Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na tyto oleje do Felicie?

Od: cobrak* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

jaký je Váš názor na tyto oleje? Myslíte si, že ho můžu dát do Felicie 1,3? Máte s ním někdo zkušenosti? Jaký jiný byste mi popř.doporučili? Nějaký nejlevnější ale. Děkuju všem za odpovědi.

Váš názor na tyto oleje do Felicie?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Měl by tam být MOGUL M7ADX 15W-40 minerál. Tento řídký už asi bude polosyntetika, která zabraňuje usadám a kalům a může ti ten motor pročistit tak, že tím bordelem ucpe nějaký kanál po čase. A taky ta řídkost, která je v zimě sice vynikající při startování, ale vylítaný motor s 200 000km už ten olej žere. Hodně záleží na pravidelných výměnách po roce nebo 15 000km. Pak ten olej žere i motor při najetí 150 000km. Jinak na olej náročná není. Buď se ti přidře (zacpaný kanál), nebo ti ten olej všechen spapá. Hlavně dát nový olejový filtr s každou výměnou.*hi*

des*
hodnocení

0x

Felda je na olej nenáročná,klidně ho tam dej,nic nepokazíš.

cobrak*
hodnocení

Děkuju. A jaký z těchto dvou mám zvolit? Olejům ještě moc nerozumím. Vycházím z toho čísla 10W-40 a to je na obou :)

des*

Není možno přečíst,proč je jiná barva ,ale podle čísla je to jedno.

doplněno 27.03.12 13:49:

Tady si najdi v čem je rozdíl. znackoveoleje.cz/...

cobrak*
hodnocení

Dobře. Ten červený je lépe k přečtení. Myslíte, že si ho mám koupit a dát ho tam? Děkuju!

des*

Klidně oba.Viz odkaz.

jarda3*

Ten zeleny vypada podle specifikace jen pro dyzl (B4/CF). Takze bych tam dal v klidu ten cerveny. Kolik mimochodem stoji?

dobrak*
hodnocení

0x

Ten červený jsem dával mladé do Káčka. V Kauflandu stál v akci 199kč. V pohodě.

cobrak*
hodnocení

0x
Tak všem mockrát děkuju za odpovědi! Koupil jsem si ten červený a zítra seženu olejový filtr a vyměním je oba. Muzu se ještě zeptat,jestli je v těch filtrech nějaký rozdíl nebo je jedno,který vezmu a stačí,když v autopotřebách řeknu,že chci filtr na Felicii? Děkuju všem!
des*

Jsou větší a menší,bral jsem který měli,je to na něm napsané na která auta je.Jinak u každé odpovědi jsou takové zelené háčky...

cobrak*
Samozřejmě,ale psal jsem z telefonu a bylo to pomalé,tak jsem byl rád,že to dokáže odeslat poděkování. Už jsem ohodnotil ;)

cobrak*
hodnocení

Tak jsem olej bez problémů vyměnil a díky Vám získal další zkušenost :) Díky všem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]