Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak jsem po včerejším nálezu kusu zrezlé karoserie v oblasti bočních částí kufru dnes odstranil krycí koberce a povolil plasty. No, nález je docela hořký...koukněte na foto, který jsem hodil na ulozto.cz.
Heslo: citronen
Nejdříve se zdálo, že to je zkorodovaná jen malá čast. Jenže po krátkém dloubání šroubovákem se kusy karoserie drolily jako perník. Zkoušel jsem na obou podbězích prošťouchnout každé místo a řekl bych, že postižené je vždy jen jedno místo o rozměrech tak 30x30 cm. Díry skrz jsou na obou stranách. Zkoušel jsem ještě lézt všemožně pod auto a zkoumat další korozi, ale nic moc dalšího jsem neobjevil - snad jen kolem předních tlumičů. Podlahy mají krásně kovový zvuk, zadní náprava je nedávno dělaná.
Myslíte si, že se to dá ještě nějak zachránit? Jsem v oboru lajk, ale mám kamaráda, kterej má CO2 a zkušenosti...dalo by se to ještě třeba vyvařit nebo dát plastové podběhy, které jsem našel na internetu? Nebo mě nejspíše čeká likvidace? Jsem z toho docela na prášky. Takový práce už na tom je, vyměnil jsem si na tom dost věcí a konečně se zdálo, že už tomu nic nebude chybět. Ale bohužel, opak je pravdou...
Je to Citroen ZX
Opravdu jediná možnost je to vyvařit. Nějaké vylepování to je pro sebevrahy a nemá to snad cenu ani komentovat.
Neříkám že TIGem by to nešlo, jak radí cepl, ovšem nevím kdo se stím bude TIGem dělat. Na vyvaření stačí obyč céóčko tedy metoda MIG-MAG (jaký plyn použijete, jestli inertní nebo aktivní, je celkem jedno)
Pokud si to ovšem nejste schopen udělat sám a dáte to autoklempířovi, tak se to finančně nevyplatí. Já osobně raději dělám bouraču než hnilku. Opravdu není na čas nic náročnějšího než záplátování staré hnilky a upřimně ve finále je to stále jen hnilka. Deformační zony už nikdy nebudou takové jaké mají být. To už je lepší celý kus vyměnit za nezkorodovaný, ale to už je jiná kapitola a v případě podběhů to doma těžko zvládnete sám pokud nemáte už nějaké zkušenosti z klepířiny
Vím, že jsem asi moc nepotěšíl .ale je to tak. Bohužel z okolí Plzně nikoho neporadím,tam jsem jen dva roky vojančil (Dobřany)
Je mi jasný, že vyvařením se toho moc nevyřeší. Deformační zóny jsou v háji už teď, když mám vařený prahy. Tím, že jsem to auto dal docela slušně dohromady, tak mi je teď líto se ho vzdávat. Počítal jsem s ním ještě na 1 technickou (tedy ještě cca. 2,5 roku provozu). Určitě by to vyvařit šlo i tím COčkem, ale zatím jsem nikde moc nenašel, na kolik by to asi vyšlo. Vy "aroffe" jste evidentně v tomto ohledu docela znalý a zkušený - věděl byste tedy na kolik by tahle sranda asi přišla?
To by se muselo vidět. 5íct cenu bez toho abych to viděl by bylo jen plácání. Dejte alespoň foto mist kde je to vyrezlé, pak snad bude možné říct něco víc. ar ,momentálně off
Fotografie jsou na uložto.cz a odkaz naleznete v úvodním textu včetně hesla. Je to nafoceno docela podrobně. Zítra se chystám ty plasty a tapec úplně odstanit a udělat ještě lepší foto.
Hele to co je vidět na těch fotkách, tak to zvládneš doma s tím kámošem. Ty zadní vnitřní podběhy jsou sice vyhnilé, ale je tam celkem dobrý přístup a není tam ani dvojitý plech. Nemusí to vypadat ani A1, tam je to schované pod polustrunkem. To je v pohodě. Vlítnul bych na vrakáč tam vyříznul z "dobrého" citrona zadní podběhy (moc bych za to nedal,že se hodí i z pažouta), doma pak celé místo kde to je jak perník vyříznul a vsadil nový kus. Práce tak na 4-5 hodin. Pokud jde o ty přední hrnce u tlumičů, tam je to u frantíků těchto ročníků normální. Chce to vyndat přední tlumiče pořádně to tam vydrbat ocel kartáčem (ve flexe) a pak to vystříkat UBS tmelem. Já na to používám DINITROL 482 a nebo pokud je potřeba přelakovávat jako prahy atd tak DINITROL 445. Tam to prohnilé není a vyvařovat to tam nemusíš. Ten zadek po vyvaření nastříkej taky tím UBS.
Fakt se toho neboj. Hlavně to před vařením pořádně odstroj a očisti ať ti neblafne polustunk a nebo původní zbytky plastizolu. Navíc nebudeš "žrát" ty smrady. Tak atˇse dílo daří Ar
Tak to vypadá blbě - kámošovi se do toho vůbec nechce. Takže to holt budu muset někomu svěřit, páč nikoho jinýho už neznám. Zkusím kontaktovat hoho pana Lešáka z Nýřan a zjistit, jestli by do toho šel a hlavně na kolik by to asi vyšlo. Snad to nebude moc velkej ranec... A díky aroffe za rady a podporu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.