dá společně na kontrolku mazání (drát v motor. prostoru od dobíjení paraelně na čidlo tlaku oleje) :). To by byla největší lumpárna. Těch vjemů při koupi auta je tolik, že se ta kontrolka dá přehlédnout, že při zapnutí klíčku nesvítí. Nepřehlédne se u nastartovaného motoru, kdy bude svítit sama na přístrojovce.

Hopem jasně ,nebude svítit, ale upřimně, to snad u cizího auta ani nezkontroluje... páč neví která to je...

Nebo snad otočí klíčkem , rozsvítí se spoustu kontrolek, některé zhasnou a startuje... nevšimne si co vše zhaslo. Kdyby po nastartování něco svétilo, toho si spíše všimne...

stirecek*
hodnocení

0x

Alespoň 20km, motor trochu prohřát a pak ho pořádně protánout pod zátěží a v otáčkách...

xxxx*

Pořádně prohřát motor jízdou nejlépe do kopce. Zjistíš tím přehřívání stav spojky - podřadit a prudce akcelerovat - zda neklouže. A cestou nazpět jemně držet přišláplou brzdu - při jízdě z kopce - zjistíš zda se nekoušou, či nejsou hodně sjeté. Spotřebu oleje zjistíš dle kouře při jízdě do kopce -v zátěži. Problémy s lpg jednoduše za volnoběhu dej plnej plyn a když to bouchne v sání něco není O.K. Totéž zjistíš když prohlédneš vzduchový filtr. Když je potrhaný filr nebo třeba pouzdro- plastový obal, tak je jasné , že občas bouchne do sání.

jura32*
hodnocení

hele mě tak napadlo nerozumíš felici?,mám tam níže příspěvek,vysoké otáčky motoru na volnoběh Jura 32 dík.

jura32*
hodnocení

pedály felície

gumidek*

Co spínač volnoběhu na klapce?

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=15825

doplněno 31.03.12 12:33:

U BMM (Bosch mono motronic) je něco podobného, je tam mikrospínač, aby řj poznala, kdy má dát volnoběh a dle toho nastřikovala palivo.

doplněno 31.03.12 12:43:

BMM klapka

jura32*
hodnocení

Dík za rady gumídku,ale nevím kde ten spínač volnoběhu je, to poslední video mi nic neříká nemáš třeba ICQ?že by jsme se domlouvali přes to,kvůli lepší komunikaci pls.

gumidek*

ICQ nevedu ;), navíc furt dělám na autě a nsedím stéle u PC. Skusil bych vyčistit ten potenciometr sprejem servisol super 10. Jinak dělám spíše karburátory a tohle moc vykoumané nemám...*hi*

jura32*
hodnocení

ok,no neva šak mi na to přijdem skusil bych pak tu diagnostiku,ale nechce se mi dávat nehorázné peníze za napojení u mechanika,tak jsem si ji objednal.

erikch*

obecně-kupovat ojeté auto není jako kupovat rohlíky(tam stačí všeobecné znalosti kohokoli-nemusí být pekařem,aby poznal zda je čerstvý a v poho)-ovšem auto je podstatně složitější a ne každý má "svou oblast,kde vyniká"právě automobilismus...Proto doporučuji každému,kdo není servisákem,mechanikem apod. vzít si s sebou někoho takového,případně využít služeb poradenských firem přímo na místě koupě-investovaných pár tisíc do fundované prohlídky tech.stavu a prolustrování auta se asi vyplatí(řekněme,že náklady se budou rovnat pořízení nového-zrepasovaného,altíku) a to nechci strašit dalšími možnými "kostlivci",které se za čas třeba projeví...Už jsem tu párkrát zmínil sousedovu velmi dobrou zkušenost s podobnou firmou autozoom.cz/... a takových je jistě víc..Ted už je sice trošku pozdě-nezbývá než se "modlit",aby byl altík tím jediným problémem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]