Nejste přihlášen/a.
Zdravím,není někde návod nebo neví někdo jak se dávají pružiny do těch pedálů u felície 1.3 mám to rozebrané a ted nemůžu přijít na to jak to tam bylo,rozebral jsem to k vůli tomu čepu že se nevracel pedál brzdy děkuji
K čemu by pak byla noha, pokud by to za ní dělala pružina - pružina musí působit proti - tedy tlačit / táhnout pedál nahoru - jakýkoliv i plynový.
Spojkový je tuším tlačen dolů, aby nevyskakovalo lanko spojky s vydličky v motorovém prostoru na převodovce. Pokud by byl tlačen nahoru, tak je ten pedál o 90° někde u spodního okraje palubní desky a noha ho nenajde. Protože když seřizuji výšku pedálu spojky, tak si pod pedál (zvednutý o trochu víc než brzdový) dám špalek a lanko je na vydlici bez pnutí volné.
doplněno 25.03.12 20:39:Teď jsem to byl sám vykoumat u sebe, takže:
Pedály brzdy a plynu jsou tlačeny nahoru (mají tam dorazy a to brzda má spínač (rozpínač) a plyn má takový plech) a pedál spojky je tlačen dolů, takže pokud se vyhákne lanko spojky s vydličky, tak pedál spadne k podlaze a při zvedání pedálu se pružina natahuje a klade odpor proti samotné spojce.
doplněno 25.03.12 20:41:bmbx: proti tedy působí lamela spojky a aby se dal pedál srovnat a byl pevný, tak doprotívky tlačí pružina pedál dolů a tím je mechanismus napnut.
Ahoj no ještě že si přišel mě to zmátlo,jak tu někteří psali že má jít nahoru takže jsem to měl dobře.ale musel jsem to rozebrat takže to mám sundané udělám to po tvým aspon to pořádně namažu jinač dík za radu!Mě to bylo hned divné že to nešlo jinak zkombinovat a lámal jsem si na tom hlavu několik hodin
Nemáš zač. Co jsem koukal u sebe na Fav, tak se ty pružiny jinak ani dát nedají a u Fel je to stejné. Taky jsem si to musel promazat, protože při každém sešlápnutí spojky to udělalo "kvíííííiik" . Nakapal jsem tam ještě pár kapek převodového oleje PP80, co mi zbyl.
Ok.hele já mám sundaný první díl výfuku,a potrubí sacího a výfukového potrubí,a sundanej karbec nevadí že jsem ten karbec sundal půjde opět v pohodě po smontování?potřeboval jsem to sundat protože jak je spoj mezi prvním dílem výfuku a parohama byla mezera tedy to podfukovalo,byli tam strhlé rezavé šrouby, tak jsem to sundal a ted mě zajímá jestli nebude někdo problém nebo na co si dávat bacha,samozřejmě nové těsnění ale nevím jestli by bylo dobré koupit i pod karbec?
Těsnění pod karbec je příběh sám o sobě (bavíme se o Favoritím LEKRu a Pierburgu). Nejlepší je funkční původní, co se dávala s výroby. Je tvrdá a má jeden roh jakoby takovou patku na něco. Pak se dá koupit 2 druhy bez patky. Jedno má hlaďoučkou gumu a je na HOV...o. Opravdu, je to nějaká čína benzín jí leptá a žere, až začne podfukovat a lítaj otáčky ve volnoběhu. Pak je ta samá, ale má na sobě číslo a gumový povrch má jakoby tvrdší a s takovou mapou (vzorem, asi s formy (prostě není tak hlaďoučká). Ta vydrží více a je dobrá. Pak je ještě poslední typ a to je trojdílná. Ta je nejlepší a dělá se i originál. Skládá se s papírového těsnění, kovové podložky a podložky s tvrdého plastu (něco jako Epodur víčko od rozdělovače). Právě na tom plastu je znak škodovky a datum výroby (to je originál).
Největší bacha si dávej na to, ať ti ani matička nespadne do rozmontovaného sání. Zničil by se motor. Pokud těsnění není zpuchřelé (mikro trhlinky) a je ještě původní s výroby, tak ho opět použij a nevyhazuj. Štefty do výfuku se dávají měděné a utahují se na předepsaný momen (něco kolem 25nM), prostě na cit (já momeňťák nemám a zatím vše dávám). Matice nejlépe taky měď.
Jinak zase vše poskládej tak, jak jsi vše rozmontoval. Jo a šrouby na karbu k podložce a pak ty horní pro filtrbox se nedotahují na krev, protože se podložka nebo v horším karb prohne a netěsní a profukují. Dotahuj na cit a ty tři matičky M5 kupuj nové, protože jsou samojistící a na jedno až dvě použití. Hrozí to, že se časem uvolní a spadnou na klapku a do motoru nadělájí paseku, tak pro klid si je zase kup nové.
doplněno 26.03.12 19:30:Plynové lanko dávej s vůlí tak, aby se na maximu pedál opíral o ten váleček v podlaze a netahaz za klapku, kterou by zničil na karbu. Jak totiž prudce šlápneš nadoraz plyn, tak nohou tlačíš na docela jemný mechanismus a ten si ohneš nebo praskne. A zase si tu vůli neudělej takovou, že pedál na zemi otevře klapku jen na 50%, apod...
Už jsem to dal do kupy ty svody i to sání,ale zdá se mi že to má velké otáčky na volnoběh i po seřízení plyn.lanka má kolem 1300-1500.a má to mít 800,tak nevím není někde ještě něco na seřízení volnoběhu?
Máš karbec? Na otáčky je tam jen jeden dlouhý šroub vedle vstupu plynového lanka. Sytič je vypnut? Lanko je volné?
doplněno 30.03.12 20:53: Aha, Felina...už mám dnes dost . Měl by to umět vag, nebo je něco s klapkou nebo u BMM vstřikem. Já se vyznám spíš v karbu.
No mám škrtící klapku,je to felície 1.3 rok 95,a po smontování toho výfukového a sacího potrubí,to má vysoké otáčky cca..1300-1500 ot.min.Napadlo mě že by to šlo vyřešit diagnostikou kabelem VAG,ale moc se v tomhle nevyznám nevím přesně jaký mám koupit a jaký program k tomu mám stáhnout na windows xp.Jinak bych to viděl na bud je v háji škrtící klapka nebo nějaké čidlo no a takhle bych mohl ty závady vymazat přes ten kabel,teda pokud by to šlo co myslíš?
Skoušel jsi to i bez plynového lanka (odmontovat)? Vyznám se spíše ve Fávech a jejich karburátorech, takže mě zatím více nenapadá. Zajel bych někam, třeba i ke známému, kdo diagnostiku má a skusil ty otáčky nastavit (netuším, jestli to u BMM vag umí). ŘJ ztratí paměť bez akumulátoru. Nechal bych ho odpojený přes noc.
zkoušel jsem,i potahovat lanko ručně,nic nedrhlo pěkne se vracel,zkoušel jsem vytahovat a nasazovat různá čidla i od té klapky i snímač otáček,odpojit baterku na 20 min.A stále nic!
tu baterku tuším jsem nechal odpojenou,ještě to zkontroluji pro jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.