Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou motorku, moped mohu řídit bez řidičáku?

Od: tereska odpovědí: 14 změna:

Potřebovala bych motorizované posunovadlo na celkem malou vzdálenost 7km. Nemám, ale řidičský průkaz. Co mohu řídit? Mohu řídit Babetu,, Javu apod?

Popište mi to posím jako holce. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

jedině jízdní kolo s pomocným motorkem, odpovídající EU i CZ legislative, nepodléhající registraci bez nutnosti vlastnit ŘP...takové kolo není problém kupit, je ale dražší než babeta, měl by k němu být dokald ot om že to bylop kolop scjhváleno, včetně všech dalších konstrukčních prvků, dnes s epřidává elektromotor, ale starší kola mají spalovací

ahasver4*
hodnocení

0x

Jako holce?Bez řidičáku tak kolo.Bez motoru...:)

doplněno 26.03.12 22:13:

Já se omlouvám...:)Ale na to všechno,co jste napsala,řidičák potřebujete.Vlastně na to kolo s motorkem asi nééé,teď si nejsem jist..

doplněno 27.03.12 02:15:

Tak na to kolo ,,s,, nemusíte.Ale to už tu psáno..:)

tereska
hodnocení

ehm...dobře tak oprava jako ženě co se v motorkách nevyzná...měl to být vtípek. Kolo mám, ale potřebovala bych něco méně náročného a rychlejšího...Na cesty do práce a z práce.

machp*

musela by jste si pořídit kolo s pomocným motorkem do výkonu 1000w a konstrukční rychlosti pod 25km/h a obsah motoru do 50ccm3 , důležité je že k přenosu hnací síly nesmí nesmí sloužit řetěz nebo kardan nebo odstředivou spojkou (jako motorová pila) ale jen přes třecí váleček na plášť kola.Nebo kolo na elektriku tam toto neplatí

jarda3*

Elektrokolo by mohlo byt idealni, ty kilometry na nabiti v pohode da i s minimalni baterkou.

raadek*
Na takovou vzdálenost je už potřeba něco kvalitnějšího. Buďto české Crosco nebo polské Bimoto. R.
lui*

machp: Kde (v jakém zákoně) jste prosím vyčetl ty věci kolem převodů a výkonu? Já v zákoně našel jen těch 25km/hod. a 50ccm.

Podobná debata proběhla totiž u nás v práci.

jediný na co nepotřebujete řidičák sou motorový kola

worker.cz/...

majsterjoe*

Terko, a proc nezustanes u toho kola? 7km je takovych dvacet minut na kole. A jeste udelas neco pro sve zdravi.

tereska
hodnocení

Já vím, ale už tak vstávám před 5 hodinou a ženu se na vlak. Potom 12 hodin v pohybu, jsem zdravotní sestra apak domů. Už to kolo nedávám...

Ale jak tak na to koukám řidičáku se asi nevyhnu.

cobrak*

Ahoj Terko,

znám, jaké to je, jelikož studuju zdrávku a za chvíli mě čeká maturita. Jsem ale šťastný, že ten řidičák mám, jelikož kolo se opravdu nedá zvládnout! Ani ve volném čase. Takže si ho udělej, kup si nějakou Felicii jak já, na té se nauč a pak popř. něco většího. Ale řidičák je opravdu dobré mít ;)

kato*

Přesně, tak ten řidičák se ti stejně jednou bude hodit.Elektrokolo co jezdí 25km/h by mně teda nenadchlo.Ani čas to neuspoří a na kole děláš alespoň něco pro zdraví pohyb, *smich* kolem výfuků.

parezkiller*
hodnocení

0x

na motorky zapomeň bez papírů,dneska už potřebuješ i na blbou babetu.

Jinak na koloběžku nebo kolo s motorem nemusíš mít nic ale nesmí to přesáhnout rychlost 25km/h.

hodnocení

0x

Pokud jseš mladá holka, tak při dnešní hustotě provozu Tě vždycky někdo sveze, stoupneš-li si na vhodné místo a zamáváš. Jinak by bylo dobré se s někým známým, který denně dojíždí autem tam jako Ty, domluvit na spolujízdě a něco mu přispět na benzín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]