Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ohraničení invalidního stání

Od: cobrak* odpovědí: 11 změna:
Dobrý večer všem.
Sousedka si na pozemku,který nepatří městu,ale nějakému pozemkovénu fondu,udelala invalidní stání. Vypadá to tak,že si přivedla nějakého známého policajta a druhý den se před domem objevila modrá značka s označením vyhrazeného místa pro invalidy. Jenže to vypadá tak,že je jednosměrná silnice,osm metru od ní je vlaková trať a mezi tím je travnatá plocha. No a tady v té trávě je ta značka. Není to zkrátka na vozovce,ale na zeleni a hlavně není nijak vyznačeno pruhy na zemi. Chci se zeptat,zda je v tomto případě takové místo platné či nikoliv. Popřípadě,v jaké vzdálenosti musí parkovat ostatní. Děkuju moc za odpověď.
doplněno 27.03.12 13:19:

Tak tady jsem vyfotil to místo. Můžete mi někdo podle obrázku říct, zda je platné či nikterak? Děkuju.

ohraničení invalidního stání

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží koho hájím, ale upřimně, toto není vyhražené místo pro parkování ZTP.

cobrak*

Děkuju Milane a přeju Vám hezký zbytek dne.

buss
hodnocení

1x

Musí existovat rozhodnutí a pak co na to vlastník pozemku?

uska*
hodnocení

0x

Dopravní značky představují tzv. místní úpravu provozu, a tu schvaluje úřad obce s rozšířenouu působností. Začněte pátrat nad platností značky právě tam.

solenza*
hodnocení

0x

Vyhrazené místo pro invalidy by mělo být vždy označeno značkou + vodorovným dopravním značením na zemi. Pokud tomu tak není, tak by se nedají vymáhat případné pokuty od majitelů/řidičů zaparkovaných aut na daném místě. Místo pro invalidy tedy musí být jasně označené jak značkou, tak i vodorovným značením. Ale stejně bych doporučoval, pokud to jde, parkovat jinde a nevyvolávat tak zbytečné sousedské spory.

zakus*
hodnocení

0x

Dejte dotaz na Pozemkový fond a oni Vám odpovědí (zda je tam pronájem). Potom se podle toho zařiďte. Šiře stání pro invalidu má myslím 3,5m. Ještě otázka: Proč Vám to tak vadí?

cobrak*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že nechci vyvolávat jakékoliv sousedské spory. Jen jde o to, že tam místa k parkování není mnoho. Ale klidně bych byl ochoten to přijmout, kdyby sousedka byla slušná jako my ostatní. Ale ona celou dobu, co zde žije, vyvolává konflikty mezi nájemníky. I tak bych nad tím mávnul rukou, protože nejsem typ člověka, který by se mstil. Jde mi to, že toho místa není opravdu kolem mnoho a často se mi stává, že je jinde obsazeno a sousedka tam stojí jen zřídka, jelikož celoročně bydlí na chalupě. A další důvod, proč mi to vadí je ten, že není mentálně ani tělesně postižená, ale jen má všude známé a tak získala modrou kartičku pro invalidy. Děkuju všem za odpovědi!

hodnocení

0x

cobrák,

dejte foto místa značky

obecní úřad, odbor dopravy Vám sdělí, zdali je to načerno (zábor veřejného pozemku) či platná úprava.

Vzhled značek řeší vyhláška 30/2001,

umístění TP 65, TP 133,

google.cz/...

cobrak*

Dobrý den Milane, děkuju za příspěvek. No, pokusím se místo vyfotit a nahrát ho sem a uvidím, co na to řeknete Vy a ostatní rádci. Na úřad to posílat nechci, protože se v tom zase tolik šťourat nechci :) Děkuju

doplněno 24.03.12 13:54:

Psal jsem večer nepřihlášený, protože jsem psal z telefonu a neznal jsem heslo. To jen, aby to nemátlo :)

cobrak*
hodnocení

0x
Ahoj. Tak jsem to místo vyfotil k doufám,že někdo dokáže poznat, jestli je platné či není. Děkuju

buss
hodnocení

0x

Můžete mi někdo podle obrázku říct, zda je platné či nikterak?
Krisťáčku.. Jak vám tady někdo může říct, jestli je to to tam umístěno v souladu se zákonem, na základě rozhodnutí úřadu? Proč se bojíte podat dotaz na obci? Takto parkoviště nevypadá.
ale jen má všude známé a tak získala modrou kartičku pro invalidy.
I toto se dá přece přešetřit..., pokud to tvrzení lze dokázat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]