Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak slepit bílý akumulátor

Od: sword® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,prosím Vás nevíte někdo zda jde slepit bílá autobaterie do auta. Pokud ano čím a jak.Moc děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

Spis jde o to, kde praskla a jestli nevytekl elektrolyt - pokud vytekl, je situace jednodussi, staci odevzdat ve sbernem dvore a koupit novou ...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

lepidlo na skla to udrzi ale je to nouzovka

martinhajek*
hodnocení

0x
Ve většině autoservisů ti ho svaří. Lepidlo je blbý nápad.
blackflamesiczi*

v jakem servisu budou svarovat baterku?

martinhajek*
V každém, kde mají svářecí sadu. Jde s tím zavařit většina plastů.
blackflamesiczi*

tu mam taky a ze by sel varit plast na baterce pochybuji , takove elektrody jsem neste nevidel a to mam snad vsechny druhy . Svarovat jde plast jen stejnou elekrodou . Pokud to ma bejt svar a ne nejakej paskvil

martinhajek*
Jaký elektrody, proboha?
blackflamesiczi*

nekde tomu rikaji drat jinde elektrody ale jak se tomu rika spravne nevim a asi to nevi ani vyrobci kdyz kazdej pouziva neco jineho v nazvu

Plast se dá svařit i horkovzduškou. Jinak jsou na to speciální horkovzdušné svářečky. Plus pásek plastu, kterým se ta prasklina zaleje.

doplněno 01.04.12 20:47:

Obr.

Jak slepit bílý akumulátor
cyril*

Kolik akumulátorů jste již takto zavařil nebo aspoň viděl zavařených a opět funkčních?

Tak píšu obecně o sváření plastů, ale jinak jednu svařenou bateku mám doma. Po bouračce, prasklá, trochu vytekl elektrolyt. Svařeno, způsobem co jsem popsal, dolitý elektrolyt a bez problému funguje.

martinhajek*
Myslel jsem horkovzdušnou svářečku plastů, vypadá to jako malý autogenový hořák.

blackflamesiczi*

ja vim vzdyt pisu ze ji na dilne mam ale ty pasky jsou na urcite plasty , nejde svarovat paskou na PE treba PP a jsou jeste poddruhy

No tak to je samozřejmost;)

blackflamesiczi*

no a prave proto pisu ze jsem nevidel tu pasku z materialu jako akumulator asi vyrobci nepocitaji ze by nekdo varil baterku

Tak jsem teď na to byl mrknout je to PP/PE

Mají ho třeba tady vyhodneceny.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]