Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německy kamionista

Od: dcspeedi* odpovědí: 9 změna:

Ahoj

chtěl bych se vás zeptat co by ste mi poradili jako kamionistovy jake fráze by měl umět když jede do německa

z němčiny neumím kromě pozdravu nic a jsem z toho trochu nakřivo tak jestli by mi někdo poradil :)

díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Vzít si sebou slovník,kde budou nějaké uvedeny.Ale nebude to nic platné,ono je taky důležité rozumět tomu co ten druhý odpovídá...:)

doplněno 27.03.12 08:48:

Ale zase,zažil jsem v Německu ukrajinský šoféry,kteří neuměli ani ten pozdrav.A taky se domluvili.I ruce a nohy jsou dobrý dorozumívací prostředek.Ale vážně,chce to rychle zvládnout alespoň základy...

martinhajek*
hodnocení

0x
Neumím německy ani větu (jo pozdravit a rozloučit se, ale to se nepočítá :) a ve velkém i malém německu se domluvim vždycky. Oni taky nešprechtí česky, když tady kupují pívo.
Mimochodem, málokdy jsem v obou rajchlandech narazil na anglicky hovořící, s holanďany co se nám tu prohánějí po cyklostezkách si člověk pokecá, s bavorákem a rakouskými sedláky, co si myslí že jsou něco víc než já, ne.
A nezapomeň se na dopravní Polizei usmívat, na východoevropany jsou alergičtí ;)

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, vůbec bych to neřešil. Máte ruce a nohy a ty Vás nikdy nezklamou :) Odzkoušeno. Jako dráze si vyhledejte, jak se požádá o nealkoholické pivo, kde jsou WC a nějaká čísla, až si budete něco kupovat. Nebo ani to nemusíte, protože jim dáte velkou papírovku a oni Vám vrátí, tolik mají. V Německu jim můžete věřit. Šťastnou cestu!

nu*
hodnocení

0x

no základní technické údaje bych si nastudoval, tachograf, plachta, špagát, plomba, náklad, doklady, pojistka, brzdy, světla olej, můžu platit hotově nebo kartou,

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Většina kamionistů se v cizině domlouvá směsicí několika řečí(angl.,něm.,it.,špan.) a domluví se.Na pokec to ale není.Když jsem se chtěl v Anglii dozvědět jaký je kurs libry k euru,vzal jsem papír napsal jsem znak libry- rovnítko-znak eura a otazník.Směnárník dopsal čísla a hned jsem věděl aktuální kurs a beze slova.Tužka a papír jsou základ.

blackflamesiczi*

takze jako ja v recku , jedno pivo a kecam jako rodilej angllonemeckocech*smich*

bedr*
hodnocení

0x

já bych se předně naučil tuto frázi - Sind Sie verheiratet? Jste vdaná?

*smich*

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
jsem taky ridic a kdyz jsem jezdil zprvu do nemecka umel jsem taky prd a niak me to netizilo az do doby nez me zastavili v nemecku celnici. Bylo to sileny musel jsem 50 metru od auta vse vyndat z kapes a koukat jak se mi hrabou v kabine ve vecech, v penezence, rozebiraji vsechny plasty v interieru meho auta. doporucuji mit vzdy u sebe eura protoze uz nefunguje ze Vam poslou do CR slozenku ale kdyz nemate eura seberou Vam papiry a reknou at si penize sezenete kde chcete, ti hodnejsi vemou i ceske koruny a prepocitaji ale pokud narazite na neakeho vola kterych je v nemecku hodne tak jste bez sance. Dale povinne veci kurty apod. Jednou jsem dostal 50eur za nezakurtovany prazdny kanistr neni to tam sranda jsem rad ze uz tam jezdim jen zridka. Minimalne zaklady by to chtelo umet i na nakladku/vykladku. Pri nejhorsim funguje sluzba po telefonu kde Vam operatorka vse prelozi ale to je neak zpoplatnene a musi tam byt majitel dopravni firmy zaregistrovan.
blackflamesiczi*

ono je jedno jestli mluvite nemecky nebo ne , ja tohle zazival kazdou cestu do nemecka , jen doprava a ven z auta a to vypadam normalne. Jinak luxusni bylo kdyz jsem kamaradovy slibil ze je vezmu do pasova na nakupy a jely jsme jeho autem a on si vzal pritelkyni a dve jeji kamaradky (jedna byla ve finale miss) a jely jsme mercedesem (pro me potupa*smich*) a o zabavu na 6 hodin jsem mely postarano . Na celnici chybelo jen aby si vzaly gumove rukavice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]