Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis TP

Od: fkubrt* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,děda mi dal doklady na pionýra,ale problém je v tom že majitel na ktérého je pionýr psaný už nežije,děda se na to vyprdl a nepřepsal to,jediné co má je kupní smlouva asi 18 let stará.

Dá se stim něco ještě dělat ,nebo je to jen suvenýr?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

kubrte, teoreticky ano, prakticky ne.

Musíte sehnat dědice po zesnulém, který je uveden v techničáku. Otevřít dědické řízení, přepsat pak na Vás

doporučuji uzavřít pojištění a jezit dál, nic neřešit.

doplněno 24.03.12 13:37:

vypátráním dědice to jen začne, kdo zaplatí notáře?

fkubrt*
hodnocení

Skusim zapátrat po dědici,děkuji za radu

doplněno 24.03.12 15:03:

Ještě se zeptám,když bych na něm jezdil a zastavili by mě,tak by přeci zjistili že je majitel mrte,ne?

cyril*
hodnocení

0x

Kdo je v současnosti skutečným majitelem?

fkubrt*
hodnocení

Majitel který je cca 18let po smrti

doplněno 26.03.12 03:15:

Myslim ti v TP

cyril*

Pokud bych měl potřebu znát, co psali včera v Blesku, tak bych se na to zeptal přímo. Neptám se tedy co je kde uvedeno v TP, ale dotaz je: Kdo je skutečným, fyzickým a doložitelným majitelem předmětného vozidla? Pro zjednodušení tohoto složitého dotazu se zeptám na koho je psána poslední kupní smlouva?

fkubrt*
hodnocení

v kupní smlouvě je můj děda

cyril*

Pokud je vlastníkem děda, musí celou záležitost řešit sám osobně nebo jím pověřená osoba (písemnou plnou mocí) na příslušném úřadě, kde je vedena registrace.

nu*
hodnocení

0x

přečti si alespoň jednou občanský zákník

doplněno 26.03.12 08:26:

zákoník, část věnující se dědictví a přechodu práv na jinou osobu a část věnující se kupní smlouvě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]