Nejste přihlášen/a.
dobrý den
V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1.
Nechápu druhou část věty. snad na dálnici se může jet max 130 km/h ...nebo jak je to myšleno?
a je nějaký rozdíl mezi dálnicí a silnicí pro motorová vozidla kromě toho že jsou značeny jinou dopravní značkou?
Taky jsem nad tímto přemýšlel a vždy mi bylo zodpovězeno (i v autoškole), že dálnice bývá delší a je hned poznat podle toho, že prostě vypadá jak dálnice
Jediné, co mě napadá tak je to, že na dálnici operuje dálniční policie, kdyžto na silnici pro motorová vozidla nikoliv ![]()
je to technickými parametry... šířka vozovky, odpočívadla výjezdy poloměry zatáček...
doplněno 28.03.12 20:18:
Já teda nevím, ale já jsem zatím vždy na úseku v obci, pokud je povolená rychlost nad 50 km/h viděl značku s touto rychlostí. Pokud tedy bude někde v obci dálnice a bude se tam moci jet 80kou, tak tam bude na 99% značka s touto rychlostí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.