Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidencni kontrola - stav vozu

Od: susen* odpovědí: 11 změna:

Zdravim.Mam mensi dotaz.v dohledne dobe se chystam prihlasit auto na DI.Muj dotaz spociva v tom,ze mam ve velkem TP zapsany tricestny kat,ale predchozi majitel jej nechal vyndat a nahradil jej rourou (je na priruby,stejne jako kat,takze se kat da vratit zpet) a me jde o to,ze jsem se doslechl,ze pri evidencni kontrole kontroluji i kat,pokud je v TP psany,coz se mi ale zda divne..evidencni kontrola nema s technickym stavem prece nic spolecneho (auto ma platnou stk)..neni problem pro kat k majiteli dojet a namontovat jej zpet,me jde spis o to,ze majitel bydli na druhem konci republiky a nerad bych tam jezdil zbytecne,pokud by prihlaseni slo i bez katu...(ja osobne jej na auto uz davat nehodlam)

kontroluji tedy pri ev.kontrole i stav nebo jen zda sedi cisla?diky vsem za info.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Nikdy jsem se s kontrolou cehokoli jineho nez VIN, barvy a rozmeru kol nesetkal. Jeste pocet sedacek obcas kontrolujou (a pasu), technicky stav by nemel byt dulezity.

zz*
hodnocení

0x

Úkony prováděné při evidenční kontrole:

• VIN (může jít i o časově náročný úkon, číslo bývá mnohdy nečitelné a na nepřístupných místech)

• číslo motoru a jeho typ - soulad podvozku a typu motoru dle výrobce (číslo motoru se kontroluje pouze pokud je uvedeno v TP)

• barva karoserie

• zápis tažného zařízení

• počet míst k sezení

• zápis ABS a řazení

• výrobní štítek a jeho údaje

• vybavení pevnou přepážkou oddělující nákladní prostor od cestujících (u nákladních a montážních vozidel)

• tachograf (je-li předepsán)

• rozměry ráfků

• rozměry a typy pneumatik

zdroj: registr-vozidel.cz/...
nikde kontrolu zápisu katalyzátoru nevidím, takže nevím, co by vám měli do protokolu zapsat. "Vozidlo z hlediska evidenční kontrly nevyhovuje, protože nemá katalyzátor"asi těžko, když tohle kontrolovat nemají...

nu*
hodnocení

0x

zdravím, na DI se auta nepřilašují, a vůbec nechápu, kde vy lidé chodíte na ty absolutní pí****iny které sem pravidelně píšete...doslechl jsem se, jeden známý mi řekl, jeden známý bývalý poliststa mi řekl, atd...směju se...*smich*

Smysl otázky je snad jasný a nic na tom nemění, jestli budete vozidlo přihlašovat na DI, nebo třeba na nádraží. Takže Vaše odpověď je trochu mimo. Co kdybyste tazateli místo posměchu radši poradil. Od toho tady totiž poradna je.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Na evidenčku jej nepotřebujete,ale co měření emisí před příští TK?

susen*
hodnocení

na pristi TK kat samozrejme bude,jde mi jen o to,abych se ted netahnul pres celou republiku,kdyz to neni potreba...

NU: nevim,cemu se smejete...

laybor*
hodnocení

0x

U nás lezou u blbé evidenčky i pod vůz (asi rok )před tím kontrolovali jen VIN

Čuměl na vše - celý spodek

susen*
hodnocení

Takže Vaše odpověď je trochu mimo. Co kdybyste tazateli místo posměchu radši poradil. Od toho tady totiž poradna je. TO MAGDON: diky,taky mi prijde,ze sem nekteri jedinci pisi jen aby se do ostatnich trefovali a vyvolavali hadky...

laybor*
hodnocení

0x

Tvoje poslední otázka - kontrolují pri ev. kontrole i stav nebo jen zda sedi cisla? (píši bez čárek a háčků jako ty)

Kontrolují při EVIDENČCE i stav - nelozil by zbytečně pod vůz,kontrolují hlavně staré plečky - nepustí ani při evidenčce vrak do provozu.

Oni potřebují vydělávat - víc návštěv víc peněz

doplněno 29.03.12 11:22:

Jak jsem psal - před 2 léty zkontr. VIN venku,v loni šup na rampu a pod vůz-na evidenčce jsem byl vícekráte a vždy lezl pod vůz

susen*
hodnocení

nejsem zvykly psat s diakritikou :) a vesmes se v odpovedich bez diakr.vyznam,auto je nastesti v bezvadnem stavu,az na kat,kazdopadne dnes to zkusim jit prihlasit bez katu a bud to projde,nebo me vyhodi a pomazu pro kat pres pul republiky :)

me se prave totiz jeste nikdy nestalo,ze by pri ev.kontrole koukali na stav auta,jen jednou,kdyz jsem prihlasoval rapida,tak se mu nelibil jiny typ motoru,ale nakonec to pustil,proto me to zarazilo,ze kamaradce na honde crx nepustili kvuli chybejicimu katu i kdyt TK mela platnou...

susen*
hodnocení

tak otázka zodpovězena...jelikož mi nevyšel původní plán,vzal jsem auto na ev.kontrolu a neprošel jsem kvůli chybějícímu katalyzator+jiný rozměr pneumatik...všem díky moc za cenné rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]