Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám daewoo nexia 1.5 GL 1996 a neukazuje teplotu na přístrojovce a voda v expanzní nádobě je studená...topení funguje
vidim to na furt otevřený termostat voda běhá volkym okruhem a nestihne se ohřát je třeba dát nový
funkce termostatu se nechá poměrně spolehlivě odhadnout-a sice po nastartování a ponechání motoru v běhu omakem budete zjištovat teplotu na velké vrchní hadici od motoru k chladiči-nárust teploty musí být skokový-ne pozvolný...Tzn.termostat drží uzavřený motorový okruh a až po dosažení jeho teploty(podle typu termostatu od 65-95 stupnu C) otevře velký okruh(chladič)...Jinak předpokladem je taktéž odvzdušněná soustava...
Ještě bych doplnil: na expanzku nekoukej,spíš se zaměř na chladič,v exp.nádržce se chl.kap. tak rychle neohřeje,není to směrodatné ,teda pokud není součástí chladiče a je zvlášť spojená s chladičem hadičkou jako třeba š105 a další.
Pokud se chl.kap.nevaří ,tak je skoro určitě závada v čidle,konektorech nebo v kabeláži.
já právě myslel že kdyby to byl termostat tak že mi auto nebude topit,ale zkusím se na to podívat
nebo druhá možnost termostat o.k a je v háji bud čidlo teploty nebo je zoxidovanej konektor nebo odešel budík na teplotu
pokud by bylo k.o. čidlo,budík apod. nevysvětluje to proč je kapalina-cirkulující v okruhu,v expanzce studená...Voda má velmi dobrou tepl.vodivost,takže bylo-li by v čudu třeba čidlo-nemělo by to vliv na ohřátí(a prohřátí)vody v okruhu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.