Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím Vás o radu ohledně parkování vozidel na soukromém pozemku jak vyřešit problém nepovoleném parkování vozidel které mi neustále parkují na pozemku pozemek je vedle cesty parkují tam převážně návštěvy souseda je to typ člověka arogantní s frnákem nahoru který si maslí že může vše ikdyž jsem ho slušně požádal aby tam neparkoval vozidla nezabírá to parkuje tam dál a když ne on tak jeho návštěvy které schválně navádí k tomuto ubohému počínání děkuji Vám za případné rady s pozdravem pata
je otázkou kam až chcete ve sporu se sousedem dojít, pro začatek bych ho upozornil doporučeným dopisem že si nepřejete aby on a jeho návštěvy parkovaly na pozemku jehož jste majitelem - doložte snímkem z katastrální mapy - kopií - nechejte si ji ověřit na OÚ nebo u notáře / 30Kč / v dopise uveďte, že uvedený pozemek budete monitorovat a způsobenou újmu budete uplatňovat na jeho osobě, dále mu oznamte že provedete vytýčení pozemku např. vytyčovacími kolíky, ješte lepe betonovými patníky, aby bylo zabráněno vjezdu vozidel na Váš majetek...Pak zbývá jen čekat a vyfotit si a předat k řešení jako přestupek na OÚ nebo magistrát s uvedeným dopisem / už jen řešení na přestupkové komisi - zahájení 1.500,- bych tipl že si to rozmyslí / při opakovaní a neřešení - vysázet kytky keře zadokumentovat, a pak uplatnovat škodu v občanskoprávním řízení , nebo při větší škodě nechat řešení na Polici ČR - zase lepe postupovat přes st. zastupitelství které neumožní policii směst danou věc ze stolu... Je na Vás jak budete postupovat a jak máte pevné nervy a jakou odvetu zvolí soused - totˇasi toliko...hezký den
doplněno 04.12.08 11:04:Přikláním se k tomu, že dobrý soused je lepší jako výhra v loterii - přeji pevné nervy...
Pájo, jedině mechanická zábrana pomůže. I když si dáte na svůj pozemek vlastní značku (stále tvrdím že se to může), nepomůže vám. Lidi neuznávají značky. Dobře označený řetěz udělá divy, zvláště pokud nemůže dotyčný odjet. Samozřejmě jste ho před tím prokazatelně upozornil na nebezpečí neodjetí. nebo ho nechte odtáhnout a vymáhejte na něm částku i s náklady.
Já bych to řešila nějakou zábranou, třeba keři, obrubou, plůtkem, lavičkou - pokud pozemek nevyužíváte k parkování sám. Policajti nepomůžou, to skutečně jenom nastartuje sousedskou válku, jak velice rozumně napsal Santafreud. Když není rozumná domluva, je to těžké. Ale z vlastní zkušenosti říkám, že není dobré jenom ustupovat. Potom si to druhá strana vyloží jako slabost a stupňuje svou aroganci a někdy i agresi a stále provokuje. Pro někoho jsou hádky víc než hobby. A musím prohlásit, že dobrý soused je víc než výhra v loterii.
Dobrý den mnohokrát děkuji za rady ještě bych dodal že ta dotyčná osoba co tu dělá problémy je v zastupitelstvu města a jak je vidět dává dost dobře najevo že je někdo ale to s tou policií je problém je tu mětská pol.ale jen po až pá od 7 do 15hod.takže ti nic neřeší když jsem to nafotil tak mi řekli že se to nedá použít muí to být prý nafoceno jejich fotákem tak že nic děkuji s pozdravem pata
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.