Nejste přihlášen/a.
Ahoj
chtěl bych se vás zeptat co by ste mi poradili jako kamionistovy jake fráze by měl umět když jede do německa
z němčiny neumím kromě pozdravu nic a jsem z toho trochu nakřivo tak jestli by mi někdo poradil ![]()
díky
Vzít si sebou slovník,kde budou nějaké uvedeny.Ale nebude to nic platné,ono je taky důležité rozumět tomu co ten druhý odpovídá...![]()
Ale zase,zažil jsem v Německu ukrajinský šoféry,kteří neuměli ani ten pozdrav.A taky se domluvili.I ruce a nohy jsou dobrý dorozumívací prostředek.Ale vážně,chce to rychle zvládnout alespoň základy...
Dobrý den, vůbec bych to neřešil. Máte ruce a nohy a ty Vás nikdy nezklamou
Odzkoušeno. Jako dráze si vyhledejte, jak se požádá o nealkoholické pivo, kde jsou WC a nějaká čísla, až si budete něco kupovat. Nebo ani to nemusíte, protože jim dáte velkou papírovku a oni Vám vrátí, tolik mají. V Německu jim můžete věřit. Šťastnou cestu!
Většina kamionistů se v cizině domlouvá směsicí několika řečí(angl.,něm.,it.,špan.) a domluví se.Na pokec to ale není.Když jsem se chtěl v Anglii dozvědět jaký je kurs libry k euru,vzal jsem papír napsal jsem znak libry- rovnítko-znak eura a otazník.Směnárník dopsal čísla a hned jsem věděl aktuální kurs a beze slova.Tužka a papír jsou základ.
ono je jedno jestli mluvite nemecky nebo ne , ja tohle zazival kazdou cestu do nemecka , jen doprava a ven z auta a to vypadam normalne. Jinak luxusni bylo kdyz jsem kamaradovy slibil ze je vezmu do pasova na nakupy a jely jsme jeho autem a on si vzal pritelkyni a dve jeji kamaradky (jedna byla ve finale miss) a jely jsme mercedesem (pro me potupa
) a o zabavu na 6 hodin jsem mely postarano . Na celnici chybelo jen aby si vzaly gumove rukavice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.