Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můžete někdo poradit
na fábce 1,4 50 kw rv 2002 mi při vyšších otáčkách kolem 2 až 3tis. začne pískat jako z píšťalky,ve škodovce mi bylo řečeno že alternátor proměřily a je v pořádku a nic víc.Je možné že je špatné ložisko nebo něco jiného když ano dá se toto ložiko vyměnit?
nebo koupit nový alternátor ... díky za radu
Ahoj, za prvé: skus napnout, nebo naopak našponovat řemen. Hodně často se stává, že je příliž napnutý a pak píská a naopak. A pokud to jsou ložiska, tak šikovný autoelektrikář ti je za pár korun vymění.Za nový alt. dáš spoustu peněz.
Pokud se to děje jen za jízdy, tak hledej mimo alternátor.
doplněno 29.03.12 15:49: mám tam chybu...povolit, čí napnout ...
aceepte, nejdříve bych zkusil mýdlo a namazat řemen. Pak to ložislo...
doplněno 29.03.12 20:47:blbost, já prve viděl na škodovce a tušil š 120
omlouvám se...
napnutí řemenu jednou rukou v nejširším místě(volný bez kladek a řemenic)by mělo být cca. 1,5 cm...prostě když ho fakt vší silou jednoruč zmáčknete vůle propnutí max. ten zhruba centimetr a pů-pokud je volnější(nebo naopak) doladit...A ložisko nebude pískat,ale "hučet"-je to jiný zvuk než cokoli jiného...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.