Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání z alternátoru

Od: accept* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, můžete někdo poradit

na fábce 1,4 50 kw rv 2002 mi při vyšších otáčkách kolem 2 až 3tis. začne pískat jako z píšťalky,ve škodovce mi bylo řečeno že alternátor proměřily a je v pořádku a nic víc.Je možné že je špatné ložisko nebo něco jiného když ano dá se toto ložiko vyměnit?

nebo koupit nový alternátor ... díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Tento charakteristický zvuk dělá jeho zadní ložisko, které se rozkmitává a píská.
Takže repase.
accept*
hodnocení

díkes za radu,zajedu k autoelektrikáři a nechám to lož.vyměnit.

houmr*
hodnocení

2x

Ahoj, za prvé: skus napnout, nebo naopak našponovat řemen. Hodně často se stává, že je příliž napnutý a pak píská a naopak. A pokud to jsou ložiska, tak šikovný autoelektrikář ti je za pár korun vymění.Za nový alt. dáš spoustu peněz.;)

doplněno 29.03.12 15:47:

Pokud se to děje jen za jízdy, tak hledej mimo alternátor.

doplněno 29.03.12 15:49:

mám tam chybu*smich*...povolit, čí napnout ...

accept*
hodnocení

dělá to i mimo jízdu,kámoš dupal na plyn a já čubrněl do motoru*smich* a to pískání šlo z altiku.

hodnocení

0x

aceepte, nejdříve bych zkusil mýdlo a namazat řemen. Pak to ložislo...

doplněno 29.03.12 20:47:

blbost, já prve viděl na škodovce a tušil š 120

omlouvám se...

des*

U Feldy mi takhle pískal volný řemen když se zaply světla.Stačí ho přišponovat.

erikch*

napnutí řemenu jednou rukou v nejširším místě(volný bez kladek a řemenic)by mělo být cca. 1,5 cm...prostě když ho fakt vší silou jednoruč zmáčknete vůle propnutí max. ten zhruba centimetr a pů-pokud je volnější(nebo naopak) doladit...A ložisko nebude pískat,ale "hučet"-je to jiný zvuk než cokoli jiného...

martinhajek*
Ne, je to ložiskem. Vylágruje se a celá zadní část hřídele rotoru alternátoru začne rezonovat. Pěkně to zároveň ničí uhlíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]