Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vývoz auta z CZ do zeme EU

Od: karelmal odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit:

Odstěhoval jsem se do Belgie, v CZ jsem měl auto (jsem majitel auta, žádný leasing na něm v CZ nebyl), které jsem v Belgii opět na sebe nahlásil, tj. měl jsem original cz malý a velký techničák, teď už mám belgické značky, pojištění, techničák, technickou kontrolu. Akorat jsem udělal jednu chybu - neudělal jsem nejprve vývoz auta v CZ... V Belgii si při přihlašování český velký a malý techničák nechali, dali mi jen fotokopii s razítkem, že vozidlo přihlášeno v Belgii.

No a teď samozřejmě v CZ nejde udělat vývoz vozidla, protože nemám velký malý cz techničák.. CZ značky leži doma v polici... Tak přemýšlím co s tím...

Napadlo mě jedině nahlásit ztratu techničáku malého a velkého v Praze v Jungmanově (tady nedělají vývozy)... Pak jít do Vysočan, kde udělám vývoz do země EU. Už jsem tam v těch Vysočanech byl, bába na to čuměla, že chci dělat vývoz sám na sebe, ale říkala, že v tom případě je to nebude za 800 Kč, ale snad za 100,- Kč, prý jako změna adresy do zahraničí - tj. donést velký, malý techničák, značky ke vrácení a zelenou kartu (tu jen k nahlédnutí)

Tak k odhlášení v CZ mě fakt jen napadlo nahlásit tu ztrátu velkého a malého techničáku. V Belgii mi řekli, že ten český velký a malý si půl roku nechají a pak to pošlou do Česka.

Máte nějaké zkušenosti s tímto?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

píšete absolutní nesmysly,jaká ztráta techničáku? Eevropská unie znamená volný pohyb zboží, služeb, kapitálu, osob, a pokud se stehujete do Bruselu i se svým autem, není důvod plartit za exportní zančky a další admionstrativní úkony v ČR, českému registračnímu místu stačí ukázat kopii belgického osvědčení o registraci a oznámit jim, že bylo auto registrováno v Belgii bez předchozího odhlášení v ČR.

Nemám zájem tady vysěvtlovat každý měsíc to samé, tedy příslušnou evropkou legislativu, která platí vertikálně pro všechny orgány zemí EU, tedy i pro registrační místa v ČR. Může se stát že nějaklá úřwednice o tom neví, ale tpo je probléme vedení úřadu ea ne Váš...

Dělá se to běžně, že s epo přdložení zahrtaniřního regusarčnégo dokadu napíše do českého registru vozidel, že bylo auto přihlášeno v Belgii dne xx.xx.xxxx,. bylůa mu přidělena značka xxxxxx a ORV číslo xxxxx.

Tím to vše končí.

doplněno 27.03.12 14:47:

je to směrnice 1999/37 ES ve znění dalších směrnic, s tím ES právem je to asi tak, že nařízení napříkad RADY platí přímo, nezapracovává se do nárovní legislativy členských zemí, Směrnice mají v sobě uveden termín, do kdy mají být zapracovány do národní legislativy, a pokud zapracovány nejsou, má se za to že platí...

Ministerstvo dopravy k tomu vydalo stanovisko,protože směrnice byly zapracovány částečně a některé detaily v našich zákonech a vyhláškách nejsou uvedeny, ministerstvo dopravy k tomu vydalo jakousi informaci či metodický pokyn, s cílem dosáhnout jednotného postupu registračních míst...v místě Vašeho bývalého trvalého bydliště, na příslušném refgitstraním místě stačí předložit kopii belgického TP a oznámit jim registraci auta v zahraničí...nebo poslat někoho s písemnou plnou mocí...belgické ministerstvo by mělo tomu českému poslat do 2 měsíců indormaci která má formu sestavy vozidel vyvezených do jiných zemí EU a zde registriovaných

doplněno 27.03.12 14:47:

je to směrnice 1999/37 ES ve znění dalších směrnic, s tím ES právem je to asi tak, že nařízení napříkad RADY platí přímo, nezapracovává se do nárovní legislativy členských zemí, Směrnice mají v sobě uveden termín, do kdy mají být zapracovány do národní legislativy, a pokud zapracovány nejsou, má se za to že platí...

Ministerstvo dopravy k tomu vydalo stanovisko,protože směrnice byly zapracovány částečně a některé detaily v našich zákonech a vyhláškách nejsou uvedeny, ministerstvo dopravy k tomu vydalo jakousi informaci či metodický pokyn, s cílem dosáhnout jednotného postupu registračních míst...v místě Vašeho bývalého trvalého bydliště, na příslušném refgitstraním místě stačí předložit kopii belgického TP a oznámit jim registraci auta v zahraničí...nebo poslat někoho s písemnou plnou mocí...belgické ministerstvo by mělo tomu českému poslat do 2 měsíců indormaci která má formu sestavy vozidel vyvezených do jiných zemí EU a zde registriovaných

doplněno 27.03.12 14:51:

plus směrnice 2003/127/ES

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]