Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bez pojištění

Od: bemedin* odpovědí: 3 změna:

čkp pomě požaduje 13 dní za motorku.Poslal jsem jim dopis s červeným pruhem, teď čekám...?

Vážení,

požadujete po mě úhradu zákonné příspěvku nepojištěných vozidel za období 18.8. 2009 až 30.8.2009.

Ano jistě, kdybych v tomto období majitel onoho vozidla byl, měli by jste zákonem dané právo toto po mě žádat. Vysvětlím to. 16.8.2009 jsem zmíněný motocykl skutečně koupil od pana X a nebyl bych to já, abych se hned toho dne nechlubil všem blízkým, přátelům a známým. Reakce byli rozdílné, vesměs velmi nelichotivé. Prý čmoud, šedesát let koncepčně zastaralí. Umíte si představit jak mi bylo:(? Dostal jsem depku. Však jeden člověk přeci jen měl zásadně jiný názor. Tomu jsem , zcela zdeptán, hned toho večer svůj nový stroj prodal. Prostě jsme si plácli. Mám to štěstí, že s lidmi mě blízkými stačí si podat ruku, sepisovat nic netřeba.

Tedy od 17.8. 2009 jsem již opět nebyl majitelem Jawy 350 Tramp. :(

Však čím více dní ubíhalo, tím více ve mně hryzalo svědomí vlastence. Český gentleman by se přeci měl pohybovat na českém stroji, zvláště na stroji takto legendami opředenými.A tak jsem smutně obšlapoval kolem nového majitele. I on již litoval, že se nechal unést, že už mu není dvacet a takové vzdechy.A tak jsme si 31.8. 2009 plácli podruhé.

Tedy od 31.8. 2009 jsem již opět majitelem Jawy 350 Tramp J

To naše mělnické souručenství holt už je takové vznětlivé. My se strašně rychle pro něco nadchneme, abychom v zápětí úplně vyhasli. A tak ani nemůžu zcela vyloučit,že v tomto 13-ti denním období tam byl ještě nějaký jiný krátkodobý majitel. Pokud na příspěvku do garančního fondu přes to trváte, prokažte před soudem, že má tvrzení jsou nepravdivá.

Na jednu stranu chci podpořit Vaši práci, zároveň mě jistě pochopíte, že osobu blízkou, která ode mě na kratičký čas motocykl koupila, nechci uvést do nesnází. Znám ji natolik dobře, že vím, že podvádět nechtěla a povinné ručení neuzavřela jen z nějaké roztržitosti. Možná i proto je dobře, že se takto strašně nadupaný stroj opět rozhodla prodat.

Věřím ve vaše pochopení, je to pro Vás nejlepší řešení. Jsem totiž na ledacos zvyklí. Ufonův fofr internet jaké si své pohledávky dokázal po mě vymáhat více než rok ,než kapituloval a záhy z toho i zbankrotoval. Policii jsem pro změnu musel zařídit nelichotivou reportáž v televizi, když nechápala zásady slušnosti. Moje máma se narodila na Pangráci, tak že na estébácké móresy jsem zvyklí, i když zároveň si na ně zvykat nehodlám!Výhružky exekutorama a neustále se navyšující požadovanou sumou se umím srdečně smát, nejsou li oprávněné. Jsou li oprávněné , okamžitě zaplatím. To ale patrně tento případ nebude.

Možná by byla dobrá i změna zákona. Ke zrušení povinného ručení by byla potřeba 14ti dení lhůta. Tím by vznikl prostor pro novopečené majitele na pohodlný přepis, eventuelně si pořádně rozmyslet zda si člověk vozidlo opravdu ponechá. Jako vlivný kmotr, vlivné politické strany na tom zapracuji. Bude tím v těžké době o jeden bobtnající úřad méně.

V úctě, Váš

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

V dopisu s červeným pruhem jste měl mimo jiné požadovat náhradu nákladů na poštovné a za ztrátu času...který jste mohl využít jinak...napžíklad lobbváním u golfu...nebo rybařením na Labe...

Prodej a koupě se blbě prokazují, když js smlouva jen ústní , ale ČKP není děda vševěda a neví o tom že motorka měnila majitele, bez toho aby byla nahlášena změna v registru vozidel...Tak ČKP napiště kdo od kdy do kdy motorku vlastnil, ať obešlě jeho...a bude klid...

buss
hodnocení

0x

Je to úsměvné čtení, ale ČKP vychází z údajů v registru, tak kdo je pak plátcem pojištění? Kdo měl povinnost změny nahlásit?

nu*

čkp vychází i z toho, kdo měl smlouvu o povinném ručení jako poslední...nemusí to být nikdo kdo byl skutečným majitelem, a byl v registru, ale nakonec může být obeslaná i vzdálená babička, která auto nikdy neviděla, a pojistka byla na ní jen proto aby se platilo málo...To už úsměvné není...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]