Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych Vás poprosit o radu Mám felicii 1,6MPI s ABS je zapsaná i v TP, Před dvěma lety všechno fungovalo ale asi půl roku po STK začla svítit kontrolka ABS po nějaké době jsem vytáhl žárovku a neřešil jsem to. Mezitím jsem i vyměnil ložiska v zadních kolech s bubnama a i s čepem v kterým je držák na čídlo ABS. Dva roky uběhly a já mám jít příští měsíc na STK Otázka zní projdu či neprojdu.
Předem děkuji Filipec Jiří
Pokud Ti nebude kontrolka svítit ,tak nemá mechanik při běžné kontole šanci zjistit závadu na ABS,Na Tvém místě bych zkusil odpojit konektory a vystříkat je Akutolem.Konektor najdeš hned vedle brzdových třmenů.Je to spojení mezi brzdovou destičkou(která je opatřena čidlem a vede z ní drát) a elektrickou instalací vozu.Konektory všeobecně mají ve zvyku zaoxidovat a tím ztratit vodivost.Prostříknutí obyčejně pomůže.
Jako technik STK, potvzuji, že opravdu nelze zjistit zda ABS opravdu funguje, či ne, pokud nesvítí kontrolka. Ale ve svém vlastním zájmu doporučuji tuto závadu odstranit. Jistě vozíte děti a jezdíte v městském provozu. Oprava je pár korun. Ale následky pak mnohem víc bolí. Výmnuvy, že jezdím jen kousek a že se mi nemůže nic stát...takových už bylo.
ja na vetsine svejch aut kvuly bezpecnosti abs odpojoval a mel jsem klid, jinak luxusni zavada abs je kdyz obejde za jizdy jednotka nebo cidlo a abs zacne tlacit pedal proti vasi noze a pak zacina sranda
houmr-nedávno zde toto téma probíhalo-ABS je asistent pro lidi,kteří nejsou schopni řídit auto při intenzivním brždění(když to takhle napíšu)-jak známo ABS je "brzdou" účinku brzd,čehož jasným důkazem je absolutní absence u sportovních vozů,třeba seriál WRC(a to nejen kvůli ušetřeným pár kg hmotnosti)...Mimoto u Felicie je celé ABS jeden velký omyl-začlo se dávat z II.řady Golfa,potažmo stejně jako motor 1.6-čili koncepce konce 80.let...a jeho "výdrž" mluví za vše...A k bezpečnosti samotné-bohužel je značně naivní spoléhat na všelijaké asistenty-fyzika platí pro každého bez rozdílu(což každoročně sleduji v zimní sezoně denně u nás v Krkonoších) a pokud nejsem s to adekvátně reagovat v mezní situaci(nacvičit se snadno nechá třeba někde na zasněženém,mokrém parkovišti apod.)-neměl bych sedat za volant...pokud neumím řídit ,je mi celé ABS,EPS,TCS atd. úplně k prdu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.