Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám špatnou levou poloosu (vnější kloub). Bohužel zrovna nemám prostředky na to ji měnit a v servise mi servisák řek, že když to jen klepe při zatáčení a brždění ať to neřešim, že mu to dělá taky :D řešit to budu, jenže nevím jestli problém co se mi teď objevil je právě ona poloosa nebo ložisko..Od předního kola mi jde při 90kmh a výš hroznej hluk, jakoby klepání a přitom hučení..Člověk by řek, že je to ložiskem, ale právěže vím, že mám tu špatnou poloosu tak se chci zeptat jestli to není tím..Díky!
Hučení dělá ložisko náboje kola-při přímém většínou méně a při zatáčení více levé do prva a opačně.Pokud je to poloosa či spíše homokinetický kloub tak ten jakoby chroupe a zase je to více při zatáčení.Identifikace je jednoduchá-plný rejd a rozjíždět se,chroupe-li je špatný kloub, pokud ne tak je zrada jinde.Pkd ložisko,tak se může více hřát (což může být i od brzd) a tam kde je špatné je náboj kola teplejší.
No tak sem to dnes projel..Poloosa mi chroupe to vím, ale jak sem psal, nemám na ni zrovna prostředky a v servise mi řekli, že to přežije..Jel sem na rovince a jakmile se blížím 90 až 100kmh tak to začně hrozně hučet..Není to chroupání ani cvakání jen přerušovaný hlučení a silný hlučení..Zdá se mi jakoby od pravýho kola, nejsem si jistej..Tak fakt nevim
bude to ložisko v předním kole jak už se píše hučení mění zvuk dle toho jestli se projíždí zatáčkou to hučí víc či se jede rovně to hučí mín jen je třeba zjistit které kolo to dělá?
No hučí to pořád stejně..Uplně pořád..Někdy se mi zdá, že to chvilku ztichne, ale nad stovkou to hučí pořád..A právě se mi zdá že pravý, ale nejsem si jistej, protože v autě to slyšim tak jakoby od středu :D no přijde mi to divný, nedělalo to a pak najednou ze dne na den..Nemohli by to dělat brzdy? Odvzdušňoval sem, tak jestli sem něco nepokazil :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.