Nejste přihlášen/a.
Ahoj
chtěl bych se vás zeptat co by ste mi poradili jako kamionistovy jake fráze by měl umět když jede do německa
z němčiny neumím kromě pozdravu nic a jsem z toho trochu nakřivo tak jestli by mi někdo poradil
díky
Vzít si sebou slovník,kde budou nějaké uvedeny.Ale nebude to nic platné,ono je taky důležité rozumět tomu co ten druhý odpovídá...
Ale zase,zažil jsem v Německu ukrajinský šoféry,kteří neuměli ani ten pozdrav.A taky se domluvili.I ruce a nohy jsou dobrý dorozumívací prostředek.Ale vážně,chce to rychle zvládnout alespoň základy...
Dobrý den, vůbec bych to neřešil. Máte ruce a nohy a ty Vás nikdy nezklamou Odzkoušeno. Jako dráze si vyhledejte, jak se požádá o nealkoholické pivo, kde jsou WC a nějaká čísla, až si budete něco kupovat. Nebo ani to nemusíte, protože jim dáte velkou papírovku a oni Vám vrátí, tolik mají. V Německu jim můžete věřit. Šťastnou cestu!
Většina kamionistů se v cizině domlouvá směsicí několika řečí(angl.,něm.,it.,špan.) a domluví se.Na pokec to ale není.Když jsem se chtěl v Anglii dozvědět jaký je kurs libry k euru,vzal jsem papír napsal jsem znak libry- rovnítko-znak eura a otazník.Směnárník dopsal čísla a hned jsem věděl aktuální kurs a beze slova.Tužka a papír jsou základ.
ono je jedno jestli mluvite nemecky nebo ne , ja tohle zazival kazdou cestu do nemecka , jen doprava a ven z auta a to vypadam normalne. Jinak luxusni bylo kdyz jsem kamaradovy slibil ze je vezmu do pasova na nakupy a jely jsme jeho autem a on si vzal pritelkyni a dve jeji kamaradky (jedna byla ve finale miss) a jely jsme mercedesem (pro me potupa) a o zabavu na 6 hodin jsem mely postarano . Na celnici chybelo jen aby si vzaly gumove rukavice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.