Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická převodovka AUDI A2, 1,2TDI

Od: petrazem* odpovědí: 15 změna:

Prosím o pomoc.Mám audi A2,1,2 TDI s automatickou převodovkou.Jak říká paní v reklamě..JE TO ROZBITÝ...Miluji to auto a nejsem bohatá.Poradí prosím někdo,kde sehnat novou nebo repasovanou.Neni to snad úplně klasická automatická převodovka.Prosím o radu a předem děkuji za jakoukoliv odpověď.Petra

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

zkuste začít na foru Audi(VW) a stejně tak vyhledejte stránky -něco jako "automaticka prevodovka"...Nevím odkud jste,ale od nás z Krkonoš pochází klučina(a cca.1x za měsíc,dva se vrací domů) co dělá automat. převodovky pro VW,Porsche atd.-přímo v SRN-prostě machr...

nu*
hodnocení

0x

nechápu proč si lidé kupují neustále auta s automat. převodovkou, čím složitěkjší konstrukční část, tím vyšší náklady na servis a případné opravy...

Vy co si kupujete auta s automaty můžete za to, že to tam výrobci montují...když jsem se pokoušel na www.mobile.de sehnat pěkného mírně ojetého bavoráka s manuální převodovkou, zjsitil jsem že je to na dlouhé týdny a měsíce, nadliskaý úkool, vše co by za to stálo bylo s automatickou převodovkou...Problém vidím v tom, ž nám VÝROBCI vnucují něco, co možná ani nechceme...ale chováme se jako tupé stádo a auta s automaty kupujeme, do vávoje automartických převodovek investují výrobci stamiliony, tak se jim ty prachy musí vrátit...Děsím se té doby kdy bude obyčejná škodovka s manuální převodovkou jen na přání...za mastný příplatek...:-P

Nevidím problém s automatickou převodovkou. Montují se desítky let a mají za sebou odpovídající vývoj. Pochopitelně, může se podělat jako každá jiná věc. Problém s cenou je ten, že těch automatů je u nás málo a berou se jako luxus. V zemích, kde výrazně vedou na počet auta s automatem, se jedná o opravu za pár šupů. V dobách, kdy jsem pobýval na různých místech na Zemi, jsem také sháněl - mnohdy marně - auto s manuálem. Z toho jsem se ale velice rychle vyléčil a moje příští auto bude klidně s automatem.

martinhajek*
Evropani jsou zvyklí kvedlat :)
Nevšiml jsem si že by někde v "západní evropě" byly automaty častou výbavou, nebo dokonce v převaze. Já jsem si to nikdy nevyzkoušel a ani mi to nechybí :)
jarda3*

To bude asi tim, ze jste to nevyzkousel ;)

martinhajek*
Teď mě napadlo, měl jsem skůtr s variátorem, počítá se to? :-D

To ne, ona ta západní Evropa zdaleka netvoří zbytek světa. V otázce manuální převodovky je na tom kupodivu stejně jako my.

jarda3*

Mluvte za sebe, ja treba auto s aut. prevodovkou chci ale je jich na trhu ojetin dost malo ;) Nevim, proc se zatezovat cinnosti, kterou dobre zvladne pocitac a co znam lidi, kdo vyzkousel, uz nechce jinak. Poruchovost je o znacce a udrzbe, spis jsou az neslusne predrazene opravy, asi diky malemu rozsireni. V Americe se repase bere jako bezna udrzba za par stovek...

blackflamesiczi*

ja kupuji dily uz tady v cr a ceny smesne repas okolo 5000,- bez solenoidu ale prace moje cca 12 hodin i z montazi

bono*

Výborně, gratuluji vám, repase za 10tis. a práce 12 hodin i s montáží. Jste borec,obdivuji vás. Já debil měnil jen olej celý den, asi něco dělám špatně.Nevím proč, musel jsem sundat vanu, vyčistit sací koš, vyměnit filtrační vložku, rozpojit okruh chladiče , vyfoukat zbytky stlačeným vzduchem,vysát hydroměnič, vyměnit těsnění vany, vše namontovat zpět a pak otvorem měrky docmrndat dvě hodiny 7l Dextronu. To při zachování naprosté čistoty(ani chloupku z hadříku) mi trvalo celý den a stálo mi to v materiálu skoro osm tisíc.Vidím že je lépe jezdit k vám do servisu, přidám dva tisíce a mám (teda dle vás bez solenoidu) vše nové. Nu člověk se celý život musí učit.

stirecek*

Ojetina s automatem = ruská ruleta. Přeji šťastnou ruku při výběru.

blackflamesiczi*

proc? staci kdyz nekde nerere kecy o celozivotnim oleji a po 200 000km repas za cenu dvouhmotnostni spojky takze o co jde?

stirecek*

Jak víš, že ten před tebou olej měnil?

blackflamesiczi*

takze misto 20000,- za spojku bez prace dam kdyz prezenu 10 000,- za pajsl automatu takze jeste usetrim

hodnocení

0x
Pro některý lidi bych nařídil automatickou převodovku ze zákona, když vidím jak dokážou jezdit.
Já osobně jsem se už v životě nařadil více než dost, jedno auto mám klasiku, druhý automat a už si nic jinýho, než automat nekoupím. Jen když si člověk vymyslí automat ve čtyřkole tak se výběr sakra zůží.
Jinak paní bych poradil poohlédnout se na nějaká Audi či WV fóra. Tam budou vědět asi víc, přeci jen to je trochu specifický dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]