Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to probíha s povinným ručením při koupi?

Od: poradtecz odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat, jak je to při koupi ojetiny s povinným ručením, na netu jsem si našel pro mě nejvýhodnější, ale abych ho mohl uzavřít potřebuji TP velký, ale jak to udělat, abych si mohl hned po splacení částky a uzavření kupní smlouvy odjet?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemusíte mít nutně velký TP. Já teď uzavíral pojistku a měl jsem z TP okopírované jen potřebnou stránku s technickými údaji.

Pojišťovna potřebuje znát VIN, typ vozidla, tovární značku vozidla, obsah motoru, váhu, RZ + další věci o pojistníkovi (adresu, rč, atd.). Pokud při převodu dochází k výměně RZ, tak po obdržení nových značek to nahlásíte na pojišťovnu a oni Vám vystaví novou zelenou kartu a provedou změnu ve smlouvě..

buss
hodnocení

0x

Buď si s tím, kdo pojištění hradil dohodnout aby ho vypověděl k... nebo to dojet a proplatit mu zbytek a pak si ho vyřídit na sebe. Nebo pokud vypovězeno v den koupi, zajdu s TP když je požadován (či kopií) na pobočku pojišťovny. (nebo i před když auto beru) a pak odjedu.
Nevidím problém.
Hrdinové přijedou od prodejce k pobočce a pojistí.

jarda3*
hodnocení

0x

Treba u allianz se da uzavrit po netu a nemusite nikam chodit, zelenou kartu vytisknout nebo by policajtum mohlo stacit pdf-ko na displeji ;) Ale plati az od druheho dne, coz je trosku komplikace - ja pokud mam zajem se podivat na auto, tak ho den predem takto uzavru, a kdyz nekoupim, tak to ani nezaplatim a rovnou ho zrusim telefonicky nebo mailem.

Jardo, až jednou potkáte policistu, zkuste se ho zeptat, zdali stačí jen to co popisujete...

doplněno 29.03.12 20:36:

diesel, myslel jsem tu na dispeji...

samolitr, že tiskutá je ok.

Pane Milane- smlouva a zelená karta vytištěná doma po uzavření z internetu je sice jen dočasná,ale platná!

Osobně jsem při koupi nynějšího auta,pův.maj.přijel za mnou 50 km a a když jsme se dohodli a sepsali smlouvy,vezl jsem jej domů a měl jsem od něj půjčenou zelenou,byl to večer vrátil jsem se si kolem deváté,ihned uzavřel po síti smlouvu a do hodiny jsem měl dočasnou zelenou i se smlouvou s tím že do 14 dní zašlou smlouvu a zelenou kartu!

jarda3*

Znova se zkusim zeptat, jestli nekdo tusi, proc nektere Vase prispevky nevidim (tenhle vidim aspon po rozkliknuti)

Kazdopadne vytistena zelena karta je snad platna, bezne s ni chodim na registr delat prihlaseni nebo vyzvednuti z depozitu a neni problem.

cyril*

S Milanovými příspěvky (některými)mám podobné zkušenosti. Zobrazují se jen pokud jsou na spodní hraně obrazovky. Asi píše neviditelným písmem. Jám mám však výhodu, že si to mohu nechat přetlumočit osobně. *smich*

cyrile, jak nezobrazují, to netuším...nechápu... tomu nerozumím..dělám neěco špatně.

sousede koprovka byla vynikající...manželce chutnala

doplněno 29.03.12 20:44:

jsem to hlupák, koprovka bylo od konkurence...

cyril*

I zde je to stejné. Předvedu v pondělí. Jinak s tou koprovkou jste dal ránu nejen mě, ale i mladýmu. Jestli se nepletu dnes to byla česnečka. Jedině, že byste si tam kopr dali až doma. *smich* Jinak od naproti to taky být nemohlo - tam se drží našeho rozvrhu.

jarda3*

Tady ted vidim najednou OK ale v nahodne vybranem jinem vlakne tohle imageshack.us/... a trva to uz nejmin mesic a jen u vas. Divne...

solenza*

Já vždy uzavírám povinné ručení přes portál povinne-ruceni.com a nikdy jsem neměl žádný problém. Nabízejí srovnání prakticky všech pojišťoven na trhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]